Σύλλογος Ηλιαχτίδα : Η εκδήλωση «πάμε βόλτα»

Για 8η χρόνια, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «πάμε βόλτα» που διοργανώνει ο σύλλογος «Ηλιαχτίδα». Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου στον Ιππικό Όμιλο στα Πετρανά Κοζάνης. Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν για περίπου τρεις γεμάτες… ώρες. Tα παιδιά επίσης, έκαναν βόλτα με τα άλογα, έπαιξαν με παιχνίδια μαζί με τις εκπαιδεύτριες του Α-Μπε-Μπα-Μπλομ, παρακολούθησαν χορευτικά προγράμματα από την χοροθεατρική ομάδα Έκφρασις. Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας με την επωνυμία "Ηλιαχτίδα" ιδρύθηκε το 1999, στην Κοζάνη, ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο, αρχικά ως Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αισθησιοκινητικές Διαταραχές Δυτ. Μακεδονίας(1). Συγκροτήθηκε από γονείς παιδιών με προβλήματα κίνησης, διαταραχές λόγου, νοητική υστέρηση, καθώς και από πολίτες της περιοχής.  Ο Σύλλογος λειτουργεί το "Σπίτι της Ηλιαχτίδας", όπου παρέχονται σε παιδιά και ενήλικες δημιουργική απασχόληση με κατασκευές, μαγειρέματα κ.λπ. Ακόμα ο Σύλλογος προσφέρει διάφορες δράσεις με εξειδικευμένους δασκάλους, μέσα από τις παρακάτω ομάδες: ομάδα στίβου, ομάδα κολύμβησης,  ομάδα Zumba, ομάδα παραδοσιακού χορού.
Ακόμη ο Σύλλογος σκοπεύει στα ακόλουθα: Ενημέρωση γονέων για θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών. Δημιουργία δομών στον τομέα της υγείας, περίθαλψης και ασφάλισης.
Βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και ένταξη των παιδιών με αναπηρία στα κοινά σχολεία. Επαγγελματική ένταξη των ΑμεΑ και δημιουργία προστατευόμενων εργαστηρίων. Δημιουργία προσβάσιμων κτιρίων. Δημιουργία Κέντρου ανεξάρτητης διαβίωσης.
Προβολή και ανάδειξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων παιδιών με αναπηρία. Στήριξη των Κέντρων Αποκατάστασης για την αποθεραπεία των παιδιών με αισθησιοκινητικές διαταραχές. Ευαισθητοποίηση κοινής γνώμης. Διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ