Διάσωση δυο πελαργών στην Ιτιά ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

By Σεπτεμβρίου 05, 2019

Δυο πελαργοί εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα από κάτοικο της Τ.Κ. Ιτιάς του Δήμου Φλώρινας, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιστατικό, τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Αμέσως μετά την ενημέρωση, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας μετέβησαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τους δυο πελαργούς, οι οποίοι βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο στην αυλή του πολίτη που ενημέρωση την ανωτέρω Δασική Υπηρεσία. Διαπιστώθηκε ότι οι πελαργοί δεν ήταν σε θέση να πετάξουν και προφανώς είχαν αποκοπεί από το υπόλοιπο σμήνος που έχει ήδη αποδημήσει από τη χώρα.
Για τη διάσωση και την παροχή ανάλογης φροντίδας των πελαργών, η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας απευθύνθηκε στην Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΠΠ) που εδρεύει στην πόλη της Καστοριάς και λειτουργεί Σταθμό Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και Πτηνών, προκειμένου να μεταφερθούν στον εξειδικευμένο Σταθμό και να τους παρασχεθεί η ανάλογη περίθαλψη.
Για την ασφαλή μεταφορά των δυο πελαργών, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 3-9-2019 με υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, χρησιμοποιήθηκε σιδερένιος κλωβός μεγάλων διαστάσεων εξασφαλίζοντας παράλληλα και την άνετη παραμονή τους σε αυτό κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ