Η κατάργηση του 8ώρου και η εισαγωγή 50 ωρών εργασίας ανά εβδομάδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

 Η κατάργηση του 8ώρου και η εισαγωγή 50 ωρών εργασίας ανά εβδομάδα

ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, με πρόσχημα την εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών, (επί της ουσίας δεν τις εφαρμόζει) φέρνει προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο εργασίας και σαρώνει βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

 Η κατάργηση του 8ώρου και η εισαγωγή 50 ωρών εργασίας ανά εβδομάδα είναι η σημαντικότερη αντεργατική ρύθμιση του νομοσχεδίου. Οι επιπλέον 2 ώρες εργασίας καθημερινά και η εφαρμογή 10ώρης εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή. Οι επιπλέον ώρες θα «πληρώνονται» με ρεπό!!!

Ο Υπουργός Εργασίας εμπαίζει τους εργαζομένους καταργώντας τις ΣΣΕ που τις αντικαθιστά με ατομικές συμφωνίες μεταξύ εργαζομένου και διοίκησης, εργοδοσίας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα δύο αυτά μέρη δεν ξεκινούν κανένα διάλογο επί ίσοις όροις και ποιό μέρος είναι το ισχυρό.

Καταργεί σε 31 κλάδους και επιχειρήσεις την Κυριακάτικη αργία και απελευθερώνει τις απολύσεις, αφού ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο!!!

Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την εισαγωγή για πρώτη φορά του προσωπικού «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%, καθιστά τον εργαζόμενο, ακόμα και στο δημόσιο, ανήμπορο στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε Διοίκησης, Εργοδοσίας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και εκατοντάδες Ομοσπονδίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και απευθύνει κάλεσμα στον καθένα σας χωριστά για συμμετοχή σε αυτή.

Αγωνιζόμαστε για τις κατακτήσεις μας και το δικαίωμά μας στην 8ωρη εργασία με αμοιβή και στην ξεκούραση.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ