Γ. Κασαπίδης: Αγωνιζόμαστε για νέο πρόγραμμα

By Φεβρουαρίου 23, 2021

 “Η δεύτερη φάση της πανδημίας δεν καλύπτεται

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ  ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

Συνέντευξη τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης παραχώρησε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή τον “θόρυβο” των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα του προγράμματος  "Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19".

“Κλειστές επιχειρήσεις την περίοδο που έχουν πληγεί, δεν συμμετέχουν στην ενίσχυση του προγράμματος σε σχέση με κάποιες άλλες που είναι και ήταν ανοικτές και μπορεί να εμφανίζουν και μια κινητικότητα οικονομική”, είπε ο κ. Κασαπίδης για να προσθέσει:

‘Το διευκρινίσω για ακόμη μια φορά: Η περίοδος την οποία είναι κλειστές οι επιχειρήσεις και εύλογα οι συμπολίτες μας μέσα από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκφράζουν αυτή την διαμαρτυρία τους, δεν προβλέπονταν στην πρώτη περίοδο αναφοράς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Οι ενέργειες μας ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020 και η πρόσκληση του προγράμματος βγήκε στις 2/10/2020. Επομένως είχαν ληφθεί υπόψη τα δεδομένα και οι συνθήκες αυτού του χρονικού διαστήματος.

Σκοπός ήταν η χορήγηση κεφαλαίου κίνησης ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 στις επιχειρήσεις και των εργαζομένων σε αυτές. Θα παρακαλούσα να αποτρέψουμε κάποιους ανενημέρωτους να λένε πράγματα ανυπόστατα.

 Θα μπορούσαμε δηλαδή εμείς να είχαμε διαθέσει 100 εκ. και δεν το κάναμε;

Αν νομίζετε ότι είμαι τόσο ανόητος και δεν το έκανα ας το πει κάποιος ευθαρσώς.

Η δεύτερη φάση της πανδημίας δεν καλύπτεται. Αυτό δυστυχώς κάποιοι αντίπαλοι αν θέλετε, το αποκρύπτουν πάνω στον πόνο και την ανάγκη των συμπολιτών μας, νομίζοντας ότι θα κερδίσουν την συμπάθεια τους.

Με τη γλώσσα της αλήθειας και με κάθε εντιμότητα, απέναντι στην τοπική κοινωνία, θέλω να φτάσει η αλήθεια και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Δυτικής Μακεδονίας.

Τρέχαμε και τρέχουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαστε διατεθειμένοι να κόψουμε έργα για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας.

Στόχος μας ήταν και είναι η ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή καταβάλλεται προσπάθεια για νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα”

 

 

 

 

 

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ