Αξιοποίηση αποβλήτων για παραγωγή ενέργειας

Την περασμένη  Δευτέρα, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με Εκπροσώπους Εταιρειών Εφαρμογών Κυκλικής Οικονομίας Υψηλής Τεχνολογίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν να παρουσιαστεί στην Περιφερειακή Αρχή και σε εκπρόσωπο της ΔΙΑΔΥΜΑ. Μάλιστα, από πλαστικά υψηλής πυκνότητας η περιεκτικότητα σε υδρογόνο του παραγόμενου αερίου φτάνει το 60% του όγκου.

Η τεχνολογία αυτή ήδη εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία και η Ελβετία, μέσω συστοιχίας μονάδων επεξεργασίας δυναμικότητας 5t/day ή 25t/day αποβλήτων.

Η τεχνολογία αυτή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας, είναι οικολογική, ενεργειακά αποδοτική, καθαρή και οικονομικά επωφελής. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καύση και δεσμεύεται το παραγόμενο CO2 το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρό ποσοστό στο τελικό προϊόν.

Συζητήθηκε η διερεύνηση ενός μίγματος αποβλήτων που δεν αξιοποιούνται σήμερα και δημιουργούν πρόβλημα στους χώρους που παράγονται και το περιβάλλον.

Τέλος, θα εξεταστεί η περίπτωση αν μια τέτοια επένδυση είναι βιώσιμη να γίνει μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας για παραγωγή ενέργειας.

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ