ΗΛΙΑΣ ΡΕΒΒΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ “Οι μάσκες που κατασκευάζουν διάφοροι εθελοντές δεν πληρούν 100% τις προϋποθέσεις ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Πολύς ντόρος έχει γίνει σχετικά με την κατασκευή της μάσκας, το τελευταίο διάστημα μετά την εξάπλωση του κορονοιού.

Ο Καστοριανός σχεδιαστής Ηλίας Ρέββας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι το σημαντικότερο, γιατί αλλιώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Ο κ. Ρέββας αναφέρθηκε στην κυρία από τα Γρεβενά η οποία κατασκεύασε μάσκες, όπως είπε χρησιμοποίησε ένα απλό πανί που χρησιμοποιείται για τις ρόμπες των ιατρών. “Χρειαζόμαστε γενικότερα ένα εξωτερικό ύφασμα, ένα δεύτερο εξωτερικό ύφασμα από την άλλη μεριά και ενδιάμεσα ένα ύφασμα, το οποίο να είναι πορώδες, -όχι απλή γάζα. Κάτι που να είναι απορροφητικό.

Παιχνίδια δεν γίνονται με αυτά τα πράγματα. Οι μάσκες που κατασκευάζουν διάφοροι εθελοντές από απλό ύφασμα, δεν πληρούν 100% τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την προφύλαξη.

Αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά, χρειάζεται μια πολύ καλύτερη γνώση από ειδικούς. Ας μας δώσουν από το Υπουργείο τις προδιαγραφές για κάποιο ύφασμα και μεις θα το βρούμε, έχουμε τις γνωριμίες. Είμαι ήδη σε επαφή και περιμένω νεότερα. Θέλει μεγάλη σοβαρότητα το θέμα του Ιου. Να ακούμε τους ειδικούς”.

Για το θέμα μίλησε και ο Βαγγέλης Πανταζής, έμπορος υφασμάτων και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς. “Ένα απλό πανί κατά βάση βαμβακερό, δεν θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά.

Χρειάζεται μια ειδική εργασία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο εμπόριο έτοιμο πανί-χωρίς να χρειάζεται επεξεργασία. Αν βρεθεί το ύφασμα θα δούμε πολλές εθελοντικές προσπάθειες’.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ