Διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών και Αιολικών, στο όρος Άσκιο.

By Αυγούστου 02, 2021 125

Διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών και Αιολικών στην Περιοχή τους, στο όρος Άσκιο διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής,  ο Γεωργοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κοζάνης «Ο Βούρινος» και η Κοινότητα Σκήτης.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές:  “Οι εγκαταστάσεις αυτές στερούν χορτολιβαδικές εκτάσεις από τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής και ταυτόχρονα δημιουργούν τεράστια Περιβαλλοντική καταστροφή κόβοντας χιλιάδες δένδρα βελανιδιάς και καταστρέφοντας το οικοσύστημα της περιοχής γενικότερα. "

Ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Πράσσος ένας εκ των συμμετεχόντων τόνισε μεταξύ άλλων:  “Πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση όσων έχουν τις διαφωνίες τους πάνω σε αυτές τις ενέργειες.  Η ανάπτυξη αυτή δεν είναι πράσινη...όταν καταστρέφεται το περιβάλλον και κόβονται δάση. Η χώρα πλέον γέμισε με φωτοβολταϊκά. Δεν μπορεί να σηκώσει αλλα. Μέχρι εδώ δεν θέλουμε άλλες μεταβλητές πήγες ενέργειας¨.

 Ο Μπάμπης Τσανίδης ο αντιπρόεδρος του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης ανέφερε:  “Αν γίνουν όλα αυτά που μας λένε….η Σκήτη δεν έχει κανέναν μέλλον…Εδω χτυπά η καρδιά του χωριού. Με την κτηνοτροφία ασχολούνται πλέον νέα άτομα. Κάνουμε έκκληση αυτή η κατασκευή των φωτοβολταϊκών να μη γίνει.”

 Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χαρ. Τοπαλίδης σημείωσε:

“Καλώ τον Δήμαρχο Κοζάνης όπου έχει την κυρία ευθύνη να μην υπογράψει.  Λάζαρε Μαλούτα δεν πρέπει να υπογράψεις σε καμιά περίπτωση.  Δεν καταστρέφεις τη Σκήτη καταστρέφεις την Ελλάδα. Δεν είμαστε αντίθετοι  στο να γίνουν φωτοβολταϊκά. Να γίνουν εκεί που δεν υπάρχει κτηνοτροφία’.

 

Θανάσης Τέγος

 

Rate this item
(0 votes)

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ