Πανέμορφες εικόνες από τη φύση στο Νομό Γρεβενών από τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη

By Ιανουαρίου 25, 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ 

‘Παραπόταμος του Αλιάκμονα ποταμού, σε ένα από τα στενότερα και ιδιόμορφα περάσματα του, ο Βενέτικος στα Γρεβενά, κατεβάζει τα πεντακάθαρα νερά του από της πηγές του στην οροσειρά της Πίνδου, διαβρώνοντας τα ψαμμιτικά πετρώματα που μάταια στέκουν να ανακόψουν την πορεία του, λίγο πριν το γεωλογικό ραντεβού του με τον μεγάλο ποταμό.

Τοπίο ειδυλλιακό, μοναδικό! Ο θρύλος αναφέρει για το κατόρθωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το Βουκεφάλα που τα πέρασε, πηδώντας από τον ένα βράχο στον άλλο, αφήνοντας και το αποτύπωμα των οπλών του… Στα στενά αυτά, στο πάτημα του Βουκεφάλα, όπου και η τοξωτή γέφυρα του Βενέτικου που τα στεφανώνει. Στη θέση της υπήρχε άλλη πέτρινη μονότοξη που πιθανότατα ανατινάχθηκε από τους συμμάχους το 1941, κατ' άλλους έπεσε το 1947.

Σήμερα, κομμάτι της εθνικής οδού Γρεβενών - Καλαμπάκας, ο δρόμος χρήζει συντήρησης μέχρι το Ελευθεροχώρι και σύντομα θα ξεκινήσει, καθώς επίσης και η γέφυρα, που είναι σύμφωνα με τους ειδικούς γεφυροποιούς, κατασκευαστικό επίτευγμα για την εποχή της.’

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ