Σημαντική συμμετοχή επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στη FOOD EXPO 2018

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών στη ΝΑ Ευρώπη θεωρείται πλέον από διοργανωτές και συμμετέχοντες η Food Expo που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αθήνα, στο χρονικό διάστημα 10-12 Μαρτίου. Στην έκθεση υπήρξε σημαντική παρουσία της Δυτικής Μακεδονίας με 17 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της Περιφέρεια μας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές υποδέχθηκε φέτος περισσότερους από 72.000 επισκέπτες από 31.500 επιχειρήσεις της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης και των Ξενοδοχείων, που δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα 1.302 Ελλήνων και ξένων εκθετών και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Τιμώμενη χώρα της #FoodExpo2018 φέτος ήταν η Δημοκρατία της Βουλγαρίας, στο περίπτερο της οποίας συμμετέχουν 18 σημαντικές παραγωγικές επιχειρήσεις, προβάλλοντας τον πλούτο των τροφίμων και ποτών της χώρας!

Την έκθεση επισκέφτηκαν επίσης χιλιάδες διεθνείς αγοραστές, αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι και δεκάδες διπλωματικοί εκπρόσωποι, που στο σύνολό τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και την άρτια διοργάνωση της έκθεσης.

 Η OENOTELIA 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση FOOD EXPO 2018 το τριήμερο 10-12 Μαρτίου, αναδείχθηκε με τη δυναμική συμμετοχή 146 εκθετών, το πανόραμα των ελληνικών οίνων και αποσταγμάτων, στο μεγαλύτερο οινικό trade show που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα!

Οι επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2018 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οινικά σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της κοινότητας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», όπου συμμετέχουν πολλές ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών, με σκοπό την προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

 

FOOD EXPORT SUMMIT

 Με τη δυναμική συμμετοχή πολλών παραγωγών τροφίμων και ποτών ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η ημερίδα του ΣΕΒΕ, θίγοντας καίρια ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγές, από την ανάπτυξη της στρατηγικής εξωστρέφειας, μέχρι την κατανόηση των διαφόρων τρόπων παρουσίας στο εξωτερικό και τα σημεία προσοχής για την πρόσβαση στις νέες αγορές.

MEDITERRANEAN FOOD STAGE

Στο πλαίσιο της έκθεσης πλήθος εκδηλώσεων με άξονα τα τρόφιμα και την γαστρονομία οργανώθηκαν με τη συμμετοχή και των 13 Περιφερειών και Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα και τη συνδρομή γνωστών chefs.

Οι προβολείς στην Κρήτη και τη Μακεδονία!
Την τρίτη και τελευταία μέρα τoυ Mediterranean Food Stage, το Επιμελητήριο Χανίων με τη συνδρομή γνωστών σεφ πρότεινε στο κοινό συνταγές με δημοφιλή προϊόντα της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,παρουσίασε με τη συνδρομή του αρχιμάγειρα Θανάση Ράμμου εντυπωσιακές παρασκευές, που περιελάμβαναν μανιτάρια σουσουρίτες, βουβαλίσιο καβουρμά με πιπεριά Φλωρίνης, τζιγεροσαρμάδες και μπακλαβά με πετιμέζι.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στην FOOD EXPO 2018

Rizes Ελληνικά Delicatessen - Κοζάνη
Μύλλοι Γιαννακόπουλος Α.Ε. - Γρεβενά
Δημητρίου Τυροκομικά - Φλώρινα
Όσπρια Κούλη Ο.Ε. - Φλώρινα
Life Secrets Pure Nature Health & Beauty - Κοζάνη
Διοσκουρίδης Ο.Ε. - Πτολ/δα
Σονιάδης Αποστάγματα & Οίνοι - Αμύνταιο
"Ενθαλπία"Αρρωματικά - Καστοριά
Αμάλθεια Παραδοσιακά Προϊόντα - Καστοριά
Αγρός της Πίνδου - Γρεβενά
Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ -Κοζάνη
Μπαγκατζούνης Μάρκος & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. - Κοζάνη
Alfa Κουκουτάρης Α.Ε. -Κοζάνη
Προϊόντα Γης Βοΐου - Κοζάνη
Συνεταιρισμός Κρόκου Κοζάνης
Ναουμίδης Πιπεριές -Φλώρινα
Αροσις Α.Ε. όσπρια - Καστοριά

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ