Γ. Κασαπίδης για κορωνοϊό: Δεν είναι καθόλου καλά, τα νεότερα. Έχουμε θέματα ακόμα και σε σχολεία του Δήμου Εορδαίας

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  

"Δεν είναι καθόλου καλά, τα νεότερα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό. Μίλησα με τον γιατρό του ΕΟΔΥ. Ήδη μέχρι το μεσημέρι έχουμε 15 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης. Υπάρχει ζήτημα’, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στην συνεδρίαση του σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Δευτέρας”. Ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως: “Όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πολύ δε περισσότερο τώρα που είναι η άνοιξη, αλλά και η αποκριά. Ας έχουμε το νου μας περαιτέρω γιατί τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και της καραντίνας τις έχουμε ζήσει. Ζήσαμε τις δυσκολίες, ας προσπαθήσουμε να μην επιστρέψουμε στο επίπεδο της αυστηρής καραντίνας. Ο γιατρός κάνει λόγο για την μετάδοση του κορωνοϊού, είτε μέσα από τα σχολεία, είτε με την μη τήρηση των μέτρων.  Το κακό είναι ότι έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ο οποίος αυξάνεται σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Υπάρχει σκέψη για τη λειτουργία κάποιων σχολείων στην ΠΕ Κοζάνης. Στα σχολεία των Πύργων και της Ολυμπιάδας έχουμε θέματα εκεί”.

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Καστοριάς Πέτρος Δοκόπουλος σε σχετικές δηλώσεις του, τονίζει τη σημασία της πιστής τήρησης και εφαρμογής όλων των μέτρων προστασίας που ισχύουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες της πολιτείας, και σημειώνει: “Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών “έβγαλε” μαζικά τον κόσμο έξω με μεγάλες συναθροίσεις σε παιδικές χαρές, πλατείες και χώρους περιπάτου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, γιατί ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει και πάλι μία έξαρση κρουσμάτων”.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καστοριάς με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών του, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα της Καστοριάς, συνεχίζει να διευκολύνει τη μετάβασή τους, με ειδικό όχημα-ταξί, μετά από σχετική επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, στο τηλέφωνο 2467028967, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 15:00 και για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να τηρηθεί ο προγραμματισμός των εμβολιασμών σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Θανάσης Τέγος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
Tharos.gr Logo
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ