Μέτρα και δράσεις που αφορούν τη στήριξη των επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία

By Ιανουαρίου 27, 2021

Γ. Κασαπίδης: Με 180 εκατομμύρια ευρώ επωφελήθηκαν οι επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας 

Γ. Βαβλιάρας: Πιστοί στον προεκλογικό μας λόγο, δώσαμε την βαρύτητα μας στις επιχειρήσεις, ξεκινήσαμε πριν τον κορωνοϊό

Μέτρα και δράσεις που αφορούν τη στήριξη των επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία, παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης μέσω διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες, Γιώργος Βαβλιάρας και Νίκος Λυσσαρίδης.

Στα 180 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος του ποσού από το οποίο επωφελήθηκαν οι επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ όπως είπε ο κ. Κασαπίδης: «Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από αυτές τις δράσεις, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι είναι τα περισσότερα χρήματα που έχει δαπανήσει κάθε άλλη περιφέρεια στη χώρα μας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Έχουμε σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών με τα μέγιστα ποσά που είχαμε τη δυνατότητα. Δεν θυμάμαι προσωπικά τέτοια ποσοστά ενίσχυσης να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες στην πατρίδα μας παρά μόνο στην περιοχή της Θράκης”.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη δύο προσκλήσεις, η μία για την ενίσχυση της ρευστότητας για μικρές επιχειρήσεις με τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ. Η δεύτερη για την γενική επιχειρηματικότητα με 5,5 εκ ευρώ όπου τα ποσά επιδότησης των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε δράσεις που καθορίζονται από το πρόγραμμα αγγίζουν το 70%.

Από τη πλευρά του ο κ. Λυσαρίδης είπε στη συνέντευξη: “Προσπαθούμε και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των επιχειρηματιών. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες μας. Τον τελευταίο 1.5 χρόνο που είμαστε στην Περιφερειακή αρχή, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Μιλάμε καθημερινά μαζί τους”.

Τέλος ο κ. Βαβλιάρας τόνισε: “Πιστοί στον προεκλογικό μας λόγο, δώσαμε την βαρύτητα μας στις επιχειρήσεις, ξεκινήσαμε πριν τον κορονοϊό. Δείξαμε τα πρώτα δείγματα μας περνώντας στις υποδομές των επιχειρήσεων. Μέχρι τέλος της τετραετίας ελπίζουμε οι υποδομές να έχουν τελειώσει, σε ό,τι έχει σχέση με δρόμο, φωτισμό και νερό”.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ