Γ. Κασαπίδης: Διαπιστώσαμε ότι τα κρούσματα δηλωνόταν ετεροχρονισμένα - Ο Περιφερειάρχης ζήτησε εισαγγελική έρευνα αυτεπαγγέλτως

By Ιανουαρίου 14, 2021

Μέχρι και παρέμβαση εισαγγελέα, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σχετικά με την πανδημία, αλλά και τον λάθος αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκε και αφορά την ΠΕ Κοζάνης.

‘Τα κρούσματα σταδιακά βελτιώνονται, και αυτό είναι ένα αισιόδοξο κλίμα, μετά από την πολύμηνη ταλαιπωρία όλων των συμπολιτών μας. Ωστόσο, μας ανησύχησαν τα αυξημένα κρούσματα της Τρίτης. Υπάρχει μια διάσταση στα νούμερα. Διαπιστώσαμε ότι τα κρούσματα δηλωνόταν ετεροχρονισμένα, τουλάχιστον κατά 2 μήνες. Η λήψη των δειγμάτων είχε γίνει 9 Νοεμβρίου και δηλώθηκε την περασμένη Τρίτη. Επικοινώνησα με τον Γενικό διευθυντή υγείας της Περιφέρειας μας κ. Γκοβεδάρο Χάρη και ζήτησα να γίνει έρευνά. Ζήτησα από το Υπουργείο Υγείας να έχουμε μια αναλυτική ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη. Θα πρέπει να διεγερθεί εισαγγελική έρευνα αυτεπαγγέλτως, διότι τα ζητήματα σχετίζονται με την δημόσια υγεία, την ανθρώπινη ζωή, αλλά και την οικονομία της περιοχής’, ανέφερε ο κ. Κασαπίδης.

Τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που αφορούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου να σημειωθεί ότι ήταν 31 επιπλέον (Πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου) και επίσης, στις 11 Γενάρη ήταν ακόμη 9.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το απόγευμα της Τετάρτης από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν για την ΠΕ Κοζάνης 22 κρούσματα με την διευκρίνηση πως: ‘Περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου χρονικού διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Μητρώο Covid-19″.

Ο κ. Κασαπίδης μιλώντας για τα γουνοφόρα ζώα τόνισε πως τα τελευταία δημοσιεύματα για τις μεταλλάξεις αποδείχτηκαν εντελώς αίωλα, και ψευδή.

Θανάσης Τέγος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ