ΘΩΜΑΣ ΓΚΙΑΤΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ: Και σ’ αυτή την κρίση θα βγούμε νικητές

 

Μπορεί να βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής και πολύς κόσμος να νηστεύει, όμως ο κορωνοϊός με τον φόβο που προκαλεί, δεν κοιτά θρησκευτικές περιόδους και συνήθειες χρόνων… Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Κοζάνης κ. Θωμάς Γκιάτας μίλησε στο “Θάρρος”.

Ερ. Είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από το Πάσχα. Πως είναι η κίνηση στα κρεοπωλεία της Κοζάνης;

Απ: Εδώ και λίγες ημέρες ο κόσμος έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για το Πασχαλινό του τραπέζι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έτσι κι αλλιώς, καλείται να αντιμετωπίσει. Αναμένουμε φυσικά την κορύφωση της κίνησης τη Μ. Εβδομάδα στα κρεοπωλεία μας, τηρώντας πάντα τα απαιτούμε μέτρα.

Ερ. Ο τομέας των τροφίμων δεν φαίνεται να έχει πληγεί, τι κάνετε για να κρατήσετε ζωντανή τη σχέση με τον πελάτη;

Απ. Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφικής αλυσίδας των καταναλωτών. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ως ένα σημείο, για το ότι δεν έχουμε υποστεί πληγές με την τρέχουσα κατάσταση την οποία βιώνουμε, διότι οι αγορές και η παρουσία του κόσμου, δεν είναι οι αναμενόμενες για τις μέρες που έρχονται. Παρόλα αυτά όμως, ο πελάτης γνωρίζει πως το παραδοσιακό κρεοπωλείο βρίσκεται πάντα κοντά του, με αρίστης ποιότητας κρέατα που διαθέτει. Ο καθένας μας προσπαθεί με τον καλύτερο σωστό και πιο ασφαλή τρόπο, να έχει όσο πιο άμεση επαφή γίνεται με τον πελάτη, να τον συμβουλεύει να επιδιώκει την προστασία του και να τον “αγκαλιάζει” από απόσταση πλέον.

Ερ. Ποια μέτρα έχετε λάβει για την απολύμανση και την ασφάλεια των καταναλωτών;

Απ. Τα μέτρα υγιεινής και η καθαριότητα σε ένα χώρο που έχει άμεση επαφή με τις πρώτες ύλες των καταναλωτών, ήταν και θα είναι, (κυρίως τώρα που διανύουμε αυτή τη δυσοίωνη κατάσταση,) πρωταρχικός ρόλος κάθε κρεοπωλείου. Ο χώρος απολυμαίνεται καθημερινά, οι μάσκες δεν αποχωρίζονται τα πρόσωπα μας, και τα γάντια αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Φυσικά άλλα χρησιμοποιούνται για το ταμείο και άλλα για την εξυπηρέτηση. Ταυτόχρονα, αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιφάνειες. Άλλωστε, η ασφάλεια των πολιτών είναι το κυριότερο μέλημα μας.

Ερ. Είναι γνωστή η ποιότητα των κρεάτων της Κοζάνης, αυτό οφείλεται στους ντόπιους παραγωγούς, από τους οποίους προμηθεύεστε;

Απ: Είναι ευρύτατα εδραιωμένη η άποψη: ότι τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Κοζάνης στήριζαν τους τοπικούς κτηνοτρόφους, έχοντας μια άψογη σχέση εμπιστοσύνης, την οποία δικαίως έχουν χτίσει με τους προμηθευτές τους. Φυσικά και η άριστη ποιότητα στηρίζεται στην επιλογή και αυτό μας το επιβεβαιώνουν καθημερινά οι πελάτες μας.

Ερ. Το κακό με την επιδημία θα περάσει. Τι εύχεστε στους πελάτες σας και σε όλους τους Κοζανίτες για τις άγιες μέρες που έρχονται;

Απ: Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που θα ήθελα να πω θα φανούν γραφικά στον κόσμο. Γι αυτό το μόνο που θα ευχηθώ είναι αισιοδοξία, χαμόγελο, σε ότι δύσκολο υπάρχει. Προσοχή, δύναμη και κουράγιο. Άλλωστε αυτός ο αγώνας γίνεται για τους ανθρώπους που αγαπάμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγούμε νικητές.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ