Δυτική Μακεδονία: Πετυχημένο το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

By Σεπτεμβρίου 07, 2018

Πετυχημένη χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Ρούσης Αλεξανδρής την εφαρμογή του διετούς προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στη Δυτική Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι φέτος υπήρξε αύξηση των κουνουπιών λόγω των πολλών βροχοπτώσεων.

Επίσης, παρά την έξαρση κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου στην Ελλάδα , όπως είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στη δυτική Μακεδονία δεν υπήρξε κανένα κρούσμα σε άνθρωπο.

Το κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου που υπήρξε σε άλογο στην περιοχή της Φλώρινας, σύμφωνα με τον διευθυντή της Κτηνιατρική Υπηρεσίας Σωκράτη Ηλιάδη, ήταν ήπιας μορφής και δεν εμπνέει καμία ανησυχία τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το ζωικό κεφάλαιο.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών φέτος ξεκίνησε το Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο και περιλαμβάνει ψεκαστικές παρεμβάσεις σε νερά και άλλες εστίες με στόχο τις προνύμφες πριν μεταμορφωθούν σε έντομα. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, που με ανοιχτό διαγωνισμό ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος,  Αθανάσιος Δημητράκης, έχουν γίνει επεμβάσεις σε 300 χωρία και πόλεις, ενώ σε σημεία όπου το πρόβλημα ήταν εντονότερο οι επεμβάσεις γίνονταν ανά εβδομάδα. 

Σημαντικό ρόλο όμως στην καταπολέμηση των κουνουπιών, όπως σημείωσε και η προϊσταμένη της διεύθυνσης δημόσιας υγείας Ιωάννα Βασιλειάδου, παίζουν και τα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να μην δημιουργούν εστίες όπου μπορεί να αναπτυχθούν κουνούπια.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ