Δ. Μακεδονία: Πιέσεις για τις μετεγκαταστάσεις Αναργύρων και Ακρινής

Επίσπευση των διαδικασιών για το θέμα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων Φλώρινας και της Ακρινής Κοζάνης ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Με δηλώσεις του ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι εκκρεμούν ακόμη οι τοποθετήσεις στην Κοινή Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, των εκπροσώπων από πλευράς του Υπουργείου, έτσι ώστε να καταλήξουν στο Σχέδιο Μετεγκατάστασης των δύο οικισμών, και αυτά στη συνέχεια να πάνε προς έγκριση στο ΣτΕ για να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «βασική προϋπόθεση» για να επιτρέψει η Περιφέρεια την είσοδο της ΔΕΗ στον κάμπο της Ακρινής θα «είναι να πάει το Σχέδιο στο ΣτΕ».

Αναφερόμενος στο θέμα της παράτασης λειτουργίας των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς, ο κ. Καρυπίδης, αφού επισήμανε ότι και η Περιφέρεια έχει ήδη κάνει όλες τις ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι δέσμευση του αρμόδιου υπουργού είναι να συνεχίσουν με όποιο κόστος της λειτουργίας τους οι δύο σταθμοί για τη βιωσιμότητα των Τηλεθερμάνσεων.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ