Δ. Μακεδονία: Επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία

Επιπρόσθετη χρηματοδότηση άλλων 500 χιλιάδων ευρώ για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας για την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη,  με τους διοικητές των Νοσοκομείων, παρουσία και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Ρούση Αλεξανδρή, εξετάσθηκαν από κοινού οι ανάγκες κάθε Νοσοκομείου για την προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού. Από το ποσό αυτό, τα 90 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για το Μποδοσάκειο, οι 105 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο Γρεβενών, οι  215 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο Καστοριάς και οι 90 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο Φλώρινας.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του παλαιού αξονικού, η διάθεση ενός ψηφιακού μαστογράφου νέας γενιάς και πέντε καρέκλες αιμοκάθαρσης, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Την ικανοποίησή τους, τόσο για την έκτακτη αυτή χρηματοδότηση όσο και για την έλευση νέων μόνιμων γιατρών εξέφρασαν ο περιφερειάρχης και οι διοικητές των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ