ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

 

Για την απολιγνιτοποίηση

Σε ανάρτησή του στο facebook παραθέτοντας δύο αναρτήσεις με αποδέκτη τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Σημανδράκο, για τις θέσεις του στο θέμα της απολιγνιτοποίησης (τι έλεγε προεκλογικά και τι σήμερα), ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδης σημειώνει: “Δυστυχώς ο δρόμος, που βαδίσαμε την προηγούμενη περιόδο ως Δημοτική Αρχή τότε , ώστε να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν η περιοχή για αυτό που ήταν δεδομένο ότι έρχονταν, την απολιγνιτοποίηση δηλαδή, ήταν αρκετά μοναχικός σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο. Γίναμε πολλές φορές αποδέκτες επιθέσεων καθώς συνήθως η πραγματικότητα δεν είναι και πολύ δημοφιλής σε τέτοια δύσκολα ζητήματα.

Υπάρχουν άνθρωποι που λίγο ή πολύ υποννόησαν ότι ο Δήμαρχος Κοζάνης καθορίζει τις ενεργειακές εξελίξεις της χώρας για να μην πω και την Ευρώπης, ακούγαμε ότι μας πληρώνουν τα συμφέροντα και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Ας είναι…Έτσι είναι η πολιτική.

Η ιστορία θα κρίνει ψύχραιμα”


Mέσω Facebook απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Σημανδράκος στον επικεφαλής της εμίζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη, σε σχέση με τα όσα του καταλογίζει ο τελευταίος για τη στάση του προεκλογικά & μετεκλογικά στο θέμα της απολιγνιτοποίησης. Όπως γράφει: “Κύριε Ιωαννίδη, η μόνη αλήθεια είναι ότι παρότι από την αρχή ήσασταν πιστός υποστηρικτής της επίσπευσης του κλεισίματος της ΔΕΗ. Δεν ετοιμάσατε ως Δημοτική Αρχή ούτε μια γραμμή για την μετάβαση που ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Η ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας ήδη γράφτηκε στην ιστορία. Στο προεκλογικό μου άρθρο που επιλεκτικά επισυνάπτετε μόνο τον τίτλο, αναφέρω πως «επικροτήσατε δημοσιογράφο που επιρρίπτει ευθύνες στο Υπουργείο Ενέργειας το οποίο πάσχιζε να παρατείνει τις ώρες λειτουργίας των ΑΗΣ». Και σας ρωτώ, εφόσον βλέπατε που πάει η κατάσταση, γιατί δεν προετοιμάσατε το Δήμο Κοζάνης για την μετάβαση; Μήπως δεν είχατε χρόνο; Σήμερα, σε αντίθεση με τη δική σας θητεία, εργαζόμαστε πυρετωδώς για την ταχύτατη προετοιμασία του Δήμου για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή. Η ιστορία που τώρα γράφεται θα δείξει ποιος θα βάλει πλάτη σ’ αυτό τον αγώνα και ποιος θα συνεχίσει να κάνει εύκολη αντιπολίτευση μην παίρνοντας ξεκάθαρη θέση (αλήθεια το «λευκό» τι σημαίνει;) για νέες επενδύσεις που αφορούν στη μετάβαση της περιοχής σε καθεστώς καθαρής ενέργειας”.

 

Ο Λ. Ιωαννίδης, δίνοντας συνέχεια στη διαδικτυακή αντιπαράθεση, ανταπαντά στον Ε. Σημανδράκο για το τι έκανε από την πλευρά του, ως Δήμαρχος Κοζάνης, για να προετοιμάσει την περιοχή για τη μετάβαση στη νέα εποχή, χωρίς λιγνίτη: “Αγαπητέ κε Σημανδρακο τουλάχιστον προεκλογικά θα μπορούσα να δεχτώ ότι δεν γνωριζατε. Σήμερα όμως θα έπρεπε να ξέρατε. Για το πώς στήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας μας στο coal platform, για το Ταμείο Δίκαιης Μεταβασης, για το Φόρουμ των Δημάρχων, για τις προσπάθειες του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και πολλά άλλα που δεν μπορώ να τα γράψω σε μια τέτοια ανάρτηση.

Οι άνθρωποι στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στο Πανεπιστήμιο, στην ΑΝΚΟ, στην ΠΕΔ, στο ΕΚΕΤΑ νομίζω πως μπορούν να σας τα επιβεβαιώσουν.

Σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει το θέμα και εκεί θα έχουμε όλο το χρόνο να δούμε τι πραγματικα έγινε αλλά κυριως τι μπορεί να γίνει από εδώ και περα”.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ