Μέτρα στήριξης του εισοδήματος

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΖΗΤΑ

 

Μέτρα στήριξης του εισοδήματος

ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ

 

Η Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου των Δήμων Κοζάνης-Σερβίων-Βελβεντού, με αφορμή τις εκλογές του συλλόγου ανακοινώνει: “Η σύσταση αγωνιστικού Αγροτικού Συλλόγου στην περιοχή μας είναι αναγκαία ώστε από κοινού αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι κλπ. να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα.

Συναντήσαμε και συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας.  Όμως αποδείχτηκε πως μπορούμε να σταματάμε τα χειρότερα, αλλά και να κερδίζουμε (π.χ. αφορολόγητο) όταν είμαστε στο δρόμο και διεκδικούμε, όταν κάνουμε βήματα στην οργάνωση μας, το συντονισμό με άλλους βιοπαλαιστές αγρότες σε όλη την Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή περισσότερων στη σύσταση του Συλλόγου θα μπορούμε από καλύτερη θέση να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.
  • Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Όχι στα σχέδια της απολιγνιτοποίησης που θα τινάξουν στα ύψη την τιμή του ρεύματος. Όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αξιοποιήσιμα εδάφη και βοσκοτόπια. Ρεύμα φθηνό για το λαό.
  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Όχι στο ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι και σε άλλη επιβαρυμένη περιοχή. Η περιοχή μας δε σηκώνει άλλη υποβάθμιση.
  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συνάδελφοι. Σας καλούμε να συμμετέχετε στις διαδικασίες των εκλογών”.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ