Προχωρούν οι μετασκευές στην Πτολεμαΐδα 5 για την τηλεθέρμανση – 4 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Μπορεί η επένδυση αξίας σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ (συνολικά) για τη νέα υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5 να έχει βρεθεί από πολλούς στο στόχαστρο και η σχετική συζήτηση να αναθερμάνθηκε με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε διαμορφώνεται μια πραγματικότητα που θέλει την κατασκευή της νέας μονάδας να οδεύει προς ολοκλήρωση.

Πέρα από τον κομβικό ρόλο που αναμένεται να παίξει η Πτολεμαΐδα 5 στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ μετά την ολοκλήρωση (όταν και εάν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός) της αποεπένδυσης λιγνιτικού δυναμικού, αλλά και την απόσυρση μονάδων μετά την εξάντληση των εγκεκριμένων ωρών λειτουργίας, η νέα μονάδα θα τροφοδοτήσει και την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας.

Προκειμένου, όμως, να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν μετασκευές στη μονάδα, καθώς και να ολοκληρωθούν τα έργα διασύνδεσης της πόλης της Πτολεμαΐδας με την Πτολεμαΐδα 5.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε πριν λίγο διάστημα στην Αθήνα ο δήμαρχος Εορδαίας Σ. Ζαμανίδης με στελέχη της ΔΕΗ και της ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει αναλάβει και την κατασκευή του έργου.

Στη συνάντηση αναλύθηκε το κοστολόγιο των απαιτούμενων έργων και συμφωνήθηκε ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί επειγόντως στο Δημοτικό Συμβούλιο της Εορδαίας, προκειμένου να εγκριθεί το απαιτούμενο ποσό.

Το επείγον του ζητήματος έχει να κάνει με την ανάγκη να τηρηθούν οι προθεσμίες, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Η συζήτηση του ζητήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Εορδαίας ολοκληρώθηκε τελικά χθες, όταν και εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 4 εκατ. ευρώ για τα έργα.

Η εισήγηση του Σ. Ζαμανίδη έγινε δεκτή σχεδόν από όλους, με την εξαίρεση της δημοτικής συμβούλου (και εκ νέου υποψήφιας δημάρχουν) της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντ. Χόλμπα.

Προσπάθειες για παράταση της τροφοδοσίας από τον ΑΗΣ Καρδιάς

Στα πλαίσια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Σ. Ζαμανίδης ενημέρωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να παραταθεί η παροχή θέρμανσης από τον ΑΗΣ Καρδιάς, από τον οποίο τροφοδοτείται μέχρι σήμερα η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον τηρηθεί ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, είναι εφικτό να καλυφθούν 120 ημέρες παροχής τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα.

energypress.gr – Γιάννα Παπαδημητρίου

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ