Δ. Μακεδονία: Ίδρυση παραρτήματος ΕΦΕΤ

By Σεπτεμβρίου 21, 2018

Άμεσα αναμένεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει παράρτημα ΕΦΕΤ στη Δυτική Μακεδονία, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τεληγιορίδου.

Η λειτουργία του παραρτήματος, όπως τόνισε η κ. Τεληγιορίδου γίνεται στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των ελέγχων των αγροτικών προϊόντων και κυρίως της αντιμετώπισης των ελληνοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και αναμένεται, όπως είπε, να υπάρξουν στους παραβάτες αυστηρότατα πρόστιμα.

Αναφερόμενη στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών τόνισε ότι θα υπάρξουν οι μειώσεις, στο πλαίσιο πάντα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της εξόδου της χώρας μας από τα μνημόνια, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ σχετικά με το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων η κ. Τελιγιορίδου τόνισε ότι ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ξεκινήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έτσι ώστε να εφαρμοστούν αντίστοιχες πολιτικές εκεί όπου υπάρχει σοβαρό ζήτημα.

Όσον αφορά την απόδοση εδαφών από τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών σε έκταση 3600 στρεμμάτων ύστερα από σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Τελιογιορίδου τόνισε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις στο ακέραιο, πλην όμως πρόκειται για σύνθετες διαδικασίες στις εμπλέκεται η ΔΕΗ με την οποία υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Σε σχέση με την στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ με γεωπόνους και λοιπό προσωπικό η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δαπανών να μπορέσουν να ευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για τις προσλήψεις σε μια χρονική συγκυρία όπου υπάρχουν ελλείψεις σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου.

Πηγή

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ