Tharos

Tharos

Μόνο οι τελευταίες πινελιές απομένουν για να οριστικοποιηθεί το business plan για το στούντιο στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κοζάνη.

Επιβεβαιώνοντας, μάλιστα, πρόσφατο ρεπορτάζ του energypress,ο Μ. Παναγιωτάκης επεσήμανε ότι η ΔΕΗ θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρότζεκτ και επιχειρηματικά, σε σύμπραξη με μια ξένη επιχείρηση που έχει ήδη σημαντική παρουσία στο χώρο και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το εύρος και η έκταση της συμμετοχής της ΔΕΗ στο επενδυτικό κομμάτι του πρότζεκτ θα εξαρτηθεί από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα λάβει το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά τις τελικές επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές.

Σε λίγο στις οθόνες μας και το προωθητικό φιλμ

Ο κ. Παναγιωτάκης επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι έτοιμο το video που έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ, το οποίο θα αποτελέσει το μέσο επικοινωνίας με ξένους επενδυτές, ώστε να γνωρίσουν την περιοχή και να επιλέξουν το στούντιο στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για τις παραγωγές τους.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, το video θα παιχτεί και στην ελληνική τηλεόραση, με το Μ. Παναγιωτάκη να εμφανίζεται ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικό».

energypress.gr

Τους τελευταίους υπολογισμούς των οικονομικών μεγεθών των υπό πώληση λιγνιτικών μονάδων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης γνωστοποίησε η ΔΕΗ στους υποψήφιους επενδυτές, αναρτώντας τα σχετικά στοιχεία στο Data Room, μόλις μια εβδομάδα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών την Τρίτη 28 Μαΐου δηλαδή, δυο ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές.

Οι υπολογισμοί της ΔΕΗ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι μονάδες είναι κερδοφόρες, αν και οι υποψήφιοι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στις παραδοχές που κάνει η ΔΕΗ προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματα της και εμφανίζονται εξαιρετικά συγκρατημένοι όχι μόνο για το ύψος αλλά και για το εάν τελικώς θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται η παραδοχή περί του κόστους των CO2 που σύμφωνα με τη ΔΕΗ θα είναι χαμηλότερο κατά 10% σε σχέση με τις ονομαστικές τιμές, αλλά και ο χρόνος λειτουργίας των μονάδων και ειδικά της Μελίτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ προβλέπει αύξηση της παραγωγής της Μελίτης από 1.992 Gwh σε 2.178 GWh το 2020.

Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι για πρώτη φορά η ΔΕΗ δεσμεύεται πως ο σταθμός του Αμυνταίου θα «σβήσει» το 2020, αφήνοντας προφανώς στην άκρη τα σχέδια για περιβαλλοντική αναβάθμιση και παράταση του χρόνου ζωής του.

Επίσης προβλέπει ότι θα η νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας θα τεθεί σε λειτουργία το 2022, ενώ η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης θα «σβήσει» το 2025.

Οι προβλέψεις της ΔΕΗ αφορούν την περίοδο 2019 – 2028 και σε ότι αφορά το κόστος του CO2 τοποθετείται μεταξύ των 22,3 ευρώ/τόνο για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και των 31 ευρώ/τόνο κατά την περίοδο 2023 – 2028.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η πρόβλεψη αυτή είναι εξαιρετικά συγκρατημένη ενώ όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς η παραδοχή ότι το πραγματικό κόστος CO 2 θα είναι 10% χαμηλότερο από το ονομαστικό, οφείλεται στην προοπτική του hedging, το οποίο πάντως δεν χρησιμοποιεί σήμερα η ίδια η ΔΕΗ.

Η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο 2019 – 2028 τοποθετείται σε περίπου 75,8 ευρώ/MWh.

Τα κόστη της Μελίτης

Το κόστος λιγνίτη για τη Μελίτη υπολογίζεται στα 16,5 ευρώ/τόνο την περίοδο 2020-2021 και στα 16 ευρώ/τόνο από το 2022 και μετά, ενώ η απόδοση των μονάδων από το 2022 και μετά αυξάνεται στο 35% από 32,6%, προηγουμένως.

Με βάση τις  παραδοχές αυτές, η ΔΕΗ προβλέπει ότι στη Μελίτη το κόστος το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα διαμορφωθεί στα 67,1 ευρώ/ MWh, το 2020 στα 64,7 ευρώ/Mwh, το 2021 στα 68 ευρώ/MWh και κατόπιν θα κυμανθεί μεταξύ 63 ευρώ/MWh το 2022 ως τα 65,1 ευρώ/ MWh το 2028.

Το συνολικό κόστος λειτουργίας της μονάδας, σε απόλυτους αριθμούς από 139,2 εκατ. ευρώ το 2020, προβλέπεται να υποχωρήσει στα 110,6 εκατ. ευρώ το 2021, στα 121,8 εκατ. ευρώ το 2022, με κορύφωση στα 133,6  εκατ. ευρώ το 2026 – χρονιά με τις υψηλότερες δαπάνες CO 2 – και χαμηλό τα 121,8 εκατ. ευρώ το 2025, χρονιά με τις χαμηλότερες δαπάνες CO2.

Το ετήσιο cash flow της Μελίτης, από 7,3 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα ανέβει στα 24 εκατ. ευρώ το 2020, για να υποχωρήσει στα 16 εκατ. ευρώ το 2021 και από εκεί και πέρα να κινηθεί στα 24,3 εκατ. ευρώ το 2022, στα 24,9 εκατ. ευρώ το 2023 και στα 23,1 εκατ. ευρώ το 2024.

Από το 2025 και μετά υποχωρεί κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως και το 2028 διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ.

Οι σωρευτικές ταμειακές ροές πάντως στο βασικό σενάριο διαμορφώνονται στα 192,3 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 ως και το 2028, με δυνατότητα αύξησης στα 201,3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που μειωθεί κατά 15% το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ως το 2021.

Στο ακόμα πιο αισιόδοξο σενάριο ταυτόχρονης μείωσης 15% των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης και 15% του κόστους λιγνίτη, τότε το σωρευτικό cash flow θα μπορούσε να φθάσει στα 233 εκατ. ευρώ.

Και τα δύο αυτά σενάρια δεν περιλαμβάνουν το κόστος της μισθοδοσίας.

Σε ότι αφορά τη Μεγαλόπολη, το κόστος για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 εκτιμάται στα 64,2 ευρώ/Mwh, ανεβαίνει στα 70 ευρώ/MWh το 2020 και παραμένει σε επίπεδα άνω των 72 ευρώ/MWh ως και το 2025, χρονιά στην οποία διαμορφώνεται στα 75,3 ευρώ/MWh, οπότε είναι και η αιχμή.

Το σωρευτικό cash flow στο βασικό σενάριο διαμορφώνεται στο τέλος του 2028 στα 147,9 εκατ. ευρώ ή στα 179, 4 εκατ. ευρώ αν επιτευχθεί μείωση 15% των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης των μονάδων και των ορυχείων.

www.worldenergynews.gr

«Αποδείξαμε στην πράξη πως όταν υπάρχει καλή συνεργασία μόνο θετικά αποτελέσματα για όλους μπορεί να έχει. Η έγκριση της χρηματοδότησης του Κέντρου Ανοιχτού Εμπορίου και μάλιστα σε μια από τις πρώτες θέσεις αξιολόγησης σε όλη την Ελλάδα, είναι μια μεγάλη κοινή επιτυχία με την οποία θα επενδυθούν 1,9εκ. ευρώ στο εμπορικό κέντρο της Κοζάνης» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος Να Ζεις Λευτέρης Ιωαννίδης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Δραγατσίκα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης έκανε ειδική αναφορά στη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου με αποτέλεσμα ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών να είναι 52 μέρες και να είναι ευκολότερη η συμμετοχή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στις κοινές προσπάθειες εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών όπως οι Λευκές Νύχτες, οι μεγάλες συναυλίες και εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία, η προσέλκυση επενδύσεων με οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία όπως αυτή του αεροδρομίου Κοζάνης κ.α.

«Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής και η επιχειρηματικότητα έχουν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της περιοχής. Η έμπρακτη συνεργασία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και αυτός είναι ο στόχος μας και για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο» κατέληξε ο Λευτέρης Ιωαννίδης.

Καθαρά θέμα τύχης ότι σήμερα δεν μετράμε νεκρό εργαζόμενο στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και ευρύτερα στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ.

Το ΣΕΕΕΝ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο που ακρωτηριάστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Να επιστρέψει στην εργασία του γερός και δυνατός.

Το σωματείο μας εδώ και αρκετό διάστημα έχει καταγγείλει την εντατικοποίηση της εργασίας, τα 12ωρα και 16ωρα στους ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Αμυνταίου, Καρδιάς κοκ. Έχει καταγγείλει τις ελλείψεις σε προσωπικό σε βασικά πόστα που οδηγούν έτσι τους εργαζόμενους να καλύπτουν πόστα εκτός της ειδικότητας τους. Είναι εγκληματική ενέργεια πως στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν υπήρχε προ μηνών ιατρός εργασίας καθώς είχε λήξει η σύμβαση του!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έγινε προ ημερών γνωστό πως η ΔΕΗ Α.Ε σχεδιάζει να κλείσει ιατρεία στα ορυχεία.

Όλη αυτή η κατάσταση βαραίνει την ΔΕΗ Α.Ε που μπροστά στον ανελέητο ανταγωνισμό για να διαφυλάξει τα κέρδη της τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν κάνει προσλήψεις, επεκτείνει το δουλεμπόριο, την εντατικοποίηση της εργασίας. Περικόπτει από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων με αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες να μετράμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Αμέτρητες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγουμένων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στον βωμό της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και σήμερα με τις τυμπανοκρουσίες για την μετάβαση στην «μεταλιγνιτική εποχή» έχουν μετατρέψει μαζί με την εργοδοσία σε κάτεργα τους χώρους δουλειάς και σύγχρονους δούλους τους εργαζόμενους.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό! Ως εδώ με την εντατικοποίηση της εργασίας, το δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά, τα εργατικά εγκλήματα της εργοδοσίας. Μόνο η οργανωμένη πάλη, η σύγκρουση και η διεκδίκηση με την εργοδοσία και το κράτος μπορεί να διασφαλίσει την υγεία μας και την ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς γι αυτό και διεκδικούμε:

– Μην διανοηθείτε να κλείσετε ιατρεία. Άμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου πλήρους επανδρωμένου με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

– Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

– Να σταματήσουν τα 12ωρα-16ώρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο-5νθημερο

– Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

– Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 12:00μμ στην διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου .

Πτολεμαΐδα Μάιος 2019

Για προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας κατηγορεί την Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις χθεσινές προκλητικές της αναφορές σχετικά με τη  Γενοκτονία των Ποντίων.

«Είναι ιστορικό καθήκον όλων μας – και ιδίως της γείτονος Τουρκίας – να αναγνωριστούν γεγονότα όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι πιο ζοφερές στιγμές του παρελθόντος και να επουλώσουμε τις βαθιές πληγές που άφησαν πίσω», τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ την οποία χαρακτηρίζει ως «ακόμη μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η αυτοκριτική και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού, αποτελούν ένδειξη δύναμης, όχι αδυναμίας. Αποτελούν προϋπόθεση για τον καλόπιστο διάλογο και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού, για τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών και την ειρηνική συμπόρευσή τους».

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο υπογραμμίζει ότι «αυτή τη στάση ζωής και πολιτικής επέλεξε όταν πρότεινε ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Και αυτό συνεχίζει να αποτελεί, μέχρι σήμερα, μέρος της σημαντικής παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις -και όχι μόνον».

Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με μία προκλητική ανακοίνωση, έκανε  λόγο για διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων για πολιτικά κίνητρα, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι «ο ελληνικός στρατός ήταν εκείνος που πριν από έναν αιώνα -κατά παράβαση των κανόνων του πολέμου- διέπραξε θηριωδίες κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας», και δεν διστάζει να μιλήσει και για υποχρέωση της Αθήνας «να καταβάλλει αποζημιώσεις προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης».

«Η 19η Μαΐου του 1919 σηματοδοτεί την έναρξη του εθνικού αγώνα για την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας και γιορτάζεται με υπερηφάνεια στην Τουρκία και το εξωτερικό» σημειώνει, μεταξύ άλλων το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Οι δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα, οι οποίες διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα για πολιτικά κίνητρα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» προσθέτει.

Το τουρκικό υπουργείο, μάλιστα, κάνει λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς» και ότι «η ευθύνη για τις ακρότητες που διαπράχθηκαν, βαραίνει τον ελληνικό στρατό, ο οποίος παραβίασε τους κανόνες του πολέμου, εισβάλλοντας στην Ανατολία».

Υπενθυμίζει δε, την υποχρέωση της Αθήνας να καταβάλλει αποζημιώσεις προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης.

«Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που στοχεύουν την ιστορία, δεν έχουν καμία λογική, καμία συνοχή. Αυτή η ρητορική είναι ασύμβατη με την επιδίωξη ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων» συμπληρώνει.

Πηγή

Νέα κίνητρα σε φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στη φορολογική διοίκηση να τα ρυθμίσουν σε δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι που πληρώνουν μηνιαίως δόση ή δόσεις για ρύθμιση φορολογικών οφειλών θα μπορούν να κάνουν χρήση υψηλότερου ακατάσχετου ορίου σε τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σήμερα ισχύει ακατάσχετο όριο για έναν τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνεται από τον φορολογούμενο στο taxisnet και μόνο για ποσό έως 1.250 ευρώ.

Όμως το ακατάσχετο όριο με βάση όσα προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή θα αυξάνεται για όσους οφειλέτες ρυθμίζουν την οφειλή τους και παραμένουν συνεπείς στη ρύθμιση.

Ειδικότερα, με βάση όσα προβλέπει η τροπολογία το ακατάσχετο όριο του τραπεζικού λογαριασμού θα είναι από τριπλάσιο (συντελεστής 3) έως το τετραπλάσιο και μισό (συντελεστής 4,5) της μηνιαίας δόσης που πληρώνει ένας οφειλέτης.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει ρυθμίσει την οφειλή του και καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 500 ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους του.

Ανάλογα με το είδος του φόρου που χρωστά το ποσό της μηνιαίας δόσης θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 3 ή 4,5. Έτσι το νέο ακατάσχετο όριο θα διαμορφώνεται από 1500 έως 2.250 ευρώ.

Ο οφειλέτης, λοιπόν, θα έχει έτσι μια αύξηση του ακατάσχετου ορίου στον τραπεζικό του λογαριασμό της τάξης των 250 έως 1.000 ευρώ αφού το ακατάσχετο όριο που έχει σήμερα είναι 1.250 ευρώ.

Προσοχή! Για να κάνει χρήση ένας οφειλέτης της δυνατότητας αύξησης του ακατάσχετο ορίου θα πρέπει:

  • Πρώτον, να έχει εντάξει την οφειλή του σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης, όπως για παράδειγμα στη ρύθμιση των 120 δόσεων η εφαρμογή για την οποία αναμένεται να τεθεί σήμερα σε λειτουργία
  • Δεύτερον να έχει εξοφλήσει εμπρόθεσμα τη μηνιαία δόση του δεύτερου μήνα πριν το μήνα κατά τον οποίο αιτείται τη χρήση του δικαιώματος αύξησης του ακατάσχετου ορίου
  • Τρίτον, να έχει δηλώσει στο taxsinet τον έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό που δικαιούται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία θα ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα.

Πηγή

Στις ανησυχίες των πιστωτών της Ελλάδας αλλά και των οίκων αξιολόγησης για το προεκλογικό πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Μετά τον οίκο Fitch και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης εκφράζει την ανησυχία του για τα μέτρα τις κυβέρνησης αναφέρει η εφημερίδα, ενώ χαρακτηρίζει «προεκλογικά δώρα» τις εξαγγελίες Τσίπρα για την 13η σύνταξη και τις μειώσεις του ΦΠΑ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα έθεσαν σε εφαρμογή έγκαιρα για τις Ευρωεκλογές. Η αριστερή συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ξεκάθαρα πίσω στις δημοσκοπήσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Τσιπρας θέλει να βελτιώσεις τις πιθανότητές του με προεκλογικά δώρα που θα προσθέσουν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019 και του 2020». 

Στο ρεπορτάζ η Handelsblatt καταγράφει ακόμη και την ανησυχία των αγορών με αφορμή την άνοδο των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το επιτόκιο στο 10ετες ομόλογο είναι στο 3,43% σε σχέση με το 2,66% των ιταλικών, του 1,03% των πορτογαλικών και του 0,86% των ισπανικών ομολόγων. Αυτό δείχνει ότι οι αγορές παραμένουν σκεπτικές. Και πολύ ευαίσθητες στις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα. Όταν ο Τσίπρα ανακοίνωσε στις 7 Μαΐου τα εκλογικά του δώρα, τα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα αυξήθηκαν άμεσα».

Το ρεπορτάζ καταγράφει, ακόμα, την ανησυχία του Κλάους Ρέγκλινγκ όπως αυτή αποτυπώθηκε μετά το τελευταίοα Eurogroup ότι με τις παροχές η Ελλάδα δεν πιάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αλλά και τα «καμπανάκια» του ΟΟΣΑ στην έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει επίσης «το προληπτικό μέτρο» της απουσίας Τσακαλώτου από τη συνεδρίαση αυτή του Eurogroup υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα δεν έχει λήξει. Αμέσως πριν τις ευρωεκλογές οι πιστωτές θέλουν να αποφύγουν μια νέα σύγκρουση με την Ελλάδα. Ωστόσο το θέμα θα μπει ξανά στην ατζέντα του Eurogroup της 13ης Ιουνίου. Τότε οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν κυρώσεις. Εκτιμάται ότι οι πιστωτές θα αναστείλουν την ελάφρυνση χρέους που υποσχέθηκαν στους Έλληνες το φθινόπωρο και θα αρνηθούν να δεχθούν την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ που ζητά η Αθήνα».

Ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου από τους διασώστες -εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Κοζάνης. Οι μαθητές έμαθαν τις πρώτες βοήθειες  που μπορούν να προσφέρουν σε κάποιον φίλο ή μεγαλύτερο, σε περίπτωση ατυχήματος.  Έμαθαν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση αιμορραγίας, ρινορραγίας, εγκαύματος, κακώσεις οστών, τσιμπήματα από φίδι ή μέλισσα, ηλεκτροπληξία και πνιγμονή.

Η όμορφη παρουσίαση με απλό τρόπο, οι μικρές ιστορίες και η πρακτική, κράτησαν το ενδιαφέρον των μαθητών για περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Στη συνέχεια οι μαθητές είδαν από κοντά τα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα σε ένα ασθενοφόρο.

Ευχαριστούμε πολύ τους διασώστες- εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Κοζάνης για τα όσα χρήσιμα έμαθαν στους μαθητές μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά για μια ενημέρωση, αυτή τη φορά για εκπαιδευτικούς και γονείς.

https://gikas-daskalos.blogspot.com

Στις 9/5/2019, στις εγκαταστάσεις του Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο εντός του ΑΗΣ Καρδιάς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, σε συνεργασία της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΔΕΗ Α.Ε., στην οποία ανακοινώθηκε δωρεά της ΔΕΗ Α.Ε. στο ΕΚΑΒ Κοζάνης, ενός εκπαιδευτικού προπλάσματος BLS/AED ενηλίκων για βασική ΚΑΡΠΑ και ενός εκπαιδευτικού απινιδωτή Trainer AED, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του αναγκών.

Με τον τρόπο αυτό η ΔΕΗ Α.Ε. εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες της προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και ιδιαίτερα προς το Παράρτημα Κοζάνης, το οποίο παρέχει στην Επιχείρηση, τα τελευταία χρόνια, σημαντικές υπηρεσίες εκπαίδευσης δωρεάν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ Κοζάνης, στελέχη της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της ΔΕΗ Α.Ε. καθώς και οι σπουδαστές του «Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο».

Επιπροσθέτως υλοποιήθηκε εκπαίδευση – ενημέρωση με θέμα: «Βασική Υποστήριξη της Ζωής», διάρκειας περίπου 3 ωρών, από το ΕΚΑΒ Κοζάνης στους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ.

Σελίδα 1 από 337
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ