ΘΩΜΑΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ “Ως διασώστες είμαστε στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΘΙΟ»

Για την κατάσταση με το ΕΚΑΒ μίλησε στο “Θ”, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης κάνοντας λόγο για μια δύσκολη περίοδο. “Αυτή η πανδημία έθεσε σε συναγερμό όλο τον κρατικό μηχανισμό. Ως διασώστες είμαστε στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας και πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο. Είναι η ώρα να δείξουμε τι αξίζουμε.

Είναι η ώρα να αφήσουμε τα ευχολόγια και να επικεντρωθούμε στο αντικείμενο μας με μία διαφορετική οπτική”, ανέφερε.

Ο κ. Σαραφίδης σημειώνει: Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι:
Δεν υποχωρούμε, δεν το βάζουμε κάτω και δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υποβάθμιση της επαγγελματικής μας υπόστασης. Δεν πετάμε την «μπάλα» στην εξέδρα, ήρθε η ώρα να βάλουμε το «γκολ» που θα μας δώσει την πολυπόθητη νίκη. Την νίκη του προνοσοκομειακού διασώστη με εφόδια και με αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτόν τον κύκλο του Ε.Σ.Υ. , όπου θα είναι καλύτερος και αποτελεσματικότερος απέναντι στις απαιτήσεις της αυτής της δύσκολης εποχής. Για αυτό λοιπόν αφήστε τις «γκρίνιες» τις εμπάθειες τις μισές κουβέντες και ο καθένας μας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Να είστε σίγουροι ότι με την απραξία θα μείνουμε στον πάτο και δεν θα σηκωθούμε ποτέ! Ενωθείτε, συντονιστείτε με τα κατά τόπους πρωτοβάθμια σωματεία, κάντε προτάσεις και όχι κριτική, αναλάβετε πρωτοβουλίες και ενεργήστε μην περιμένετε από κανέναν να μας δώσει απλόχερα αυτά που διεκδικούμε. «Η νίκη είναι πιο γλυκιά όταν την κερδίζεις με αγώνα και ιδρώτα».

Ο κ. Σαραφίδης δήλωσε ακόμη πως υπάρχει επάρκεια σε υλικά, λέγοντας παράλληλα ότι χρειάζεται ενίσχυση των Νοσοκομείων.

Κλείνοντας κ. Σαραφίδης έκανε έκκληση να συνετιστεί ο κόσμος και να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών. «Θερμή παράκληση, δώστε μας χώρο να δουλέψουμε. Τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει στην Ιταλία. Υπάρχει ατομική ευθύνη και πρέπει να το καταλάβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Θανάσης Τέγος

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ