Δεν υπάρχουν σωτήρες για να μας σώσουν

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Κοζάνης- συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σωτήρες για να μας σώσουν

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση για την 1η Μάη, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης ώρα 10:30 πμ, που οργανώνουν τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ και άλλοι μαζικοί φορείς.

Τώρα ακόμα ποιο μαζικά, ποιο αποφασιστικά, οι συνταξιούχοι πρέπει να βρεθούμε στο «ιερό πεζοδρόμιο» του αγώνα. Τόσο οι εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας, πόλεμο που οι Αμερικανό – Νατοϊκοί  ιμπεριαλιστές θέλουν να τον συντηρήσουν και να τον γενικεύσουν.

Όσο και η άγρια επίθεση στα εισοδήματα και τα δικαιώματα μας, που ο πόλεμος αποτέλεσε αφορμή γενίκευσης ώστε να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών επιβεβαιώνουν ότι.

– Το δικαίωμα το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας να ζούμε σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό, το να έχουν όλοι και όλες δικαίωμα στην εργασία και από αυτήν να ζουν αξιοπρεπώς, το δικαίωμα των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, των νέων παιδιών να απολαμβάνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού δεν χωράνε στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημά τους που έχει για θεό το καπιταλιστικό κέρδος.

– Δεν υπάρχουν σωτήρες για να μας σώσουν. Η αστική τάξη της χώρας έχει επιβάλει και εξασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη των συμφερόντων της από τα αστικά κόμματα, όχι μόνο στα λεγόμενα μεγάλα στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, την συμμέτοχη στον πόλεμο, αλλά και σε επιμέρους ζητήματα της καθημερινότητάς μας, όπως η μείωση και το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση την ηλεκτρικής ενέργειας, στην απολιγνητοποιήση , στην υγεία, στην παρέμβαση για την ληστεία με την ακρίβεια τόσο όσο επιτρέπουν η ευρωπαϊκή ένωση και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στο αλυσόδεμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος με ένα πλέγμα νόμων και αντιλαϊκών ρυθμίσεων που είναι διαχρονικό έργο όλων των κυβερνήσεων.

Μοναδική ελπίδα οι αγώνες μας. Αυτοί που καθυστέρησαν, παρεμπόδισαν, απέτρεψαν αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος μας. Αυτοί που μπορούν και ας μοιάζουν όλα δύσκολα και ακίνητα να φέρουν τα πάνω κάτω, να ανοίξουν τον δρόμο σε μια άλλη ποιο δίκαιη κοινωνία που αξίζει σε μας, στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

Η ΓΙΟΡΤΗ Η ΠΟΙΟ ΤΡΑΝΗ

Exit mobile version