“Φαίνεται ότι διεθνώς υπάρχει μια μείωση των πρώτων υλών για τα τρόφιμα στον αγροδιατροφικό τομέα”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

Να φροντίσουν οι Δυτικομακεδόνες να βάλουν έναν κηπάκο και κοτούλες στο σπίτι γιατί αν η έλλειψη τροφίμων είναι μεγάλη μπορεί να πεινάσουμε κιόλας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης. 

Η δήλωση αυτή του Περιφερειάρχη έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια και αντιδράσεις από τον κόσμο της περιοχής.

Φαίνεται ότι διεθνώς υπάρχει μια μείωση των πρώτων υλών για τα τρόφιμα στον αγροδιατροφικό τομέα, επειδή υπήρξε μια αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και μια μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα εξαιτίας του ότι έχουν παγώσει όλες οι μετακινήσεις και όλες οι δραστηριότητες. Αυτό εγκυμονεί κίνδυνους, μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε τώρα την καλλιεργητική περίοδο να σπείρουμε, να φυτεύσουμε, να καλλιεργήσουμε, να παράξουμε πρώτες ύλες για τροφές, το χειμώνα θα έχουμε έλλειψη τροφίμων ή αλλιώς αν είναι μεγάλη, να πεινάσουμε κιόλας. Εφιστώ από τώρα την προσοχή. Κατέθεσα έγγραφη αναφορά στο σχετικό υπουργείο ζητώντας να υπάρξει αυτή η πρόβλεψη από τώρα γιατί ότι θα κάνουμε τώρα, θα το συγκομίσουμε μετά από 6 μήνες. Ενα κάλεσμα σε όλους τους Δυτικομακεδόνες να φροντίσουν να βάλουν ένα κηπάκο στο σπίτι. Να βάλουνε 5 κοτούλες. Να υπάρχει ένα απόθεμα στο οικογενειακό νοικοκυριό, γιατί παγκοσμίως υπάρχει μια μείωση κατά 54%, στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα. Μαζί με τον κορονοϊο στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι να κάνουμε και μεις ότι μπορούμε για την αυτάρκεια του νοικοκυριού μας”.

Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Μακεδονίας. Σε κοινή τους δήλωση τον καλούν να ενημερώσει υπεύθυνα αν η κυβέρνηση τον έχει πληροφορήσει για προβλήματα επάρκειας, διαφορετικά πανικοβάλει την κοινωνία άσκοπα. 

Αναλυτικά οι βουλευτές Π. Πέρκα. Κ. Βέττα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναφέρουν:

 

«Με έκπληξη ακούσαμε τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη να προτρέπει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας «τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια» γιατί όπως τονίζει «μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας».

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό τον καλούμε να μας ενημερώσει αν έχει σχετικά στοιχεία από την κυβέρνηση - η οποία μιλάει για επάρκεια αγαθών - και να τα δημοσιοποιήσει. Τέτοιου είδους δηλώσεις στέλνουν λάθος μηνύματα και πανικοβάλλουν την κοινωνία.

ΥΓ: Και επειδή έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα παρακαλούμε τον κ. Περιφερειάρχη για μία διευκρίνιση. Οι κότες να είναι αυγοπαραγωγής ή κρεοπαραγωγής;»

 

 

Θανάσης Τέγος

 

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ