Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
19 °c
Kozani
17 ° Τε
13 ° Πε
14 ° Πα
17 ° Σα
18 ° Κυ
  • Επικοινωνία
  • Ο Καιρός
  • Αγγελίες
  • Πρωτοσέλιδα
Θάρρος | Ηλεκτρονική εφημερίδα Δυτικής Μακεδονίας
Optika Katanas
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων-Βελβεντού
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Αγροτικά
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
  • Κόσμος
    • Ευρώπη
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Τουρισμός
  • Υγεία
    • Διατροφή
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων-Βελβεντού
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Αγροτικά
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
  • Κόσμος
    • Ευρώπη
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Τουρισμός
  • Υγεία
    • Διατροφή
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Θάρρος | Ηλεκτρονική εφημερίδα Δυτικής Μακεδονίας

Αρχική » Άρθρα-Απόψεις »  Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

σε Άρθρα-Απόψεις

 Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

ΘάρροςΘάρρος
20/04/2022
 Δείξον Ημίν Και Την Ένδοξόν Σου Ανάστασιν.
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
A A
0 0
ShareTweetSharePinShareSend

Μ. Τετάρτη:  η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Γυνή.

Μ. Πέμπτη:  Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…

Σχετικά Θέματα

Η «Βαρειά Βιομηχανία», η δολοφονία του Δημήτρη Μπάτση και η οικονομική υποδούλωση μέσα από τη «σύμβαση cooper»!

Πολιτική και Τέχνη

Πάρις Κουκουλόπουλος για τα μέτρα Μητσοτάκη: Στο σπίτι του κρεμασμένου…

 Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

Η Αγία μας Εκκλησία την εβδομάδα που προηγείται της Αναστάσεως του Κυρίου ονόμασε Μεγάλη, όχι γιατί η εβδομάδα αυτή έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια σε σχέση με τις άλλες του χρόνου, αλλά για τα θαυμαστά γεγονότα που εορτάζονται την εβδομάδα αυτή. Ονομάζεται και Αγία εβδομάς. Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη σε ένα γεγονός ή σε κάποια πρόσωπα με σκοπό να προετοιμαστεί ο Χριστιανός κατάλληλα για να υποδεκτεί το υπέρτατο και χαρμόσυνο λίαν γεγονός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Τη Μ. Δευτέρα τιμάμε τη μνήμη του πάγκαλου Ιωσήφ, ο οποίος είναι προτύπωση του Χριστού και ενθυμούμαστε το γεγονός της «ξηρανθείσης συκής» από τον Κύριο, η οποία ήταν άκαρπος. Τη Μ. Τρίτη η Εκκλησία μάς υπενθυμίζει την  παραβολή των δέκα παρθένων, για να είμαστε πάντοτε έτοιμοι για την ώρα της αναχωρήσεως από την προσωρινή γήινη ζωή. Η Μ. Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην μετανοήσασα πόρνη που άλειψε με μύρο τα πόδια του Κυρίου .Η Μ. Πέμπτη είναι αφιερωμένη σε τέσσερα γεγονότα. Στον Ιερό νιπτήρα, όπου ο Κύριος έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του. Στον Μυστικό Δείπνο, στην υπερφυά προσευχή και στην προδοσία του Ιούδα. Η Μ. Παρασκευή είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Χριστού, στην Σταύρωση και στην Αποκαθήλωση του Παναχράντου Σώματος από τον Ιωσήφ, τον κρυφό μαθητή εξ Αριμαθαίας.  Το Μ. Σάββατο στην κάθοδο του Κυρίου στον Άδη. Την Κυριακή εορτάζομε την Ανάσταση του Θεανθρώπου, την τριήμερο έγερση από του τάφου και την νίκη της Ζωής επί του Θανάτου και της αμαρτίας.

Στο παρόν κείμενο θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα  με τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη. Σημαντικές ημέρες στην πορεία του Κυρίου από το «Ωσσανά», στο «Σταύρωσον αυτόν» και στην υπέρλαμπρη και ζωοποιό Ανάστασή Του. Η Αγία μας Εκκλησία θέλει να υπενθυμίσει σ’ όλους μας ότι ως άνθρωποι θα αμαρτήσουμε. Όμως, να μην εμμείνουμε στην αμαρτία, υπακούοντας στον διάβολο, αλλά να μετανοούμε. Τακτικά να εξαγορεύομε τις αμαρτίες μας στον πνευματικό. Όσες φορές πέσουμε να σηκωνόμαστε. Να μη παραμένουμε στην τροχιά της αμαρτίας, αλλά με την εξομολόγηση και την προσπάθεια μας, με τη βοήθεια της χάριτος  του Θεού να πορευτούμε τον δρόμο της σωτηρίας . Το να αμαρτήσουμε, είναι ανθρώπινο. Το να επιμείνουμε στα πάθη και την αμετανοησία μας είναι δαιμονικό.

Η Εκκλησία μας θύμισε πρόσφατα την παραβολή του ασώτου υιού ή του πολυεύσπλαχνου πατέρα, ο οποίος περιμένει τον αμαρτήσαντα υιό να επιστρέψει στην αγκαλιά του και τον υποδέχεται με περισσή χαρά. Επίσης μας υπενθυμίζει  το παράδειγμα της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, η οποία από πόρνη έγινε Αγία και πρότυπο μετανοίας. Η μνήμη της εορτάζεται  δυο φορές τον χρόνο, την 1η Απριλίου και την Πέμπτη Κυριακή της μεγάλης τεσσαρακοστής, δυο εβδομάδες πριν από την λαμπρή Ανάσταση του Κυρίου. Προφανώς δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις αμαρτωλών ανθρώπων που έφθασαν στην θέωση. Δεν ξεχνάμε τον ληστή που μετανόησε επί του σταυρού και βρίσκεται στον παράδεισο. Ούτε τον σφοδρό διώκτη και πολέμιο του Χριστιανισμού Παύλο, ο οποίος με τρόπο θαυμαστό γνώρισε την αλήθεια, μετανόησε και αναδείκτηκε στη συνέχεια πρωτοκορυφαίος των Αποστόλων, αξιωθείς να ανέλθει, εν ζωή, στον τρίτο ουρανό. Ο Ιούδας  είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Κανένας άνθρωπος να μην τον μιμηθεί. Τρία χρόνια μαθητής Του και δεν απέβαλε το μέγα πάθος της φιλαργυρίας. Μάταια έβλεπε μπροστά του να γίνονται θαύματα, να φανερώνεται η Αλήθεια, το Φως και αυτός να είναι προσκολλημένος στην ύλη. Για τριάκοντα αργύρια  προδίδει τον δάσκαλό του. Το μεγαλύτερο λάθος του ήταν που δεν μετανόησε πραγματικά και από καρδίας. Μεταμελήθηκε, επέστρεψε τα αργύρια της προδοσίας αλλά δεν έκανε το σωστό βήμα. Δεν πήγε να βρει τον Δάσκαλό Του και να ζητήσει με δάκρυα μετανοίας συγχώρεση για το λάθος του. Προχώρησε σε λάθος δρόμο ακολουθώντας τον αρχέκακο και κρεμάστηκε δίνοντας τέλος στην επίγεια ζωή του, προσθέτοντας στο πολύ μεγάλο αμάρτημα της προδοσίας και το μεγάλο αμάρτημα της αυτοκτονίας.

Με μεγάλη κατάνυξη ψάλλεται το βράδυ της Μ. Τετάρτης το ποίημα της μοναχής Κασσιανής με πολλά και υψηλά θεολογικά νοήματα: «Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Γυνή,
την σην αισθομένη Θεότητα, μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν,
οδυρομένη μύρα σοι, προ του ενταφιασμού κομίζει. Οίμοι! λέγουσα, ότι νυξ μοι, υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος, έρως της αμαρτίας. Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων,
ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ• κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους Ουρανούς, τη αφάτω σου κενώσει• καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν, τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις• ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν, κρότον τοις ωσίν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.
Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους, τις εξιχνιάσει ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σην δούλην παρίδης, ο αμέτρητον έχων το έλεος».

Όπως γράψαμε, τη Μ. Πέμπτη εορτάζουμε τέσσερα γεγονότα. Ένα από αυτά είναι ο ιερός νιπτήρας. Ο Κύριος πλένει τα πόδια όλων των μαθητών. Φόρεσε ποδιά και έπραξε εκείνο που θα έπραττε ένας δούλος προς τον κύριο-αφέντη του. Ναι, ο πλαστουργός ταπεινά έπλυνε τα πόδια των μαθητών –δούλων και δημιουργημάτων Του. Φανταστείτε, σήμερα, έναν άρχοντα κοσμικό με μεγάλη εξουσία  να πλένει τα πόδια των υπηκόων του. Αδιανόητο. Όταν ο Πέτρος αρνήθηκε ο Χριστός τον παρατήρησε και εκείνος τελικά συγκατατέθηκε. Ο Κύριος έμπρακτα δίδαξε ότι όποιος θέλει να είναι πρώτος πρέπει να γίνει τελευταίος, δηλαδή δούλος και υπηρέτης των υπολοίπων αδελφών του. Αποτελεί ηχηρό ράπισμα σε όλους μας, οι οποίοι προσπαθούμε να φαινόμαστε πρώτοι σε προσφορά χωρίς να προσφέρουμε και πολλές φορές σφετεριζόμαστε το έργο και τη συνεισφορά των άλλων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Φιλαυτία, εγωισμός και υπερηφάνεια κατατρώγουν την σάρκα της κοινωνίας και μας οδηγούν σε απώλεια. Δεύτερον, εορτάζουμε τον Μυστικό Δείπνο, το τελευταίο δείπνο του Χριστού μετά των μαθητών του. Στο δείπνο αυτό συνέστησε και παρέδωσε σε εμάς τους ανθρώπους το μέγα μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Έδωσε εντολή οι χριστιανοί να μεταλαμβάνουν των αχράντων μυστηρίων. Να τρώμε το Πανάχραντο Σώμα Του και να πίνουμε το Τιμιότατο Αίμα Του. Εις άφεση αμαρτιών και εις Ζωήν αιώνιον. Ο καθένας μας πριν προσέλθει στο Άγιο Ποτήριο πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα με νηστεία και εξομολόγηση και με την ευχή του πνευματικού του. Ο πνευματικός μας θα ορίσει την συχνότητα της συμμετοχής στο Άγιο Ποτήριο και τις προϋποθέσεις για να κοινωνήσουμε για ωφέλεια της ψυχής μας και όχι για προσθήκη αμαρτιών και εις κόλαση αιώνιον. Αν μετάσχουμε απροετοίμαστοι θα προσθέσουμε βάρη στη ψυχή μας. Από φάρμακο ψυχών και σωμάτων η θεία κοινωνία θα μάς λογιστεί σε αμαρτία και κατάκριμα.

Μετά τον Μυστικό Δείπνο και αφού ο Ιούδας έφυγε πριν το τέλος, για να βρει τους Γραμματείς και Φαρισαίους, ο Χριστός οδήγησε τα βήματά Του στον κήπο της Γεθσημανή για να προσευχηθεί στον Ουράνιο Πατέρα Του. Συχνά-πυκνά βλέπουμε τον Χριστό να προσεύχεται πριν από κάτι σημαντικό. Έτσι και τώρα, πριν το Πάθος, που θα καταλήξει στον Σταυρό του Γολγοθά, προσεύχεται προς τον Θεό Πατέρα. Ιδρώτας και αίμα τρέχουν από το πρόσωπό Του. Προσεύχεται γονατιστός, χωρίς κομπασμούς και υπερηφάνεια.  Η προσευχή του καταλήγει λέγοντας «Πάτερ, να γίνει το θέλημά σου και όχι το δικό μου». Ο ομοούσιος του Πατρός Υιός υποτάσσεται στο θέλημα του Πατέρα. Υπακοή άκρα. Πόσες φορές δεν συλλάβαμε τον εαυτό μας ανυπάκουο, αρνούμενο να εκτελέσει το θέλημα του πατέρα μας; Πολλές φορές. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς υπόκειται θάνατο και μάλιστα σταυρικό, ο οποίος θεωρείτο την εποχή εκείνη ατιμωτικός. Το τίμιο αίμα καθηγίασε τον Σταυρό. Εκεί στον κήπο ο προδότης Ιούδας οδηγεί τους στρατιώτες οπλισμένους για να συλλάβουν τον Ιησού μετά το φιλί της προδοσίας. Ο Πέτρος βγάζει μαχαίρι και κόβει το αυτί ενός στρατιώτη. Ο Χριστός τον μαλώνει και θαυματουργικά επανασυγκολλεί  το κομμένο αυτί.. Δεν ζητά τάγματα αγγέλων για να τον προστατέψουν. Παραδίνεται ο νόμος στους ανόμους και οι οποίοι με συνοπτικές και διαβλητές διαδικασίες σταυρώνουν τον αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου Χριστό στον Γολγοθά. Τον ενταφιάζει ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και μετά από τρεις ημέρες ανασταίνεται και νικά τον Θάνατο.

Το βράδυ της Μ. Πέμπτης αναγιγνώσκονται στις εκκλησίες τα δώδεκα ευαγγέλια, δηλαδή δώδεκα περικοπές όπου περιγράφονται με σαφήνεια ο Μυστικός Δείπνος, η προσευχή και η κατ’ άνθρωπο αγωνία στον κήπο, η προδοσία κλπ. Ανάμεσα στο 5ο και 6ο ευαγγέλιο λιτανεύεται ο Εσταυρωμένος απαγγέλλεται το τροπάριο  “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν”. Τα φώτα  σβήνουν και μόνο το λιγοστό φως των κεριών και καντηλιών υπάρχει. Σε αυτό το κατανυκτικό περιβάλλον όλων τα μάτια είναι προς Εκείνον στραμμένα. Ο νους τρέχει στο τότε και ο λογισμός αναφερόμενος στο τώρα διερωτάται: «Για μένα τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο ο Κύριος υπέφερε τόσα πολλά, ευτελισμούς, εμπαιγμούς, μαστιγώσεις, προπηλακισμούς, την Σταύρωση.Τόσα πολλά υπέφερε και πέθανε με ατιμωτικό τρόπο για μένα τον αμαρτωλό δούλο του, εγώ τι κάνω για όλα αυτά; Γιατί τον στεναχωρώ και τον πικραίνω καθημερινά υβρίζοντας, ψευδόμενος, κλέπτοντας και πορνεύοντας, δολοφονώντας αθώες ψυχές πριν ακόμα δουν το φως του κόσμου, εκμεταλλευόμενος τους αδελφούς τους φτωχούς και αδυνάτους;;». Πολλά είναι τα «γιατί» που θα μπορούσε να γράψει κάποιος. Βλέποντας τον Εσταυρωμένο και με τις σκέψεις αυτές φυσικό είναι κάποια δάκρυα μετανοίας και λύτρωσης να χαράξουν τις παρειές του προσώπου και να αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας Ζωής με τον Χριστό και κοντά στον Αναστάντα Κύριο.

Το κατανυκτικό τροπάριο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» τελειώνει με ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας: «δείξον ημίν και την Ανάστασιν». Πάντα μετά τη Σταύρωση και τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση, ο θρίαμβος της Ζωής επί του θανάτου.

Μυργιώτης  Παναγιώτης

Μαθηματικός

Το Θάρρος στο Google News Ακολουθήστε το Θάρρος στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
Προηγούμενη Ανάρτηση

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο “φιλοξενήθηκε” ομάδα του ΕΚΑΒ

Επόμενη Ανάρτηση

Αγώνες αλιείας κυπρίνου

Θάρρος

Θάρρος

Καθημερινή ενημέρωση, Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη - Ηλεκτρονική Εφημερίδα για τη Δυτική Μακεδονία.

Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου
 61066

Ads

Spiroulina Platensis
SMS Dynamic - Μαζικές Αποστολές
Car Sale
ΤΑΓΑΡΑΣ

Τελευταία Νέα - Ειδήσεις

Κοζάνη: 47 Κρούσματα – Κορονοϊός: 6.252 Κρούσματα, 21 Θάνατοι, 167 Διασωληνωμένοι

Κοζάνη: 47 κρούσματα – Κορονοϊός: 6.252 κρούσματα, 21 θάνατοι, 167 διασωληνωμένοι

Θάρρος
17/05/2022
0

Σύμφωνα με την ενημέρωση, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφονται 21 νέοι θάνατοι ενώ στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται 167 διασωληνωμένοι ασθενείς....

 Κεντρική Εκδήλωση Για Την Παρουσίαση Των Ψηφοδελτίων Της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας

 Κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας

Θάρρος
17/05/2022
0

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, που θα συμμετέχουν...

Άμεση Σύλληψη 40Χρονου Αλλοδαπού Σε Περιοχή Της Καστοριάς, Για Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας Και Για Παράβαση Της Νομοθεσίας Περί Όπλων

Άμεση σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Καστοριάς

Θάρρος
17/05/2022
0

Συνελήφθη στις 16-05, το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς, 40χρονος αλλοδαπός για φθορά ξένης...

Εξιχνιάστηκε Απάτη Σε Περιοχή Της Πτολεμαΐδας.

Εξιχνιάστηκε απάτη σε περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Θάρρος
17/05/2022
0

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας απάτη, που τελέστηκε αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, σε...

Συνεδρίασε Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Του Δήμου Κοζάνης

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κοζάνης

Θάρρος
17/05/2022
0

Η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση  του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, ενόψει...

Δημοφιλή Άρθρα

“Έφυγε’ Από Τη Ζωή Η Δέσποινα Νικολαϊδου

“Έφυγε’ από τη ζωή η Δέσποινα Νικολαϊδου

Θάρρος
19/12/2021
0

Η Δέσποινα Νικολαΐδου έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών. Ασχολήθηκε με το πολιτισμό, ενώ ήταν σύζυγος ...

Πε Κοζάνης: Οι 10 Του Συριζα Για Την Κεντρική Επιτροπή

ΠΕ Κοζάνης: Οι 10 του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Επιτροπή

Θάρρος
16/05/2022
0

Σύμφωνα με τα “ανεπίσημα” στοιχεία από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας οι 10 που εκλέγονται στην νέα ΚΕ του κόμματος...

Πρωταθλητής Γρεβενών Ο Πυρσός Γρεβενών

Πρωταθλητής Γρεβενών ο Πυρσός Γρεβενών

Θάρρος
29/04/2022
0

Πρωταθλητής Γρεβενών αναδείχτηκε ο Πυρσός για 6η φορά στην ιστορία του και θα διεκδικήσει την άνοδό του στη Γ' Εθνική...

Γέφυρα Ζωής: Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Κτήριο Του Συλλόγου Αλωνακίων “Πόντος”, Τη Δευτέρα 9 Μαΐου

Γέφυρα Ζωής: Εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο του συλλόγου Αλωνακίων “Πόντος”, τη Δευτέρα 9 Μαΐου

Θάρρος
04/05/2022
0

Μετά την πραγματοποίηση του διαγωνισμού τσουγκρίσματος αυγών συνεχίζουμε με την εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο του συλλόγου την Δευτέρα 9 Μαΐου...

Ενημερωτική Εκδήλωση Του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φλώρινας Με Το Κεθεα Δυτικής Μακεδονίας

Ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φλώρινας με το ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας

Θάρρος
10/05/2022
0

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Το φαινόμενο της εξάρτησης και η λειτουργία των δύο μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Δυτική Μακεδονία» διοργάνωσε...

Αγγελίες Κοζάνης

Πωλειται Γκαρσονιέρα 17.000 Ευρώ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαρσονιέρα 17.000 ευρώ

Θάρρος
21/04/2022
0

ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαρσονιέρα 17.000 ευρώ, 42 τ. μ., στην Κοζάνη επί της οδού Γκέρτσου και Ολύμπου γωνία , με ατομική τηλεθέρμανση....

Ζητούνται 2 Άτομα Για Εργασία

Ζητούνται 2 άτομα για εργασία

Θάρρος
18/04/2022
0

      ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MINTELIS ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ -ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ Ζητούνται 2 άτομα για εργασία μέσω των Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ: Α)΄΄Πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 18-29 ετών ΄΄ ή  Β)΄΄Πρόγραμμα...

Ζητουνται Οδηγοί – Μεταφορείς

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ οδηγοί – μεταφορείς

Θάρρος
01/04/2022
0

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ οδηγοί – μεταφορείς , με δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας ,για εργασία σε μεταφορική εταιρία. Τηλέφωνο 2461034945

Έμπειρη Κυρία Που Αναλαμβάνει Γιαγιάδες Με Αλτσχαιμερ Ή Κατάκοιτες

Έμπειρη κυρία που αναλαμβάνει γιαγιάδες με αλτσχαιμερ ή κατάκοιτες

Θάρρος
21/02/2022
0

Έμπειρη κυρία που αναλαμβάνει γιαγιάδες με αλτσχαιμερ ή κατάκοιτες , σε δικό της χώρο, ζητά εργασία. Τηλέφωνο 6973313421 κ. Ελένη

Απιστευτεσ Ευκαιριεσ - Δυνατεσ Προτασεισ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ – ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!!

Θάρρος
27/01/2022
0

ΜΟΝΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ:ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Το γραφείο μας ανέλαβε 3 φανταστικά αγροτεμάχια σε μοναδικά χαμηλές τιμές Α) επί του κεντρικού δρόμου Κοζάνης -...

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: 47 Κρούσματα – Κορονοϊός: 6.252 Κρούσματα, 21 Θάνατοι, 167 Διασωληνωμένοι
Υγεία

Κοζάνη: 47 κρούσματα – Κορονοϊός: 6.252 κρούσματα, 21 θάνατοι, 167 διασωληνωμένοι

17/05/2022
 Κεντρική Εκδήλωση Για Την Παρουσίαση Των Ψηφοδελτίων Της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας
Εκδηλώσεις

 Κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας

17/05/2022
Άμεση Σύλληψη 40Χρονου Αλλοδαπού Σε Περιοχή Της Καστοριάς, Για Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας Και Για Παράβαση Της Νομοθεσίας Περί Όπλων
Καστοριά

Άμεση σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Καστοριάς

17/05/2022
Εξιχνιάστηκε Απάτη Σε Περιοχή Της Πτολεμαΐδας.
Κοινωνία

Εξιχνιάστηκε απάτη σε περιοχή της Πτολεμαΐδας.

17/05/2022

Θάρρος | Ηλεκτρονική εφημερίδα Δυτικής Μακεδονίας
Καθημερινή ενημέρωση, Ειδήσεις, Νέα για την Κοζάνη
Εφημερίδα για τη Δυτική Μακεδονία
ΘΑΡΡΟΣ

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων-Βελβεντού
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Θαρραλέος
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Θέματα
    • Δελτία Τύπου
    • Κοινωνικά
    • Συνεντεύξεις
  • Αθλητικά
  • Κόσμος
    • Ευρώπη
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Υγεία
    • Διατροφή
  • Οικονομία
    • Αγροτικά
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
  • Περιβάλλον
  • Τουρισμός
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις

Πολιτική & Όροι Χρήσης

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας

© 2022 Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

No Result
View All Result
  • Κοζάνη
    • Δ. Βοίου
    • Δ. Εορδαίας
    • Δ. Κοζάνης
    • Δ. Σερβίων-Βελβεντού
  • Δυτική Μακεδονία
    • Γρεβενά
    • Καστοριά
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Αγροτικά
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
  • Κόσμος
    • Ευρώπη
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
  • Άρθρα-Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
  • Τουρισμός
  • Υγεία
    • Διατροφή
  • Τρόπος Ζωής
    • LifeStyle
    • Γεύσεις
  • Αγγελίες

© 2021 tharos.gr All Rights Reserved.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Go to mobile version