Σ. Γιαννακίδης : Είναι μεγάλο ψέμα να λέμε ότι υπήρξε απώλεια χρημάτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας -Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Ρούσης Αλεξανδρής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΣΠΑ, Σταύρος Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Ηλίας Κάτανας, παραχώρησαν την Πέμπτη 7 Ιουνίου συνέντευξη τύπου με θέμα: «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Η συνέντευξη έγινε μετά από ερώτηση της κας Γ. Ζεμπιλιάδου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία του ΤΕΒΑ. Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε ανακριβή και αναληθή τα συμπεράσματα της κας Ζεμπιλιάδου στην επερώτηση της, ενώ είπε πως: «Το ζήτημα της φτώχειας είναι πάρα πολύ υψηλά στην ατζέντα της Περιφερειακής αρχής». Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης τόνισε: «Είναι μεγάλο ψέμα να λέμε ότι υπήρξε απώλεια χρημάτων. Ποτέ δεν υπήρξε απώλεια. Ούτε ένα Ευρώ. Από το 2014 με την ανάληψη των καθηκόντων μας, διαπιστώσαμε μια τραγική εικόνα στο προνιακό χάρτη της Περιφέρειας μας. Δεν υπήρξε καταγραφή στοιχείων. Διαπιστώθηκαν διπλό και τριπλό ωφελούμενοι, με αποτέλεσμα τα ίδια πρόσωπα να λαμβάνουν παροχές που δεν τις δικαιούνταν».

Τέλος, ο Κ. Κάτανας ανέφερε πως: «όλα έγιναν όπως προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες μέσα από ομόφωνες αποφάσεις.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ