Λυσσαρίδης, Γκατζαβέλη απάντησαν στα ζητήματα περί ηθικής, σχετικά με τη νομιμότητα για τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊο

By Φεβρουαρίου 26, 2021

Τη δική τους απάντηση έδωσαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Πέμπτης οι αντιπεριφερειάρχες κ. Νίκος Λυσσαρίδης και Γιούλα Γκατζαβέλη σχετικά  μετά περί ηθικής των ζητημάτων νομιμότητας για τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊο.

Ο κ. Λυσσαρίδης τόνισε:

“Εγώ πραγματικά αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα τις τελευταίες 5 μέρες. Έχω δεχθεί πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο, πάρα πολύ μεγάλη πίεση, την οποία εύχομαι σε όλους εσάς (Περ. Συμβούλους), να μην τη ζήσει κανείς. Μια πρωτοφανή, οργανωμένη κι ανήθικη επίθεση που καλλιεργείται εναντίον μου. Εμείς σαν περιφερειακή αρχή κριθήκαμε και θα κριθούμε στις επόμενες εκλογές ξανά.  Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την ηθική μου και να θέτει σε διαπραγμάτευση την νομιμότητα των κινήσεων μου με ψεύτικα στοιχεία ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Η επιχείρηση μου πληρούσε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Απολύτως νόμιμα υπέβαλα την αίτηση. Οι γονείς μου, μου έμαθαν να ζω με τιμιότητα. Είμαι περήφανος για τον πατέρα μου. Μου έχει μάθει κάποιες αξίες. Δεν έχει αναφερθεί κανείς για την ηθική μας τάξη όλα τα χρόνια’. Ο κ. Λυσσαρίδης απάντησε ουσιαστικά στην Γεωργία Ζεμπιλιαδου όπου έθεσε το ζήτημα της νομιμότητας για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντ. Οικονομικών κα Γκατζαβέλη: 

“Το πρόγραμμα βγήκε για όλες τις επιχειρήσεις  που επλήγησαν  από την πανδημία, όπως είναι και οι επιχειρήσεις των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων και της συμπολίτευσης που υπέβαλαν αίτηση, των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης και της μείζονος και της ελάσσονος που υπέβαλαν αίτηση, των γαμπρών, συζύγων και αδερφών τους. Ήταν νόμιμο; ναι ήταν νόμιμο. Ήταν ηθικό; σίγουρα δεν ήταν ανήθικο. Την ηθική μας δεν περιμέναμε τώρα να τη δείξουμε, ούτε να την αποδείξουμε. Ίσως για κάποιους να ήταν ηθικό να κλείσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις όλων αυτών που ασχολούνται με τα κοινά και οι υπάλληλοι τους να μείνουν στο δρόμο. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για το ήθος του κ. Κασαπίδη. Αν ο Γιώργος Κασαπίδης θελήσει τις παραιτήσεις των αντιπεριφερειάρχων θα τις έχει στο γραφείο του’.

Θανάσης Τέγος  

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
Tharos.gr Logo
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ