Διαμορφώνεται ο χώρος που θα αποτελέσει εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας - ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Διαμορφώνεται σιγά – σιγά ο χώρος που θα αποτελέσει το εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου θα πραγματοποιούνται τα τεστ ανίχνευσης, για τον κορωνοϊό ώστε να εξυπηρετείται, άμεσα, όλη η Δ. Μακεδονία. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του Kozan.gr, έχει ήδη τοποθετηθεί ο θάλαμος νηματικής ροής, ενώ σύντομα αναμένεται και το ειδικό μηχάνημα, αξίας 58.376,99 ευρώ, που παρήγγειλε η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Πρόκειται για μηχάνημα , αξίας 58.376,99 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ), για τη λειτουργία εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης, που θα πραγματοποιεί τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, αποφάσισε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας. Για τη λειτουργία του απαιτείται τουλάχιστον (1)  Μοριακός Βιολόγος του οποίου τα έξοδα θα καλύψει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η προμηθεύτρια εταιρεία θα αναλάβει την εγκατάσταση του εξοπλισμού, καθώς επίσης και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει τη λειτουργία του εργαστηρίου με δικές της δαπάνες και έξοδα.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης αν όλα κυλήσουν ομαλά σε περίπου 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια κι η εγκατάσταση του μηχανήματος σε χώρο του νοσοκομείου Κοζάνης (εκεί που στεγαζόταν παλιά το ΕΚΑΒ). Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορεί να διενεργεί μέχρι και 100 τεστ την ημέρα των οποίων τα αποτελέσματα θα μπορούν να είναι διαθέσιμα εντός 24ωρου. Ο εξοπλισμός του ανωτέρου εργαστηρίου δεν θα  είναι για αποκλειστική ανίχνευση του ιού COVID-19 αλλά με τα κατάλληλα αντιδραστήρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε έλεγχο  Μοριακής Βιολογίας με μέθοδο PCR. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη στο υπάρχον μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου.

Το εν λόγω εργαστήριο θα γίνει δωρεά από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Γενικό  Νοσοκομείο «Μαμάτσειο. H Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση με δεδομένο ότι οι υφιστάμενες εργαστηριακές υποδομές στη χώρα δεν μπορούν να καλύψουν, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, την έγκαιρη διάγνωση (απαιτούνται πλέον αρκετές μέρες για να βγουν τα αποτελέσματα) στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες εξέτασης νέων  περιστατικών.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ