Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ με αφορμή το εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου

Καθαρά θέμα τύχης ότι σήμερα δεν μετράμε νεκρό εργαζόμενο στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και ευρύτερα στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ.

Το ΣΕΕΕΝ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο που ακρωτηριάστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Να επιστρέψει στην εργασία του γερός και δυνατός.

Το σωματείο μας εδώ και αρκετό διάστημα έχει καταγγείλει την εντατικοποίηση της εργασίας, τα 12ωρα και 16ωρα στους ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Αμυνταίου, Καρδιάς κοκ. Έχει καταγγείλει τις ελλείψεις σε προσωπικό σε βασικά πόστα που οδηγούν έτσι τους εργαζόμενους να καλύπτουν πόστα εκτός της ειδικότητας τους. Είναι εγκληματική ενέργεια πως στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν υπήρχε προ μηνών ιατρός εργασίας καθώς είχε λήξει η σύμβαση του!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έγινε προ ημερών γνωστό πως η ΔΕΗ Α.Ε σχεδιάζει να κλείσει ιατρεία στα ορυχεία.

Όλη αυτή η κατάσταση βαραίνει την ΔΕΗ Α.Ε που μπροστά στον ανελέητο ανταγωνισμό για να διαφυλάξει τα κέρδη της τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν κάνει προσλήψεις, επεκτείνει το δουλεμπόριο, την εντατικοποίηση της εργασίας. Περικόπτει από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων με αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες να μετράμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Αμέτρητες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγουμένων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στον βωμό της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και σήμερα με τις τυμπανοκρουσίες για την μετάβαση στην «μεταλιγνιτική εποχή» έχουν μετατρέψει μαζί με την εργοδοσία σε κάτεργα τους χώρους δουλειάς και σύγχρονους δούλους τους εργαζόμενους.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό! Ως εδώ με την εντατικοποίηση της εργασίας, το δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά, τα εργατικά εγκλήματα της εργοδοσίας. Μόνο η οργανωμένη πάλη, η σύγκρουση και η διεκδίκηση με την εργοδοσία και το κράτος μπορεί να διασφαλίσει την υγεία μας και την ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς γι αυτό και διεκδικούμε:

– Μην διανοηθείτε να κλείσετε ιατρεία. Άμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου πλήρους επανδρωμένου με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

– Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

– Να σταματήσουν τα 12ωρα-16ώρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο-5νθημερο

– Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

– Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 12:00μμ στην διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου .

Πτολεμαΐδα Μάιος 2019

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ