Απαντητική επιστολή του ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥ.Μ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ  ΑΓΣ Μ.ΔΥΝΑΜΗ

 

O ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥ.Μ ενημερώθηκε μέσω της συνέντευξης του προπονητή ΑΓΣ Μ. ΔΥΝΑΜΗ στο maksports.gr ότι θεωρείται υπεύθυνος για την απόρριψη της αίτησης του συλλόγου του για προμήθεια εξοπλισμού 65.000 ευρώ επειδή έστειλε μια επιστολή και όχι καταγγελία όπως ο ίδιος αναφέρει με συγκεκριμένα ερωτήματα προς την περιφέρεια.

Αναφέρθηκε στη συνέντευξη ότι ενώ ο κλάδος μας επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα της περιφέρειας για τις πληγείσες επιχειρήσεις λόγω covid στείλαμε την επιστολή να μην επιδοτηθεί ο εν λόγω σύλλογος.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν πως η παρέμβασή μας στην περιφέρεια αφορούσε όχι τον αποκλεισμό του εν λόγω συλλόγου αλλά αντίθετα τη χρηματοδότηση και των ιδιοκτητών γυμναστηρίων που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της περιφέρειας.

Κατά την συνάντησή μας με τον περιφερειάρχη όταν ζητήσαμε να επιδοτηθούν με κάποιο τρόπο και οι υπόλοιποι συνάδερφοι μας ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχουν χρήματα κατανοείτε την έκπληξή μας λοιπόν όταν ενημερωθήκαμε από τοπικό site την επιχορήγηση ενός μόνο συλλόγου και πάνω σ αυτό θέσαμε ερωτήσεις.

Προς ενημέρωση λοιπόν του κόσμου, επισημαίνουμε ότι:

  • Μόνο το 60% των επιχειρήσεων του κλάδου μας επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τις πληγείσες επιχειρήσεις, αν και είχαμε τη μεγαλύτερη απώλεια τζίρου από όλες τις κλειστές επιχειρήσεις, γιατί είμαστε σε αναστολή με κυβερνητική εντολή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όλους (11 μήνες ).
  • Τα γυμναστήρια είναι επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν υψηλότατο ΦΠΑ 24%, καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές για ιδιοκτήτες και εργαζόμενους και πληρώνουν το φόρο που ορίζει το κράτος. Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας απευθυνόταν μόνο σε επιχειρήσεις με αυτά τα έξοδα και όχι σε συλλόγους που δεν πληρώνουν τις παραπάνω εισφορές.
  • Σε ότι αφορά επίσης στους αθλητικούς συλλόγους- εγγεγραμμένους στο μητρώο ΓΓΑ – γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας ενισχύθηκαν οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε ότι αφορά στους συλλόγους που κάνουν υψηλό πρωταθλητισμό οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι αυτές που υποχρεούνται – και όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη το έκαναν- να καλύπτουν τα έξοδα των πρωταθλητών στις εθνικές-ολυμπιακές ομάδες από τα εκατομμύριά που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό ή σε άλλες περιπτώσεις από χορηγίες ιδιωτών (τράπεζες, οργανισμοί, κλπ).

Άρα, αυτό ούτε είναι, ούτε θα πρέπει να γίνει υποχρέωση της Περιφέρειας.

  • Τα γυμναστήρια μας εδώ και 40 χρόνια περίπου, συνεργάζονται στενά με όλους τους αθλητικούς συλλόγους και στις εγκαταστάσεις μας φιλοξενούνται αθλητές όλων των αθλημάτων των πόλεων μας. Ο ρόλος μας είναι πολλαπλός στο κοινωνικό σύνολο. Οι χώροι μας πρωταρχικά προάγουν τον αθλητισμό, το κλασικό αθλητικό ιδεώδες, το «ευαγωνίζεσθαι» και το βασικότερο αγαθό στον άνθρωπο την υγεία.

Aυτό το πετυχαίνουμε με το καταρτισμένο προσωπικό, τους καθηγητές φυσικής αγωγής, τη γνώση και τη μακροχρόνια εμπειρία μας. Στα γυμναστήρια αναλαμβάνουμε πλήρως την πρόληψη μέσω της ενδυνάμωσης, ώστε οι αθλητές να είναι υγιείς για να αγωνίζονται, τη θεραπεία τους σε περιπτώσεις τραυματισμών, ακόμη την αποκατάσταση και την ίαση τους από επώδυνους τραυματισμούς που τους κρατούν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πολλά δε από τα μέλη μας έχουν κάνει πρωταθλητισμό για σειρά ετών με πολλές διακρίσεις, έτσι αποδεδειγμένα η συμβολή μας τόσο στον αθλητισμό όσο και στον πρωταθλητισμό είναι αδιαμφισβήτητη.

  • Τα δικά μας τιμητικά μετάλλια είναι οι καθημερινοί άνθρωποι που έρχονται στους χώρους μας και έχουν εντάξει την άθληση ως αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μεγάλη επίδραση της άθλησης στη μείωση του άγχους, την ενίσχυση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, την καλύτερη λειτουργία των ζωτικών οργάνων, τη μείωση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη, τη θεραπεία της κατάθλιψης και των μυοσκελετικών παθήσεων, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και κατά συνέπεια τη θωράκιση του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις.

Κάθε αθλούμενος για μας είναι με τον τρόπο του πρωταθλητής.

Κλείνοντας, επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά όλοι ανήκουμε στην ίδια πλευρά, στο θέμα αντιμετώπισης του αθλητισμού, προτείναμε στην Περιφέρεια να κάνει έναν ειδικό λογαριασμό που να επιδοτεί αποκλειστικά όσους προωθούν τον αθλητισμό στην περιοχή μας (γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους όλων των αθλημάτων, νέων και παλιών, έχοντας μετάλλια ή παλεύοντας γι’ αυτά), με σωστά κριτήρια επιλογής και επιχορήγησης και εκεί θα είμαστε αρωγοί ,συμμέτοχοι και έτοιμοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας γιατί είμαστε σίγουρα πιο
ενημερωμένοι για το αθλητικό «γίγνεσθαι» της περιοχής μας και μας αφορά η ανάπτυξη όλων των αθλημάτων.

Το ΔΣ του συλλόγου ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥ.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ