Tharos

Tharos

Περίπου 100.000 φορολογούμενοι φέρονται να μην έχουν δηλώσει στη φορολογική διοίκηση εισοδήματα που απέκτησαν το έτος 2014 ή αναδρομικά ποσά εισοδημάτων που αφορούν το έτος 2014, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και οι διασταυρώσεις για εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Ο εντοπισμός τους έγινε κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων που διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και σύντομα οι εντοπισθέντες φορολογούμενοι θα λάβουν ηλεκτρονικά μηνύματα ειδοποιήσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να προβούν είτε στη δήλωση των ξεχασμένων εισοδημάτων με εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις, ώστε να γλιτώσουν σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, πρόστιμα και τόκους, είτε να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς των φορολογικών αρχών υποβάλλοντας στοιχεία που θα αποδεικνύουν το αβάσιμο αυτών των ισχυρισμών.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν απαντώντας στις ειδοποιήσεις που θα λάβουν, οι καταλογισμοί των προσαυξήσεων, των προστίμων και των τόκων θα γίνουν αυτόματα από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με αποτέλεσμα να κληθούν να καταβάλουν πολύ υψηλότερα ποσά. 

naftemporiki.gr

Από τον Συμβουλευτικό Ψυχολόγο Δρ. Χρήστο Κ. Μπιμπίτσο*

«Τα πάντα ρει», έχει πει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος, τονίζοντας ότι η αλλαγή και η εξέλιξη αποτελούν νόμο της φύσης. Παρόλα αυτά, στη λαϊκή σοφία υπάρχει η γνωστή φράση που λέει «Ο λύκος και αν εγέρασε και έπεσε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την όρεξη του», υπονοώντας ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ή τουλάχιστον δεν αλλάζει εύκολα. Σίγουρα όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας έναν γκρινιάρη θείο, γείτονα ή προϊστάμενο στην εργασία μας που φαίνεται να μην εγκαταλείπει με τίποτα κάποιες από τις «αγαπημένες», αν και ενοχλητικές για τους άλλους, συνήθειές του. Πολλοί είναι αμετανόητα ιδιότροποι, εκκεντρικοί, «ξεροκέφαλοι», παρορμητικοί, συναισθηματίες και πάει λέγοντας. Κάπως σχετικό με την τάση που έχουν οι άνθρωποι να επαναλαμβάνουν κάποια πρότυπα συμπεριφοράς είναι και το γνωστό «δυο φορές το ίδιο λάθος» ή, όπως εμφανίζεται στον στίχο του γνωστού τραγουδιού από την αοιδό Πίτσα Παπαδοπούλου «δυο φορές το ίδιο λάθος, δυο φορές το ίδιο πάθος» (παρέχοντας ίσως και μία ερμηνεία για τα αίτια των «λαθών» μας). Τί λέει όμως η ψυχολογία γι’ αυτό, ποιες είναι οι συνέπειες της αλλαγής ή μη αλλαγής στη ζωής μας και ποιες είναι οι προϋποθέσεις (αν υπάρχουν) που χρειάζονται ώστε ν’ αλλάξει ο άνθρωπος;

 Βλέποντας τη ζωή ενός προσώπου από τη γέννησή του μέχρι και τον θάνατο (ειδικά αν αυτό συμβεί στα βαθειά γεράματα), είναι προφανές ότι ο άνθρωπος αλλάζει. Από ένα μικρό, αβοήθητο και με ελάχιστες δεξιότητες πλάσμα, μεταμορφώνεται σ’ ένα ενήλικο άτομο που, αν είναι αρκετά τυχερό, μπορεί να φτάσει μέχρι τη λεγόμενη «τρίτη ηλικία», κάπως αποδυναμωμένο βέβαια, αλλά ίσως με μία αίσθηση πληρότητας και σοφίας για τη ζωή. Ο άνθρωπος λοιπόν, γεννιέται και αναπτύσσεται, βιώνοντας καταιγιστικές αλλαγές στη βιολογία του (κάθε 7 χρόνια αναπληρώνεται, όπως μας λένε οι ειδικοί, το σύνολο των κυττάρων μας), στην ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση (η διάθεσή μας μπορεί ν’ αλλάζει από λεπτό σε λεπτό) και, ακόμη, στις απόψεις και στη στάση ζωής που ακολουθεί. Βεβαίως, όλοι μας έχουμε μία αίσθηση «μη αλλαγής» η οποία μας βοηθάει να νιώθουμε σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή μας, ενώ συχνά εντοπίζουμε στοιχεία ή χαρακτηριστικά του εαυτού μας τα οποία θα θέλαμε ν’ αλλάξουμε (π.χ. σε σχέση με την εμφάνισή μας, τα ενδιαφέροντά μας ή τις σχέσεις μας μ’ άλλα πρόσωπα). Συχνά δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω κάποιες κοπέλες οι οποίες πειραματίζονται συνεχώς με το σχήμα και το χρώμα των μαλλιών τους. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, είναι ίσως προτιμότερο να συζητούμε όχι για άμεσα ορατές αλλαγές στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας, αλλά μάλλον για μία εξέλιξη του εαυτού μας σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Η έρευνα δείχνει εξάλλου ότι η προσωπικότητα του ανθρώπου, όπως μετριέται με διάφορες ψυχομετρικές κλίμακες και η οποία -σε κάποιο βαθμό- προσδιορίζεται από τα κληρονομικά μας χαρακτηριστικά, δεν αλλάζει! Επομένως, μία προσέγγιση που εστιάζεται σε στοιχεία της συμπεριφοράς μας στην καθημερινότητα και στις σχέσεις μας, είναι πιο ρεαλιστική και μπορεί να μας επιτρέψει ν’ αποκτήσουμε έναν έλεγχο στην κατεύθυνση και το είδος των αλλαγών που θέλουμε για τον εαυτό μας. Αυτό βέβαια, αν το επιδιώξουμε, είναι σημαντικό να γίνει προς χάρη του εαυτού μας και όχι άλλων προσώπων, ακόμη κι αν μας το ζητούν και, επίσης, μέσα από συνειδητές επιλογές και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε οι ίδιοι μας στη ζωή μας.

 Το οικογενειακό περιβάλλον, οι κοινωνικές συναναστροφές και η εκπαίδευση, αποτελούν τους πρώτους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και κοσμοαντίληψη ενός προσώπου. Οι άνθρωποι όμως ακολουθούν διαφορετικές πορείες και, στις μοναδικές αυτές διαδρομές, αποκτούν ή αλλάζουν συνήθειες και συμπεριφορές μέσα από πολλές διαφορετικές επιρροές. Οι εμπειρίες που αποκτούν οι άνθρωποι, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι ευχάριστες και άλλες δυσάρεστες ή και σοκαριστικές, διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Συχνά κατανοούμε πράγματα για τη ζωή, αναπτύσσουμε πολύτιμες δεξιότητες και προχωρούμε στην προσωπική μας ανάπτυξη μέσα από τα «λάθη» μας (εφόσον σκεφτούμε πάνω σ’ αυτά) ή, άλλοτε, βιώνοντας επώδυνες και τραυματικές εμπειρίες, αν τις επεξεργαστούμε κατάλληλα, κατά προτίμηση με τη συμβολή ενός ειδικού. Σύμφωνα με τους Woodward & Joseph (2003), 40 με 70% των προσώπων που έχουν βιώσει μία τραυματική εμπειρία, καταγράφουν κάποια οφέλη που απέκτησαν αργότερα στη ζωή τους κι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από τρεις διαφορετικές διαδικασίες: αλλαγή στην αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας, αλλαγές στις σχέσεις μας με άλλα πρόσωπα και αλλαγές στη φιλοσοφία της ζωής μας.

 Αξίζει στο σημείο αυτό να δούμε έναν μηχανισμό συνειδητών αλλαγών στη ζωή μας, ειδικά αν θέλουμε οι αλλαγές να έχουν έναν περισσότερο μόνιμο χαρακτήρα. Το πρώτο βήμα για «αλλαγή» είναι να θέλουμε ν’ αλλάξουμε και για να θέλουμε ν’ αλλάξουμε, χρειάζεται να γνωρίζουμε το λόγο. Γιατί θέλουμε ν’ αλλάξουμε και τι καλύτερο περιμένουμε στη ζωή μας, μέσα από τη συγκεκριμένη αλλαγή; Συχνά μία τέτοια απόφαση προϋποθέτει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τα όρια και τις αδυναμίες του και πως συνδέονται αυτά με μακροχρόνιους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε. Μία διαδικασία αλλαγής προϋποθέτει να θέσουμε έναν ρεαλιστικό στόχο και, στη συνέχεια, να δεσμευτούμε για την επίτευξή του, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα και μία διαδρομή με τα απαραίτητα βήματα/δράσεις που χρειάζεται να κάνουμε (συνήθως για την επίτευξη ενδιάμεσων στόχων). Εφόσον είμαστε συνειδητοποιημένοι και ακολουθούμε με εμπιστοσύνη τη συγκεκριμένη διαδρομή, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αναμένεται να μας δώσουν επιπλέον κίνητρα για να συνεχίσουμε και, μάλιστα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, απολαμβάνοντας κάποιους «καρπούς» των κόπων μας. Η συγκεκριμένη διαδικασία θετικών αλλαγών στη ζωή μας, μπορεί να αξιοποιηθεί για αλλαγές στο επίπεδο της συμπεριφοράς μας, για να ξεπεράσουμε βλαβερές συνήθειες, στην επαγγελματική ή προσωπική μας ζωή, καθώς και στις σχέσεις μας μ’ άλλα πρόσωπα.

 Τροφή για σκέψη: Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στον εαυτό σας; Τι είναι αυτό και γιατί θα θέλατε να το αλλάξετε; Μπορείτε να σκεφτείτε 3 τουλάχιστον πλεονεκτήματα ή οφέλη που αναμένεται να αποκτήσετε μέσα από τη συγκεκριμένη αλλαγή; Ποια είναι μία κατάλληλη στρατηγική (σχέδιο δράσης) που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τη συγκεκριμένη αλλαγή;

 

Woodward, C. & Joseph, S. (2003). Positive change process and post-traumatic growth in people who have experienced childhood abuse: Understanding vehicles of change. Psychology and Psychotherapy: Theory, Research and Practice, 76, 267-283.

 

* Μπορείτε να αναζητήσετε τη συμβολή του Συμβουλευτικού Ψυχολόγου Δρ Χρήστου Μπιμπίτσου, για ψυχολογικά ή προσωπικά ζητήματα που σας απασχολούν, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού “The Orange Bus (Το Πορτοκαλί Λεωφορείο)”, με έδρα την Έδεσσα (Φιλελλήνων 23, τηλ. 6944-252208, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου στα Ενωσιακά γήπεδα ο καθιερωμένος αγιασμός του Συνδέσμου διαιτητών ΕΠΣ Κοζάνης ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Σύσσωμη η διαιτητική ποδοσφαιρική οικογένεια του νομού μας έδωσε το παρών μεταξύ των οποίων και νέοι διαιτητές στην εναρκτήρια αυτή συνάντηση και ασφαλώς στον Αγιασμό για μια χρονιά γεμάτη υγεία και καλές διαιτησίες.

Το παρών επίσης έδωσαν και μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Κοζάνης.

Ο πρόεδρος του Σ.Δ. κύριος Διονύσης Ζούγρας έστειλε τις δικές του ευχές.

Ακολούθησε ενημέρωση στους διαιτητές για τις αλλαγές κανονισμών διαιτησίας από τον Αρχιδιαιτητή κ. Θεόδωρο Τσιμεντερίδη

Δίκαιη επικράτηση για τον Μακεδονικό 

 Ο Μακεδονικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Σελέτη στο 20 λεπτό να σουτάρει από αριστερά και ο Ανδρονικίδης να αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ.

 Στο 30 λεπτό σέντρα ο Σελέτης κεφάλια ο Μέτκαρης οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Στο 37λεπτο χάνει τετ α τετ ο Μέτκαρης με τον Ανδρονικίδη να σώζει τους Πύργους διώχνοντας με τα πόδια.

Στο 39 λεπτό η πρώτη φάση για τους Πύργους με τον Κοσμίδη να σουτάρει άουτ σε σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 44λεπτο ο Μπάτσης με εκπληκτική προσπάθεια θα κάνει το 1-0 περνώντας και τον τερματοφύλακα.

Το ημίχρονο θα λήξει δίκαια με σκορ 1-0.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πύργοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως σε λάθος των Νίκου και Ταγγίδη θα πάρει την μπάλα ο Μέτκαρης και στο 55λεπτο θα κάνει το 2-0.Στο 65 λεπτό ο Ντέρος θα σουτάρει με τον Ανδρονικίδη να μην πιάνει την μπάλα και ο Τσαούσης από πλεονεκτική θέση να στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

 Στο 70λεπτο οι Πύργοι θα βρεθούν με αξιώσεις στην περιοχή με τον Νίκου να σπάει την μπάλα στον Παπαδόπουλο και αυτός να την στέλνει με σουτ άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μακεδονικού.

Στο 80 λεπτό ο Μέτκαρης θα πιάσει το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή με τον Ανδρονικίδη για άλλη μια φορά να μπλοκάρει.

Στο 83λεπτο σέντρα από τον Νίκου κεφάλια ο Χαριτίδης άουτ. 

 Στο 90 λεπτό δυνατό σουτ του Νίκου ο Καλαμπούκας μπλοκάρει.

Στο 91λεπτο ο Παπαδόπουλος για τους Πύργους από την μικρή περιοχή θα χάσει το (άχαστο)στέλνοντας με σουτ την μπάλα μόλις άουτ.

 

Το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή Σουλίδη- που μαζί με τους Πραχάλη, Πανυτσίδου ήταν άριστοι- θα βρει την ομάδα της Σιάτιστας δίκαια νικήτρια με 2-0.

Η ομάδα της Δόξας Βερμίου Πύργων του Βαγγέλη Καραγεωργίου μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι,έφαγε τα 2 γκολ σε κρίσιμα χρονικά σημεία και άργησε να βγάλει αντίδραση στην σαφώς ανώτερη ομάδα του Μακεδονικού Σιάτιστας.

 

Παρόν στο γήπεδο της Σιάτιστας έδωσαν για άλλη μια φορά όπως εδώ και τόσα χρόνια τουλάχιστον 30 φίλαθλοι των Πύργων που ήρθαν να βοηθήσουν την νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα τους.

 Μετά το τέλος του αγώνα οι δυο ομάδες έδωσαν τα χέρια σε κλίμα αθλητικό.

 

Μακεδονικός Σιάτιστας (Βόλτσης): Καλαμπούκας,Αργύρης,Σελέτης,Σαπνάρας,Κατσίρης,Μπούρτζος,Μπάτσης,Δεληζήσης,Μέτκαρης,Τσιαούσης,Ντέρος.

 

Δόξα Βερμίου Πύργων (Καραγεωργίου): Ανδρονικίδης,Λεμονής,Νίκου,Ταγγίδης,Καρκαγιάννης,Βαγγόπουλος ,Χριστοφορίδης,Χαριτίδης ,Χαϊτίδης ,Κοσμίδης,Γκιούρος.

Αναπληρωματικοί που έπαιξαν,Νίκου,Παπαδόπουλος,Ντουμπαρατζής.

 

Διαιτητής: Σουλίδης

Βοηθοί: Πραχάλης, Πανυτσίδου

Παρατηρητής:Τζουμερκιώτης

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Α.Ε. Κοζάνης και Φ.Σ. Εορδαϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2020-21.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ, με πάθος, ένταση, μονομαχίες, φάσεις και σίγουρα όσοι βρέθηκαν στο Στρατιωτικό Γήπεδο “χόρτασαν” μπάλα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν σχετικά ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους να έχουν μία ελαφρά υπεροχή και να προηγούνται στο σκορ.

Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης είχε την υπεροχή και “σφυροκόπησε” την εστία του Εορδαϊκού που σώθηκε χάρη στην πολύ καλή απόδοση του έμπειρου τερματοφύλακα Μπερμπερίδη αλλά και σε τρεις περιπτώσεις από τα δοκάρια.

Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 10′ όταν μετά από φάουλ-σέντρα του Βλαδίκα ο Σικαλόπουλος από κοντά δεν βρήκε την μπάλα.

Στο 20′ πάσα του Αποστολίδη στον Λαβαντσιώτη, σουτ του τελευταίου μπλόκαρε δύσκολα ο Μπερμπερίδης.

Το σκορ άνοιξε με πέναλτυ στο 26′ ο Γιώργος Σικαλόπουλος. Το πέναλτυ κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Μαρτιρόσοβ.

Στο 33′ κόρνερ του Νικολαϊδη, απόκρουση των αμυντικών, σουτ του Αποστολίδη απέκρουσε και πάλι δύσκολα ο Μπερμπερίδης σε κόρνερ.

Στο 35′ ο προπονητής της ΑΕΚ Μάκης Μαλούτας αντικατέστησε τον Μαρτιρόσοβ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (που είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο το τελευταίο διάστημα), αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του από 4-4-2 σε 3-5-2 κι από κει και πέρα οι κιτρινόμαυροι βελτιώθηκαν αισθητά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης, με τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει στο κέντρο, πήρε το νευραλγικό αυτό χώρο και με συνεχείς κατεβασιές απειλούσε τον Εορδαϊκό που φάνηκε να οπισθοχωρεί.

Στο 50′ μακρινό βολέ του Μπερμπερίδη, δύο αμυντικοί της ΑΕΚ μπερδεύτηκαν, η μπάλα κατέληξε στον Σικαλόπουλο που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Πολυχρονιάδη και πέρασε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

Στο 54′ σέντρα του Νικολαϊδη από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Λιάμη, με τους παίκτες και τον πάγκο της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται για χέρι.

Στο 55′ φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, κεφαλιά του προωθημένου Ευθυμιάδη, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπερμπερίδη.

 Στο 62′ νέο φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, γυριστή κεφαλιά του Μαλούτα πέρασε λίγο άουτ.

 Στο 64′ βαθιά μπαλιά του Μαυροδήμου, ο Χλιαράς έχασε τη μπάλα, ο Παπαγαθονίκου την γύρισε στον Σικαλόπουλο που σούταρε αλλά ο Ευθυμιάδης απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

 Στα υπόλοιπα 25 λεπτά του παιχνιδιού ο Εορδαϊκός έδειξε ότι θέλει να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κυριαρχήσει και να απειλήσει σε αρκετές περιπτώσεις.

 Στο 78′ δυνατό βολέ του Κ. Μεχτερίδη από σχετικά καλή θέση βρήκε τον Γιαννιό στο στήθος, νέο σουτ του Δ. Παπαδόπουλου μπλόκαρε ο Μπερμπερίδης.

 Στο 80′ μπαλιά του Δ. Παπαδόπουλου στον Νικολαϊδη, σέντρα του τελευταίου στον Παναγιωτίδη που από καλή θέση σούταρε άουτ.

 Στο 85′ διαγώνια μπαλιά του Νικολαϊδη στον Λαβαντσιώτη, δυνατό αριστερό σουτ απέκρουσε σωτήρια ο Μπερμπερίδης.

 Στο 86′ δυνατό μακρινό σουτ του Δ. Παπαδόπουλου, ο Μπερμπερίδης άγγιξε την μπάλα, αυτή “έγλειψε” το κάθετο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

 Τελικά η ασφυκτική πίεση της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 88′. Φάουλ-πάσα του Δ. Παπαδόπουλου στον Νικολαϊδη, αυτός από δεξιά έκανε με μία την σέντρα, σουτ του Αντώνη Λαβαντσιώτη απέκρουσε σωτήρια ο Μπερμπερίδης, νέο σουτ του Λαβαντσιώτη στο κάθετο δοκάρι, τρίτο σουτ του Λαβαντσιώτη από κοντά στα δίχτυα για το 1-1.

 Στο 93′ η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι όταν ο Κ. Μεχτερίδης, μετά από ένα-δύο με τον Λαβαντσιώτη βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι άουτ.

 Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους κιτρινόμαυρους με ανάμικτα συναισθήματα, από την μία ικανοποίηση για την εμφάνιση της ομάδας αλλά από την άλλη απογοήτευση για την ισοπαλία.

 Πάντως η ομάδα του Μάκη Μαλούτα έδειξε ότι θα είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα.

 Ο Εορδαϊκός, που είναι μία καινούργια ομάδα με καινούργιο προπονητή, έδειξε ότι θα είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά χρειάζεται να “δέσει” πολύ περισσότερο για να θεωρηθεί διεκδικητής του τίτλου.

 

ΑΕ Κοζάνης(Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ (35′ Δ. Παπαδόπουλος), Παπαθανασίου, Πολυχρονιάδης, Ευθυμιάδης, Αποστολίδης (76′ Παναγιωτίδης), Μαλούτας, Κ. Μεχτερίδης, Λαβαντσιώτης, Νικολαϊδης, Α. Μεχτερίδης (79′ Φωτούλας).

 ΦΣ Εορδαϊκός (Σιαπανίδης): Μπερμπερίδης, Καζανάς, Σαββάκης, Τσιντός, Λιάμης, Γιαννιός, Οζούνι (58′ Μαυροδήμος), Βλαδίκας, Σικαλόπουλος (80′ Σαπαλίδης), Παπαγαθονίκου (67′ λ.τ. Μπαμπαλίκης), Κουτούπης.

 

Διαιτητής: Κουτσώνας

Βοηθοί: Λαμπριανίδης, Τζιαμπάζης

Παρατηρητής: Τσιμεντερίδης Ι.

aekozanis – Κώστας Τσιώρας

Μεγάλο διπλό πήρε το Βελβεντό κόντρα στον ΠΑΟΚ Κοίλων με σκορ 1-3 και ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας έχασαν ευκαιρίες αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία έπαιξαν έξυπνα και έφτασαν στην δίκαιη νίκη.

Γενικά ήταν ένα παιχνίδι ντέρμπι, με ένταση, 4 γκολ, ρυθμό ένα δοκάρι και δύο αποβολές.

Στο 90' ο κ. Ζούγρας απέβαλε τον Γιαννακόπουλο του ΠΑΟΚ Κοίλων και τον Παπαδόπουλο του Βελβεντού με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης:ΠΑΟ Κοίλων - ΑΣ Βελβεντό 6-0 

Το φιλμ του αγώνα

Στο 1’ κόρνερ Κεΐσογλου, κεφαλιά Μουρατίδη, μπλοκάρει ο Καραγκιόζης.

Στο 7’ αντεπίθεση για Βελβεντό με Χρυσοστομίδη, τσιμπάει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ανατρέπεται και πέναλτι.

Το εκτελεί εύστοχα ο Ευαγγελόπουλος και γράφει το 0-1.

Στο 12’ Κοϊμτζίδης στην αντεπίθεση ωραία σέντρα, σουτ από κοντά Γιαμουρίδη στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 16’ κάθετη Κεΐσογλου στον Κοϊμτζίδη, πλασέ από καλό σημείο, αποκρούει ο Καραγκιόζης.

Στο 20’ φάουλ Κεΐσογλου μέσα στη περιοχή, αδύναμο πλασέ Παπαδόπουλου, μπλοκάρει ο Καραγκιόζης.

Στο 35’ σέντρα σουτ Βρόικου, λίγο έξω.

Στο 36’ στην αντεπίθεση το Βελβεντό με το Χρυσοστομίδη, που θα φύγει πίσω από το κέντρο, θα μπει στην περιοχή και ψύχραιμα θα κάνει το 0-2.

60’ κόρνερ Ευαγγελόπουλου, κεφαλιά Παπαδόπουλος άουτ.

64’ φάουλ Γεωργίου, βρίσκει τη μπάλα ο Ευθυμιάδης και τη στέλνει στα δίχτυα για το 0-3.

Στο 68’ σέντρα σουτ Κεΐσογλου, φεύγει η μπάλα από τον Καραγκιόζη και 1-3.

73’ ατομική ενέργεια του Ευθυμιάδη, σουτ λίγο έξω.

90’ απευθείας κόκκινη στον Γιαννακόπουλο, κλώτσησεβίαια τη μπάλα σε αντίπαλο.

Απευθείας κόκκινη και στον Παπαδόπουλο του Βελβεντού γιατί απώθησε αντίπαλο.

 

ΠΑΟ Κοίλων (Ματζώλας): Παπαγερίδης, Καρακούλας, Βρόικος (65’ Ποσινακίδης), Μουρατίδης, Πολύζης, Λαζαρίδης (79’ Αντωνιάδης), Παπαδόπουλος Θ., Σαμαράς (60’ Ουσταγιαννίδης), Γιαμουρίδης (46’ Γιαννακόπουλος), Κεΐσογλου, Κοϊμτζίδης (60’ Τσατσόπουλος). 

ΑΣ Βελβεντό (Ζαφειρίου): Καραγκιόζης, Τσιάμης, Σακκελάρης, Παπαδόπουλος, Μαλούτας, Αργυρόπουλος, Ελευθεριάδης Β., Γεωργίου, Πιτσιάβας (76’ Πράσσος), Ευαγγελόπουλος (62’ Ευθυμιάδης), Χρυσοστομίδης (70’ Μύρος). 

 

Διαιτητής: Ζούγρας,

Βοηθοί: Τσούλης, Πελετίδης

Παρατηρητής: Σαββούδης

Με το δεξί ξεκίνησε και το πρωτάθλημα το Βέρμιο επικρατώντας εκτός έδρας του Ατρόμητου με 0-3.

Η ομάδα του Καρυοχωρίου μπήκε καλά στο ματς και ευτύχησε μόλις στο 3ο λεπτό να προηγηθεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μούκα.

Στην συνέχεια το Βάρμιο έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες να κλειδώσει το ματς πράγμα που δεν έγινε και οδήγησε τις ομάδες στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει χωρίς αποτέλεσμα και το Βέρμιο χτυπώντας έξυπνα στην κόντρα με δυο γκολ στο 71 με Κοσμίδη και στο 80’ με Ματσικάρη πήρε το τρίποντο.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Κοτζαφίλου «άπλωσε» στο χορτάρι μερικά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και δίκαια πήρε την νίκη.

Τώρα αρχίζει η προετοιμασία για το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μακεδονικό Σιάτιστας το ερχόμενο Σάββατο.

 

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας (Σαμαράς Χ): Χατζησάββας, Χαριτωνίδης, Εμμανουήλ (71’ Στράτης), Καραγιάννης (71’ Παντζούρης), Φυραρίδης, Παναγιώτου (46’ Σίσκος Ν.), Τοκμανίδης, Παναγιωτίδης, Σίσκος, Αργυρόπουλος, Σκόντας (65’ Κωνσταντίνου).

 

Βέρμιο Καρυοχωρίου (Κοτζαφίλιος): Θεοφανίδης, Τσιντός (84’ Τσερπές), Σουσανίδης (84’ Πολτιτίδης), Τουλουμενίδης Ι., Μούκας, Τσεμπερλίδης, Χαραλαμπίδης, Τουλουμενίδης Φ. (30’ Ματσιγκάρης), Κοσμίδης, Λούσιος, Μαρνασίδης (73’ Λόφτσαλης).

 

Διαιτητής: Σωτηριάδης

Βοηθοί: Τσιγγένης, Βερεντζιώτης

Παρατηρητής: Παπαδόπουλος Αντ.

Άνετη νίκη πέτυχε ο Αλιάκμονας Αιανής με σκορ 6-0 κόντρα στην νεανική ομάδα της Γαλατινής.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ματούλα που πέτυχε 4 γκολ τα άλλα δύο πέτυχαν οι Καλογήρου και Γεωργιάδης.

 

Το φιλμ του αγώνα

Στο 3' ο Ματούλας με κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ

Στο 9' ατομική ενέργεια και πλασέ του Καλογήρου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Στο 18' η Αιανή πετυχαίνει τέρμα με τον Καλογήρου αλλά ακυρώνεται ως οφσάιντ

Στο 20' ο Καλογήρου θα κάνει το 2-0

Στο 22' σουτ Σαββούδη λίγο έξω

Στο 23' ο Ματούλας θα γράψει το 3-0

Στο 30' σέντρα Μετικάνου , κεφαλιά Ματούλα στο δοκάρι.

Στο 32' ο Γεωργιάδης θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0

Στο 36' δεύτερο δοκάρι για την Αιανή με τον Καλογήρου

Στο 51' σειρά του Τρούπκου να βρει για τρίτη φορά το δοκάρι

Στο 53' ο Ματούλας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι θα κάνει το 5-0

Στο 72' πάλι ο Ματούλας θα σημειώσει το 6-0 με το τέταρτο προσωπικό του γκολ

 

Αλιάκμων Αιανής(Λεωνιδάκης): Τζέλος, Βλάχος (40’ Πελέκας), Γεωργιάδης, Πασχαλίδης, Κουρτίδης (40’ Μπαλιάκας), Μετικάνος (57’ Γκουλιάφας), Φωτιάδης, Καλογήρου (46’ Κεϊσίδης), Καβαλάρης, Σαββούδης (46’ Τρούπκος), Ματούλας.

 

ΑΜΣ Γαλατινής (Μανώλη):Καραγεώργος, Δολόπικος, Μούσιος, Γκάλφας, Τσότσος, Τσαγκάλης, Κοτρώτσιος, Καραμούζης, Γιαννής, Ηλίας (66’ Βουζιάνας).

 

Διαιτητής: Σίας Α

Βοηθοί: Τζουβάρας, Κωνσταντινίδης

Παρατηρητής: Κορυφίδης

 

Αχιλλέας Αραγιάς

 

Πέρασε με καθαρή νίκη μέσα από τον Κρόκο ο Μακεδονικός με σκορ 0-3.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν σοβαροί απέναντι στην πολύ νεανική και δουλεμένη ομάδα του Κρόκου πέτυχαν τρία γκολ και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες.

 

Το φιλμ του αγώνα

Στο 7' σουτ Συμεωνίδη άουτ.

Στο 9' Συμεωνίδης στο Σέχι σουτ άουτ.

Στο 16' Ντανάτσας μέσα στην περιοχή σουτ άουτ.

Στο 18' Συμεωνίδης στο Τζούτζα σπάει, από κοντά ο Σέχι σουτ τάκλιν αυτοθυσίας αμυντικού σώζει πριν τη γραμμή.

Στο 24' σέντρα Γοδενόπουλου, κεφαλιά Σακαλή, άουτ.

Στο 26' κάθετη Τακίδη, στο Συμεωνίδη πλασέ, πέφτει και σώζει ο Γρηγοριάδης.

Στο 27' Τζούτζας κάθετη στο Σακαλή, μόνος σουτ μπλοκάρει ο Γρηγοριάδης.

Στο 30' Τακίδης στον Σέχι, μονοκόμματο σουτ Σέχι, σώζει ο Γρηγοριάδης.

Στο 32' κάθετη Σακαλή στον Σέχι, θα μπει στην περιοχή πλασέ 0-1.

Στο 34' σουτ Βουτσίδη, ωραία διώχνει ο Ζηνόβιος σε κόρνερ.

Στο 40’ κόρνερ Τακίδη, κεφαλιά Σακαλή 0-2.

71' ωραίο φάουλ Συμεωνίδη 0-3.

74' Σέχι σέντρα κεφαλιά από κοντά Σακαλή λίγο έξω.

76' σουτ Συμεωνίδη λίγο έξω.

80' Γεωργιάδης σπάει μέσα στη μικρή περιοχή ο Σέχι χάνει το κοντρόλ και την ευκαιρία.

 88' Βουτσίδης ωραία στο Ντανάτσα σουτ μέσα από την περιοχή αποκρούει ο Ζηνόβιος.

 

ΑΟ Κρόκου (Τσιρέκας): Γρηγοριάδης, Καπλάνογλου, Κύρου, Καρανάνος, Μανώλας (65' Ουζούνης), Νιάτσιος, Τούνας (46' Καρανάνος), Βουτσίδης Λ., Μουτσιούνας, Ντανάτσας (88' Χαρίσιος), Δινόπουλος (65' Κουτσούκης).

 

Μακεδονικός Κοζάνης (Καραθανάσης): Ζηνόβιος, Γκλιάνας, Γοδενόπουλος (46' Τσικόπουλος), Κόνι (78' Τριανταφύλλου), Ζηνόβιος, Τζούτζας, Συμεωνίδης (78' Δούμας), Τακίδης (63' Γεωργιάδης), Σακαλής, Σέχι, Βατζήκας (72' Τζέλος).

 

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Τυριακίδου

Παρατηρητής: Μούσιος

Φθάσαμε στο φθινόπωρο και μπήκαμε πλέον σε ρυθμούς πρωταθλήματος.

Η αρχή έγινε με τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Τα ψέματα τελείωσαν λοιπόν και το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους συλλόγους να έχουν θέσει τους δικούς τους στόχους.

Τριάντα αγωνιστικές, τριάντα στροφές για να κρίνουν τον πρωταθλητή, αλλά και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Β’ κατηγορία.

Είδαμε Ποδοσφαιρικές μάχες στην πρεμιέρα με κερδισμένο τον κόσμο που αδημονεί να δει καλό ποδόσφαιρο!

 Μια πρεμιέρα με Ομοβροντίες από γκολ

είχανκέφια οι επιθετικοί ..έμπαζαν οι άμυνες

Σημειώθηκαν 28 γκολ

Είχαμε3 νίκες γηπεδούχων, 1 ισοπαλία και 4 νίκες φιλοξενούμενων.

Τι έγινε στην πρεμιέρα..;

Πυροβολούσαν κατά ριπάς Αιανή και Σέρβια με Ματούλα και Τσικόπουλο Σάκη αντίστοιχα

Μεγάλο διπλό στα Κοίλα το Βελβεντό

Έφυγε με το σημαντικόδιπλόμέσα από τη δυνατήΆρδασσα το Βόιο

Με καθαρά δίπλα πέρασαν μέσα από Κρόκο και Ατρόμητο Πτολεμαΐδας Μακεδονικός και Καρυοχώρι

Μοιράστηκαν γκολ και Βαθμούς ΑΕ Κοζάνης και Εορδαϊκός

Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι γηπεδούχοι.

Με το δεξί η Σιάτιστα κόντρα στους Πύργους

 

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα

 

1η αγωνιστική
ΑΟ Κρόκου - Μακεδονικός Κοζάνης 0-3
Τιτάν Σερβίων - Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής 6-0
Αλιάκμων Αιανής - ΑΜΣ Γαλατινής 6-0
Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας - Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου0-2
Ατρόμητος Πτολεμαΐδας - Βέρμιο Καρυοχωρίου 0-3
ΠΑΟ Κοίλων - ΑΣ Βελβεντό 1-3
Μακεδονικός Σιάτιστας - Δόξα Βερμίου Πύργων 2-0
ΑΕ Κοζάνης - ΦΣ Εορδαϊκός 1-1
 
Επόμενη αγωνιστική 2η 
Τιτάν Σερβίων - ΑΟ Κρόκου
Μακεδονικός Κοζάνης - Αλιάκμων Αιανής
Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής - Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας
ΑΜΣ Γαλατινής - Ατρόμητος Πτολεμαΐδας
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου - ΠΑΟ Κοίλων
Βέρμιο Καρυοχωρίου - Μακεδονικός Σιάτιστας
ΑΣ Βελβεντό - ΦΣ Εορδαϊκός
Δόξα Βερμίου Πύργων - ΑΕ Κοζάνης

 

 Αφήσαμε τελευταίο το κεφάλαιο διαιτησία, για την οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι και φέτος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οι διαμαρτυρίες των ομάδων από τα σφυρίγματα των διαιτητών θα είναι λιγότερες αυτήν τη χρονιά.

 

Ευχή όλων, η διεξαγωγή ενός καλού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Ενός πρωταθλήματος, με πολλά γκολ, με ωραίο θέαμα, με γεμάτα γήπεδα, χωρίς παρατράγουδα.

Σελίδα 1 από 657
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ