Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε πρόταση 9.000.000 ευρώ μέσω του ΕΠΑ ΔΑΜ για τη δημιουργία του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για τον Αυτισμό στην Καστοριά. Το έργο, με κύριο δικαιούχο την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υποστήριξης για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, προάγοντας την κοινωνική συμπερίληψη και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.
Καστοριά: Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου για τον Αυτισμό
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διεκδικεί χρηματοδότηση για τη δημιουργία Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για τον Αυτισμό στην Καστοριά, ενισχύοντας τις υποδομές πρόνοιας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης ύψους 9.000.000 ευρώ μέσω του ΕΠΑ ΔΑΜ. Στόχος είναι η ίδρυση του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για τον Αυτισμό στην Καστοριά, μιας κρίσιμης υποδομής που επιδιώκει να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υποστήριξης για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, προάγοντας έμπρακτα την κοινωνική συνοχή και την ισότιμη συμπερίληψη στην τοπική κοινωνία.
Στρατηγική και φορείς υλοποίησης
Το έργο υλοποιείται μέσω συνεργασίας συγκεκριμένων φορέων, με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς να ορίζεται ως ο κύριος δικαιούχος.
Στην προσπάθεια συμμετέχουν επίσης:
- Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
- Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς.
Η περιφερειακή αρχή συνεχίζει την αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση έργων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, τα οποία ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής στην ευρύτερη περιοχή.























