Νέα διοίκηση για τη ΔΕΗ αναζητά ο Κ. Χατζηδάκης – Τα ονόματα που «παίζουν»

Στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη είναι και οι αλλαγές στις διοικήσεις των εποπτευόμενων ενεργειακών ΔΕΚΟ με προτεραιότητα τη ΔΕΗ.

Αν και ο κ. Χατζηδάκης στην τελετή παράδοσης παραλαβής διαχώρισε το πρόβλημα ΔΕΗ από τη διοίκηση της εταιρίας πυροδοτώντας σχόλια για παραμονή του Μανώλη Παναγιωτάκη, οι επαφές για την αναζήτηση του προσώπου που θα τον αντικαταστήσει έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ωστόσο η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να αναλάβουν την ηλεκτρική καρέκλα της ΔΕΗ στην παρούσα συγκυρία που η επιχείρηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι οι πρώτες κρούσεις από κυβερνητικής πλευράς σε πρόσωπα για την ανάληψη της διοίκηση της ΔΕΗ βρήκαν «πόρτα».

Οι επαφές συνεχίζονται και τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του πρώην υπουργού κ. Γιάννη Αθανασίου όπως και του κ. Τάσου Γκαρή που στο παρελθόν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στο ΛΑΓΗΕ.  Ένα ακόμη όνομα που ακούγεται για τη ΔΕΗ είναι αυτό του κ. Βίκτωρα Λεμπέση, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει το project της Χαλυβουργικής  για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και σήμερα εργάζεται στο Λονδίνο.

Σε κάθε περίπτωση πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση τονίζουν ότι ο κ. Χατζηδάκης θα ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Μανώλη Παναγιωτάκη την οποία και θα έχει στη διάθεσή του μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος και ταυτόχρονα πρόθυμος αντικαταστάτης του.

worldenergynews.gr

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ