Tharos

Tharos

Αίτημα προς την Κομισιόν πρόκειται να υποβάλλει η ΔΕΗ προκειμένου να εγκριθεί νέα παράταση 4 εβδομάδων στην ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών όσον αφορά τη διαδικασία αποεπένδυσης των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ ζητάει να οριστεί ως νέα ημερομηνία η 7η Δεκεμβρίου.

Η αναμενόμενη παράταση, ωστόσο θα είναι μόνον «εσωτερική» του χρονοδιαγράμματος, δεν θα οδηγήσει δηλαδή και σε αντίστοιχη παράταση του χρόνου ανάδειξης του πλειοδότη, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιανουαρίου 2019. Ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιον ‘ότι η παράταση θα εγκριθεί.

Το σκεπτικό για το αίτημα παράτασης είναι ότι πρέπει να δοθεί ο χρόνος ώστε οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές να ενσωματώσουν στις προσφορές τους τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την ανακοίνωση κατάργησης του Τέλους Λιγνίτη και του ΠΧΕΦΕΛ.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, είναι σαφές ότι η ΔΕΗ (και η κυβέρνηση) θέλει να πάει προς τα πίσω την κατάθεση των προσφορών προκειμένου να υπάρχουν σαφέστερες ενδείξεις σχετικά με το αποδεκτό από τις Βρυξέλλες περιεχόμενο του Μόνιμου Μηχανισμού Επάρκειας Ισχύος, και την παροχή ΑΔΙ στις λιγνιτικές μονάδες.

1.Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Έφη Αχτσιόγλου

2.Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστ. Πετρόπουλο

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε υφυπουργέ,

Δε φτάνει που οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν να αντιμετωπίσουν , τα δεινά από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων , τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία , ορισμένα ΜΜΕ , μέρος του Τύπου που με την αφορμή μιας ακόμα θετικής πρωτόδικης απόφασης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν βούτυρο στο ψωμί τους και να οικονομήσουν και αυτοί από τη δυστυχία μας .

Ονόμασαν την απόφαση ιστορική , εμφάνισαν το συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα , και καλούν δυόμιση εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές. Όλα αυτά τη στιγμή που πολύ καλά γνώριζαν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν , ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν τις εφαρμόζουν. Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) τον Ιούλη του 2015 που η κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει .

Το ΔΣ του σωματείου μας διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας τα πάντα. Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας δεν τα χρωστάμε σε κανέναν τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και να καταργηθεί ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), που έρχεται να μας ισοπεδώσει. Διεκδικούμε τα πάντα δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί .

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους τα δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις.

Επίσης σας καλούμε άμεσα, με παρέμβασή σας να σταματήσετε το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη , όπως με την επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές, και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις , δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα με πολιτική απόφαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε

να παραστείτε στην Κεντρική Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών Ακαδημαϊκού Έτους 2018-19 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Κοζάνης.

Η Τελετή Υποδοχής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και

ώρα 11:00 στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ. ΠΕ. Θεάτρου στην Κοζάνη (Πάρκο Αγίου Δημητρίου).

Η Π.Ε. Κοζάνης, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, για το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), παραλαμβάνει την Πέμπτη 25/10/2018 και θα διανείμει μέσω των κοινωνικών εταίρων της, και συγκεκριμένα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης και των Δήμων Εορδαίας, Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου στους ωφελούμενους του προγράμματος των ΤΕΒΑ, τα παρακάτω τρόφιμα:

-Άρτο

-Δημητριακά

-Μαρμελάδα

-Αλεύρι σίτου και

-επίσης οδοντόκρεμες που υπάρχουν από προηγούμενη διανομή.

Ενημερώνουμε τους ωφελούμενους του προγράμματος ότι θα ειδοποιηθούν από τους κοινωνικούς μας εταίρους για την ημερομηνία, ώρα και σημείο παραλαβής των ανωτέρω ειδών.

Το Γυμνάσιο Αιανής ανακοινώνει τη συμμετοχή του κατά την διετία 2018-2020 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus+, Δράση KA229/’Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών’, με τίτλο “FoodEthosCourse – Μάθημα Ηθικής Σχολικής Διατροφής”, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ.

Η στρατηγική σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία – εταίρους από την Ισπανία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Σλοβακία, ενώ η Ελλάδα είναι ο συντονιστής όλου του προγράμματος με δύο σχολεία – εταίρους, το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης και το ΓΕΛ Βελεστίνου.

Στο πολυμερές Project ανταλλαγής μαθητών του Erasmus+, ο κύριος στόχος είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές την υγιεινή διατροφή στο σχολείο. Συγκεκριμένα με αφορμή το έτος 2018 ως Έτος Ευρωπαϊκής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι μαθητές θα μελετήσουν τη σχολική διατροφή των συμμαθητών τους σε άλλες χώρες, θα μάθουν για παραδοσιακές τροφές της χώρας τους και των άλλων χωρών, συγκρίνοντας το παρελθόν με το παρόν και, ενσωματώνοντάς τα, θα μάθουν να φτιάχνουν υγιεινά γεύματα σε ένα ειδικό μάθημα που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων κι ένα σχολικό συνταγολόγιο.

Η συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και να ανακαλύψουν νέους ενδιαφέροντες τρόπους μελέτης της διατροφής, ένα μάθημα που θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, μέσα στο συνεργατικό, διαπολιτισμικό περιβάλλον ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο Διευθυντής

Τζήμκας – Δακής Χρήστος

ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Με την τιμητική πλακέτα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στις αποσκευές τους ,  γύρισαν από την Μύκονο οι μαθητές -μέλη του Συνόλου  Λαϊκής και έντεχνης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, όπου και τιμήθηκαν για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» στο πλαίσιο  του 3ου  Διεθνές Φεστιβάλ  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Ιωάννης Μαρωνίτης στο  εν λόγω Σχολείο καθώς και στον καθηγητή μουσικής Νίκο Ντόνα για την σύνθεση και την ενορχήστρωση του τραγουδιού που  προάγει τον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά και την συνεργασία μεταξύ των μαθητών ομογενειακών σχολείων από 10 χώρες σε 5 ηπείρους. Ο κ. Μαρωνίτης εξήρε τους μαθητές και το Σχολείο για τις διακρίσεις και την εξαιρετική απόδοση των κομματιών που παρουσίασαν ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το τραγούδι Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» το οποίο έχει γίνει και βίντεο, υπογραμμίζοντας ότι προάγει τον ελληνικό πολιτισμό τις ομορφιές της χώρας, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια των παιδιών που ζουν εκτός Ελλάδας σε μια συνεργασία που το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και εκπροσωπεί την ελληνική ψυχή.  Την εξαιρετική ιδέα και την άψογη παρουσίαση του τραγουδιού εξήρε από την πλευρά της και η  Διευθύντρια Μουσικού Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μαέστρος  Εύα Βασιλοπούλου.

Το σύνολο της Λαϊκής και έντεχνης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην Αίθουσα του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου Μυκόνου παίρνοντας τα εύσημα για την  παρουσία τους.

Ο διευθυντής του μουσικού Σχολείου  Χρήστος  Κουτσογιώτας  από την πλευρά του ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Σχολείου, τις διακρίσεις και τις βραβεύσεις,  που όπως τόνισε είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς που γίνεται στο σχολείο μεταξύ  καθηγητών μουσικής και μαθητών, ευχαριστώντας παράλληλα και τους ευεργέτες  Ελένη και  Κωνσταντίνου Παπανικολάου το όνομα των οποίων φέρει κ το σχολείο.  Ο κ. Κουτσογιώτας ανακοίνωσε ακόμα την αδελφοποίηση με σχολείο της Ουγγαρίας, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες το Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 1 και 2 Δεκεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Σιάτιστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι «Ελλάδα χώρα μας γλυκιά» που ήταν μια ιδέα της εκπαιδευτικού σε σχολείο της Ρουμανίας Βασιλικής Μπασινά,  την κάθε στροφή του έγραψε και ένα σχολείο  από κάθε γωνιά του πλανήτη με το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού να εκπροσωπεί την Ελλάδα ενώ το ερμήνευσαν  μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας  και το επένδυσε μουσικά ο  Νίκος Ντόνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τραγούδι έχει αποσπάσει το 1οβραβείο σε διεθνή διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και την Εκπαιδευτική τηλεόραση μεταξύ 500 συμμετοχών, καθώς και  το 1ο βραβείο στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό χορωδιών ορχηστρών νέων. Η ομάδα των μαθητών που ερμηνεύουν το τραγούδι Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά, με τον καθηγητή τους και συνθέτη  Νίκο Ντόνα έχουν προσκληθεί να το παρουσιάσουν στην Ρουμανία, απ΄όπου ξεκίνησε και η ιδέα,  και στην συνέχεια αν υπάρξει η δυνατότητα στις 10 χώρες στις οποίες οι μαθητές των ομογενειακών σχολείων συμμετείχαν στην  συγγραφή του τραγουδιού.

Πηγή

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης ενώνει τις δυνάμεις της με τη Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο και φέρνουν στην Κοζάνη το 20ό διαγωνιστικό Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών υπό τον τίτλο «Ορατότητα και Φύλο», την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00, στο Gallery Café-Bar.

Θα προβληθούν συνολικά 6 ταινίες μικρού μήκους και 2 ντοκιμαντέρ, από 7 χώρες: Ελλάδα, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Ισραήλ.

Το πρόγραμμα της ημέρας του φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

19:00-20:00 / προβολή 6 ταινιών μικρού μήκους

20:00-21:00 / συζητήσεις

21:00-22:00 / προβολή 2 ντοκιμαντέρ

22:00-όσο πάει / party οικονομικής ενίσχυσης των ταινιών του φεστιβάλ

Πρόγραμμα Προβολών

Ενότητα: Ταινίες Μικρού Μήκους

19:00-20:00

Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΣΕ ΓΩΝΙΕΣ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ / THE WORLD IS ROUND SO THAT NOBODY CAN ESCAPE IN THE CORNERS – REFUGE

Σκηνοθ.: Leandro Goddinho.

Βραζιλία – Γερμανία, 2017, 10’, Γκέι / Προσφυγικότητα, Ντοκιμαντέρ, Αγγλικά.

Το ταξίδι ενός Αφρικανικού ομοφυλόφιλου πρόσφυγα που ζητά άσυλο στη Γερμανία.

ΦΤΟΥ, ΓΑΜΩΤΟ! / SHOOT

Σκηνοθ.: Herminio Cardiel.

Ισπανία, 2017, 30’’, Γκέι, Μυθοπλασία. Ισπανικά.

Επιλογές σε διεθνή φεστιβάλ: > 51.

Κλείσε τα μάτια και κάνε μιαν ευχή!

MALIK

Σκηνοθ. – Dir.: Nathan Carli.

Γαλλία, 2018, 15’, Γκέι / Οικογένεια, Μυθοπλασία. Γαλλικά.

Επιλογές σε διεθνή φεστιβάλ: 19. Βραβεία: 4.

Απόψε, ο Malik αποφάσισε να δραπετεύσει από το κοινωνικό γκέτο του. Όλα τα είχε υπολογίσει, εκτός του ότι ο Walid, ο μεγάλος του αδελφός, με όλη του την «συμμορία», τον ψάχνει παντού. Η φυγή του, μαζί με τον σύντροφό του πετυχαίνει.

ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ / A KISS AT MIDNIGHT

Σκηνοθ.: Adetokumboh M’Cormack.

ΗΠΑ, 2018, 6’, Λεσβιακή, Μυθοπλασία, Αγγλικά.

Μια γυναίκα επιδιώκει το πρώτο της φιλί τα μεσάνυχτα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και πηγαίνει σε ένα πάρτι, όπου σκοπεύει να προσεγγίσει τον στόχο της. Όταν το ρολόι χτυπά 12, ζει μια ευχάριστη έκπληξη.

ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ / GOLDFISH

Σκηνοθ. – Dir.: Γιώργος Αγγελόπουλος

Ελλάς, 2017, 15΄, Γκέι, Μυθοπλασία, Ελληνικά. Υπότιτλοι: Αγγλικά.

Επιλογές σε διεθνή φεστιβάλ: 13. Βραβεία: 3.

Ένα αγόρι θεωρεί ότι το νέο του χρυσόψαρο είναι γκέι, κάτι που δεν ανέχεται ο συντηρητικός πατέρας του. Όμως ο μικρός συνεχώς τον αποστομώνει.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ / FOR LIFE
Σκηνοθ. – Dir.: Leon Livshitz.
Ισραήλ, 2017, 10′, Αμφι, Κωμωδία, Εβραϊκά.
Επιλογές σε διεθνή φεστιβάλ: 27. Βραβεία: 1.
Η Yasmin και ο αρραβωνιαστικός της ψάχνουν, ο καθένας ξεχωριστά, για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Τότε συναντούν τον πωλητή χρυσαφικών…

Ενότητα: Συζητήσεις

20:00-21:00

Ο Νίκος Χατζητρύφων, πρόεδρος της Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο και Υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών αναλύει και συζητά για τις ταινίες

Η Ζωή Κόκαλου, μέλος της πρωτοβουλίας «Justice for Zak Zackie» μιλά για τον Ζακ Κωστόπουλο (skype)

Αφιέρωμα

Ο ΖΑΚ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραγωγή: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, Ελλάδα, 1,28’

Ενότητα: Ντοκιμαντέρ

21:00-22:00

ΔΙΑΦΕΡΩ / DIFFERENT

Σκηνοθ.: Ben Limaire.

Γαλλία, 2017, 2’, Τρανς, Μυθοπλασία, Γαλλικά.

Επιλογές σε διεθνή φεστιβάλ: 25. Βραβεία: 3.

«Στους γονείς μου αυτοαποκαλύφτηκα ως διεμφυλική πριν μήνες. Πριν τους μιλήσω είχα ελπίδα. Ένιωθα τρόμο, αλλά είχα ελπίδα. Υπέρμετρη ελπίδα».

ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ / THIS SPRING

Σκηνοθ.: Nicolas Garifaud.

Γαλλία, 2017, 62’, Γκέι / Οικογένεια – Αυτοαποκάλυψη, Ντοκιμαντέρ, Γαλλικά. Επιλογές σε διεθνή φεστιβάλ: 2.

«Τραβώ σε ταινία την οικογένειά μου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μαζί. Αλλά, ποια είναι πραγματικά η οικογένειά μου; Την άνοιξη αυτή θα τους πω ότι είμαι με έναν άντρα εδώ και πέντε χρόνια: θα το πω στην αδελφή μου, στη γιαγιά μου, στον πατέρα μου και στη μητέρα μου. Ήταν μια μεγάλη απόφαση να αυτο-αποκαλυφτώ, μεγάλη απόφαση όχι μόνο για αυτό καθεαυτό το γεγονός, αλλά επίσης επειδή μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω το πώς σκέφτεται πραγματικά η οικογένειά μου, και να δημιουργήσω μια νέα σχέση με τους μέχρι τώρα άγνωστους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου».

Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Ελεύθερη είσοδος

Συνελήφθησαν σήμερα (23-10-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, τρία (3) άτομα, εκ των οποίων δυο ημεδαποί, 23 και 24 ετών και ένας αλλοδαπός 23 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, απείθεια και αντίσταση.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το βράδυ εντοπίσθηκε από προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς, να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο ημεδαπό και συνεπιβάτες τον 24χρονο ημεδαπό και τον 23χρονο αλλοδαπό.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, ενώ οι επιβαίνοντες απέρριπταν από το όχημά τους εντός του οδοστρώματος συσκευασίες, που όπως προέκυψε περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς περισυλλέγησαν από το οδόστρωμα ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους τριάντα εννέα (39) κιλών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -39- κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

  • -3- κινητά τηλέφωνα,

  • -4- κάρτες SIM και

  • -1- πιστωτική κάρτα.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερβίων–Βελβεντού και η HOPE genesisδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια (6μ.μ.) για το πρόγραμμα δράσης που αφορά την εξασφάλιση ολοκληρωμένης και δωρεάν ιατρικής φροντίδας σε γυναίκες που είτε επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, είτε κυοφορούν ήδη και κατοικούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές ή ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού έχει ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω της συνεργασίας με την HOPE genesis.

Αξιότιμε κύριε Γαβρόγλου,

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμαστε ότι, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, πρόκειται να πάψει η λειτουργία της Β΄ Τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Β΄ τάξη είναι ολιγομελής, ενώ παράλληλα, τα κενά που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην διδακτέα ύλη, λόγω της έλλειψης προσωπικού σε μαθήματα γενικής κατεύθυνσης, είναι πολύ μεγάλα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς οι μαθητές που άρχισαν να φοιτούν στην Β΄ τάξη, θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, και να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούσαν πριν. Είναι, βέβαια, προφανές ότι η αλλαγή σχολικής μονάδας, θα διαταράξει την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία αντιθέτως απαιτεί σταθερότητα και συνέπεια. Επιπρόσθετα, μία τέτοια ανατροπή θα επηρεάσει απολύτως αρνητικά την μετέπειτα πορεία του σχολείου.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Κοζάνη δεν ήταν μία καθόλου εύκολη υπόθεση και διαδικασία. Αντιθέτως, καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και συντελέστηκαν σημαντικές διεργασίες στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία του σχολείου, αλλά και να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασής του.

Η ομαλή λειτουργία του σχολείου -με προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την ύπαρξη και τη συνέχειά του στο μέλλον- είναι αναγκαία, καθώς θεωρούμε πως η συμβολή του στην τοπική κοινωνία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα.

Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν κρίσιμο σημείο αναφοράς για την κοινωνία της Κοζάνης, η οποία είναι ένας τόπος με έντονη πολιτιστική παραγωγή και δημιουργία. Η Κοζάνη διαθέτει ένα ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα και δικαιούται ένα καλλιτεχνικό σχολείο, το οποίο θα λειτουργεί ομαλά και θα διασφαλίζει ποιότητα σπουδών στους μαθητές του. Είναι επιθυμία και υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τις αλλαγές που έρχονται και να συμβάλλουμε, ώστε η Κοζάνη να αναπτύξει τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματά της.

Στο πλαίσιο αυτό, και ευρισκόμενοι μπροστά στο δυσάρεστο ενδεχόμενο της κατάργησης της Β΄ τάξης του Καλλιτεχνικού σχολείου στην Κοζάνη -κάτι που πιθανόν να προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον του σχολείου γενικότερα- θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, ζητώντας να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών, και να παραμείνει σε λειτουργία η Β΄ Τάξη, με την προοπτική να ενισχυθεί την επόμενη σχολική χρονιά με μαθητές που θα προκύψουν μετά από κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας για το παραπάνω θέμα, αναμένω απάντησή σας.

Σελίδα 1 από 231
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ