Εμβολιαστική πρωτιά, με… σπριντ μετ’ εμποδίων

Πάνω από 7,1 εκατομμύρια σε σύνολο 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων και περίπου το 77% όσων είναι ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στη χώρα.

ΣΤΟ  ΒΕΛΓΙΟ

«Ποιος θα το φανταζόταν πριν από μερικές εβδομάδες;», έθεσε ρητορικά το ερώτημα η Γκούντρουν Μπρίατ της βελγικής Task Force για τον εμβολιασμό, καθώς ανακοίνωνε -στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη- ότι το Βέλγιο βρίσκεται πλέον στην πρώτη δεκάδα των χωρών, παγκοσμίως, με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού έναντι του κορονοϊού.

Πάνω από 7,1 εκατομμύρια σε σύνολο 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων και περίπου το 77% όσων είναι ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στη χώρα.

Το δε ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 44%.

Πηγή: Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Sciensano»

Πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα μίας χώρας -με πληθυσμό περίπου όσο και η Ελλάδα-, που στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας ήταν ένα από τα επίκεντρα της υγειονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, δε, το εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού έτρεχε με έναν από τους βραδύτερους ρυθμούς στις τάξεις των «27».

Τώρα, αντίθετα, το Βέλγιο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις ως προς τους εμβολιασμούς.

Για την ακρίβεια, στα μέσα Ιουνίου ήταν η πρώτη στην Ε.Ε. σε ποσοστό χορήγησης δόσεων ανά 100 κατοίκους.

Σήμερα, βρίσκεται στην τρίτη θέση στη σχετική κατηγορία -μετά την Μάλτα των 500.000 κατοίκων και την Ουγγαρία- ενώ είναι δεύτερη στην Ένωση σε αριθμό χορηγούμενων δόσεων ημερησίως.

Συνολικά, μάλιστα, είναι πάνω από τις ΗΠΑ και τον μέσο όρο των «27» σε ποσοστά εμβολιασμένων με τουλάχιστον μία δόση, επί συνόλου του πληθυσμού.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ