Δυτ. Μακεδονία: 15 έργα για Τηλεθέρμανση, αποχέτευση και βιολογικούς καθαρισμούς

15 έργα , συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν και μπαίνουν σε φάση υλοποίησης στην Δυτ. Μακεδονία, ενισχύοντας τις υποδομές σε ότι αφορά την Τηλεθέρμανση, το αποχευτικό δίκτυο, την αντιπλημμυρική προστασία και τους βιολογικούς καθαρισμούς στην Περιφέρεια.

Αυτό έκανε γνωστό χθες, με δηλώσεις του στην Κοζάνη, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΕΣΠΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Γιαννακίδης, υποστηρίζοντας ότι «η Δυτ. Μακεδονία γίνεται η δεύτερη περιφέρεια στην χώρα μετά την Κρήτη, σε επίπεδο εντάξεων έργων για υποδομές».

Στο πλαίσιο των 15 έργων στην Δυτ. Μακεδονία , 39 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ για την Τηλεθέρμανση Φλώρινας, 700.000 ευρώ για την αναβάθμιση στην Τηλεθέρμανση Κοζάνης και 12 εκατ. ευρώ για βιολογικούς καθαρισμούς και επεξεργασία λυμάτων σε Προάστειο, Ασβεστόπετρα και Άγιο Χριστόφορο Εορδαίας, καθώς και χρηματοδότηση 5 εκατ. επίσης, για έργα στο Σουλού Ποταμό και την επεξεργασία των λυμάτων που οδηγούν στην Βεγορίτιδα.

Σημαντικά αποχετευτικά έργα θα γίνουν ακόμη στους οικισμούς Αιανής, Κρόκου, Χαραυγής και Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης, ενώ 2,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την επεξεργασία λυμάτων στα Σέρβια και το Πλατανόρευμα, 4 εκατ. ευρώ για την Γαλατινή, Εράτυρα και Καλονέρι του Δήμου Βοϊου και τέλος 15 εκατ. ευρώ για αντίστοιχα έργα στο Νεστόριο Καστοριάς και το Άργος Ορεστικό.

πηγή

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ