Από τον Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο ανοιχτή επιστολή στο Τοπικό Συμβούλιο Μικροβάλτου για την κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο χώρο της ΜΑΒΕ

By Ιανουαρίου 12, 2021

Κυρία Μαρία Βέττα,

 πρόεδρε της Κοινότητας Μικροβάλτου,

 κ.κ. τοπικοί σύμβουλοι

Ως γνωστόν, με την απόφαση Α.Π. 184272/21.12.2020 (ΑΔΑ: Ψ6ΞΞ7ΛΨ-ΘΛ3) του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας «για την εξέταση της δυνατότητας να υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑΜ στον χώρο των ΜΑΒΕ».

Κατόπιν αυτού, ενδέχεται το επόμενο διάστημα να κληθείτε να γνωμοδοτήσετε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, για τη θέση της Κοινότητάς μας στο ως άνω επίμαχο θέμα.

Επειδή θεωρώ:

– ότι μια τόσο ιδιαίτερα κρίσιμη απόφαση, για το μέλλον της κοινότητάς μας (και της ευρύτερης περιοχής), πρέπει να εκφραστεί από το σύνολο των Μικροβαλτινών, που είτε κατοικούν στην κοινότητα, είτε έχουν οποιοδήποτε συμφέρον στα διοικητικά όριά της

– ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες της πανδημίας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει

προτείνω

Να συσταθεί τετραμελής επιτροπή, αποτελούμενη από δυο τοπικούς συμβούλους (ενός της πλειοψηφίας και ενός της μειοψηφίας) και δύο δημότες της κοινότητάς μας (προτεινόμενοι ανά ένας από τις δύο παρατάξεις), οι οποίοι, υπό την εποπτεία της προέδρου της κοινότητας, να συγκεντρώσουν εγγράφως τη γνώμη των συγχωριανών μας, με επιστολή-δήλωση που θα διανεμηθεί (πόρτα-πόρτα) σε όλα τα σπίτια του χωριού με τις επιλογές «ΣΥΜΦΩΝΩ» ή «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ», που πρέπει επιλέξουν και να συνυπογράψουν τα μέλη κάθε οικογένειας.

Επιπλέον, για να δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν και οι Μικροβαλτινοί που διαμένουν εκτός του χωριού (μόνο στην περιοχή της Κοζάνης υπολογίζονται συνολικά περίπου στους 500), προτείνω να εκφέρουν την γνώμη τους μέσω μιας διαδικτυακής φόρμας-δήλωσης, με τα ανάλογα στοιχεία. Σαν διαχειριστής της ιστοσελίδας mikrovalto.gr είμαι στη διάθεσή σας να βοηθήσω στην κατεύθυνση αυτή, ή ακόμη, αν το επιθυμείτε, μπορεί να προταθεί και άλλος ιστότοπος για τον ίδιο σκοπό.

Ευελπιστώ ότι θα ανταποκριθείτε στην πρότασή μου, ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά η βούληση της πλειοψηφίας των Μικροβαλτινών και να προωθηθεί σθεναρά στα κέντρα αποφάσεων (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο ΥΠΕΝ -αν χρειαστεί-).

Στη διάθεσή σας, με εκτίμηση

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

Δημότης Μικροβάλτου Σερβίων

 

ΥΓ. Εκτιμώ, ότι με κάποιο τρόπο να ενεργήσουν αναλόγως -ώστε να εκφραστεί η γνώμη της πλειοψηφίας- και τα τοπικά συμβούλια των υπόλοιπων κοινοτήτων της ορεινής ζώνης των Καμβουνίων (Τρανόβαλτου-Λαζαράδων-Φρουρίου, Ελάτης, Λιβαδερού, Μεταξά, Προσηλίου-Πολυρράχου), καθώς και κοινοτήτων της Αιανής και του Ρυμνίου.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ