Γρεβενά – Κ. Μητσοτάκης: «Η ΝΔ θα κερδίσει τη μονοεδρική»

Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει την μονοεδρική των Γρεβενών, αλλά και όλες τις μονοεδρικές, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σήμερα (Τετάρτη 29 Αυγούστου) στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, .

Και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο όμως δεν είναι απλά να κερδηθεί η μονοεδρική των Γρεβενών, το ζητούμενο είναι την επόμενη μέρα να σκύψουμε με το τοπικό προσωπικό, σε συνεννόηση πάντα με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, πάνω στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής».

Επίσης πρόσθεσε ότι «στόχος της ΝΔ» στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές «είναι να κερδηθούν όλες οι περιφέρειες».

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και για τη φυσική ομορφιά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Γρεβενών, αλλά και στις προοπτικές του δυνατότητες, οι οποίες όπως είπε είναι «πάρα πολύ σημαντικές, αλλά είναι εν πολλοίς αναξιοποίητες».

Σε ότι αφορά το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας επεσήμανε ότι απαιτούνται επενδύσεις και από τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, ενώ σε ότι αφορά την Ε-65 επισήμανε ότι είναι «απαραίτητη» η ολοκλήρωση του τμήματος του δρόμου Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Γρεβενά, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού τόνισε ότι «ο βασικός πυρήνας της Κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου», πρόσθεσε ότι «εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους, αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει στις επόμενες εκλογές την ατζέντα της ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε ως «μια τολμηρή αλλαγή», ενώ επέκρινε ως «διχαστικό» το λόγο του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να μιλά «για το μέλλον», για «ενότητα» και για «δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση» της χώρας.

Μιλώντας σε κτηνοτρόφους της ορεινής περιοχής, στη Σαμαρίνα Γρεβενών, οι οποίοι του έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων ζώων και γάλακτος, ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού δήλωσε απόλυτα ενημερωμένος, επισήμανε ότι το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων δεν είναι, τόσο θέμα οικονομικών πόρων όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για πραγματοποίηση ελέγχων. Μάλιστα δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, ενώ προανήγγειλε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στελεχωθεί με πρόσωπα που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, ότι οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν αμέσως μόλις αναλαβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.

Πρώτος σταθμός της ολοήμερης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στα Γρεβενά

ήταν η πόλη της Δεσκάτης, και το Δημαρχείο, όπου τόνισε ότι «για τη ΝΔ μια γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής πολιτικής» και δεσμέυτηκε ότι θα υπάρξει «εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα» για το οποίο όπως είπε θα μιλήσει «σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στη Δ.Ε.Θ.».

Στην πόλη των Γρεβενών, επισκέφθηκε αρχικά το Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, όπου αναφέρθηκε για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ενώ αμέσως μετά συνομίλησε με κατοίκους της πόλης και στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη.

Επίσης επισκέφθηκε το Καρπερό και το Δοτσικό, όπου συνομίλησε με κατοίκους, ενώ η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών στη Σαμαρίνα.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ