Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και ενέκρινε έργα

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και ενέκρινε  έργα

 

Τέσσερα έργα  ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνεδρίασή της  χθες Τρίτη  18 Μαΐου  2021.

Αναλυτικά τα  έργα είναι:

 

Διαγωνισμός για την  περισυλλογή  και διαχείριση  νεκρών ζώων

 

ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

            

 Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η δαπάνη και οι όροι διακήρυξης δημοπρασίας για τον: «Ανοικτό Διεθνή διαγωνισμό για το Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων προϊόντων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα)». Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την τριετή σύμβαση του έργου, ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αντιπλημμυρική  προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  ενέκρινε, το σχέδιο και τους όρους  της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Δ.Μ. – Π.Ε. Καστοριάς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  για την υλοποίηση του έργου: «Ευπρεπισμός περιβάλλοντα χώρου, βελτίωση προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε. Καστοριάς». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 436.480,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

 Η παρέμβαση αφορά στην ανάδειξη και προστασία ενός σημαντικού πολιτισμικού θρησκευτικού μνημείου της Δυτικής Μακεδονίας και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας για την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού σε συνέργεια με το φυσικό περιβάλλον.

 

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Επιμελητηρίου Καστοριάς

            

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το σχέδιο και οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Δ.Μ. – Π.Ε. Καστοριάς και του Επιμελητηρίου Καστοριάς, για την υλοποίηση του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Επιμελητηρίου Καστοριάς».

         Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 280.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

         Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της Περιφερειακής Αρχής για συνολικό «πρασίνισμα» της οικονομίας μας συμπεριλαμβανομένου και του κτιριακού της αποθέματος.

      Στόχος όλα τα κτίρια του Δημοσίου κ ευρύτερου Δημοσίου Τομέα στη Δυτική Μακεδονία σε σύντομο χρόνο να αναβαθμιστούν ενεργειακά, αξιοποιώντας διαθέσιμα κονδύλια προς εξοικονόμηση ενέργειας και τόνωση της απασχόλησης και του εισοδήματος των τοπικών κοινωνιών.

 

 

 

                           

Παρεμβάσεις στην επαρχιακή  οδού Κορυφής - Όρια Ν. Γρεβενών  

         

 Από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε, η δημοπράτηση και οι όροι διακήρυξης δημοπρασίας για την υλοποίηση του έργου: «Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Κορυφής - Όρια Ν. Γρεβενών (Αριθμ. 30)». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 398.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ