Σε ισχύ τέθηκε από χθες η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή

 AΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥ

Σε ισχύ τέθηκε από τις 06:00 χθες η απαγόρευση κυκλοφορίας και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Για πιστή τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας έκανε λόγο χθες στο «Θ» ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Σπύρος Διόγκαρης, με συστηματικούς ελέγχους που γίνονται από την αστυνομία στις πόλεις και τα χωριά της Π.Ε Κοζάνης. Για το λόγο αυτό η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης έχει διαθέσει τέσσερα επανδρωμένα με αστυνομικούς πυρπολικά για την πόλη της Κοζάνης και δύο για τα χωριά. Για το Δήμο Εορδαίας ελέγχους θα διενεργούν δύο περιπολικά στην πόλη της Πτολ/δας και ένα στα χωριά του Δήμου. Ταυτόχρονοι έλεγχοι σε Κοζάνη και Πτολ/δα θα γίνονται και από τους άνδρες της ΔΙΑΣ Αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα σε Βοίο και Σέρβια. Ο Αστυνομικός Διευθυντής μας ανέφερε ακόμη ότι χθες δεν «έπεσαν» πρόστιμα και απλώς έγιναν συστάσεις στους παραβάτες αλλά από σήμερα τίθενται κανονικά σε εφαρμογή τα μέτρα και όσοι δεν θα τα τηρούν θα πληρώνουν το πρόστιμό των 150 ευρώ και τις όποιες ποινικές συνέπειες προβλέπει ο νόμος για τους «απείθαρχους»

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε τις περιπτώσεις που δικαιολογείται μετακίνηση:


Κατ’ αρχήν, μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:


· Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.


· Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.


· Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

· Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

· Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

· Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

· Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.


Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου Α) και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ