Tharos

Tharos

Μέσα  στον  επόμενο μήνα του Μαρτίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί  η διαδικασία  των  προσλήψεων  για  τους  17 μόνιμους  γιατρούς διαφόρων  ειδικοτήτων, οι οποίοι θα στελεχώσουν και θα ενισχύσουν ουσιαστικά τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π)  στα   Νοσοκομεία της  Δυτ. Μακεδονίας, δήλωσε  σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Υποδιοικητής της 3ης  ΥΠΕ   Αγάπιος  Γαβριηλίδης.

Πριν από το Πάσχα, θα  υπάρξει και νέα  προκήρυξη  προσλήψεων μονίμων γιατρών , οι  οποίες θα αφορούν  και τα 5 Δημόσια Νοσοκομεία της  Δυτ. Μακεδονίας, ενώ  όπως ανέφερε  ο κ. Γαβριηλίδης,  δίνεται ιδιαίτερη έμφαση επίσης   στην  πρόσληψη νοσηλευτικού καθώς και άλλου εξειδικευμένου  προσωπικού, για  την ποιοτικότερη λειτουργία  των κλινικών και την  βελτίωση  των παρεχομένων υπηρεσιών προς  τους πολίτες.

Δίνοντας σχετικά στοιχεία ο κ. Γαβριηλίδης, αναφέρθηκε  σε  122  νεοεισελθόντες μόνιμους  γιατρούς  που έχουν ενισχύσει τα  Νοσοκομεία της  Δυτικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια   και  238 άτομα νέο  μόνιμο προσωπικό, εκ των οποίων 120  είναι νοσηλευτικό. Ο  Υποδιοικητής  της  3ης  Υ.ΠΕ  έκανε λόγο και για την ανάγκη ορθολογικότερης  αξιοποίησης  του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού   των Νοσοκομείων, καθώς και την ενίσχυση των υπηρεσιών της   πρωτοβάθμιας υγείας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με τροπολογία του ΥΠΕΝ  που αφορά στο Πράσινο Ταμείο και εισήχθη στο ν/σ «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλέπεται  αφενός η δυνατότητα διάθεσης στο Πράσινο Ταμείο μέρους των εσόδων από τον εκπλειστηριασμό δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αφετέρου η εξαίρεση ποσών από τον περιορισμό διάθεσης των εσόδων του.
Στόχος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η απελευθέρωση εσόδων του Πράσινου Ταμείου και η διοχέτευσή τους στη στήριξη και προώθηση περιβαλλοντικών δράσεων εφόσον αναμένεται μία σημαντική αύξηση των εσόδων του η οποία για το 2019 θα ανέλθει στο ποσό των 18 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι το Πράσινο Ταμείο έχει ως αποστολή του την προώθηση της εθνικής περιβαλλοντικής πολιτικής χρηματοδοτώντας σχετικές δράσεις από τους αποκαλούμενους «πράσινους πόρους»,  η δραματική μείωση των πόρων του κατά 5% το 2011 και 2.5% το 2013, λόγω της μνημονιακής πολιτικής, οδήγησε στον περιορισμό των παρεμβάσεών του και στην υποβάθμιση του ρόλου του. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία απελευθερώνονται απαραίτητοι και πολύτιμοι πόροι για την περαιτέρω υλοποίηση και στήριξη του περιβαλλοντικού έργου του Πράσινου Ταμείου.
 
Απελευθέρωση πόρων προβλέπεται και για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών, για τα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα και το ΕΣΠΑ, για την αξιοποίηση δωρεών και χορηγιών και για την καταβολή φόρων και άλλων υποχρεώσεων του Πράσινου Ταμείου, πάνω από το όριο του 2,5%.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει εισαχθεί και δεύτερη τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στους ΦοΔΣΑ και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την παράταση συγκρότησης τους μέχρι τη δημοσίευση του Νόμου, εντός της οποίας οι Δήμοι θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες σχηματισμού και προσαρμογής των ΦοΔΣΑ. Ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσιάζοντας την τροπολογία δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση όλων των διοικητικών θεμάτων των ΦοΔΣΑ, εντός του Φεβρουαρίου, ώστε να ενεργοποιηθούν οι δράσεις ανακύκλωσης και η υλοποίηση των έργων υποδομής που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ.
 
Δείτε την τροπολογία εδώ:
 
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10947580.pdf

Η εορτή της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας πανηγυρίζεται στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Κοζάνης, όπου και θα τελεσθούν οι εξής ιερές ακολουθίες:

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου:

5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου:

7.00 π.μ., Όρθρος καί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

5.00 μ.μ. Εσπερινός καί Ιερά Παράκληση της Οσίας Φιλοθέης

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του θαυματουργού.

Ο καρκίνος στο παιδί Δεν είναι κληρονομικός, Δεν είναι μεταδοτικός!

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο τουλάχιστον 160.000 χιλιάδες νέες περιπτώσεις καρκίνου και λευχαιμίας σε παιδιά. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα μεγαλύτερος διότι σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής των περιστατικών καρκίνου παιδιών ή ακόμη δεν καταγράφονται ορθά.

Ο καρκίνος και η λευχαιμία είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στα παιδιά μετά από τα ατυχήματα. Είναι όμως η πρώτη αιτία θνησιμότητας στα παιδιά λόγω ασθένειας

Σκέψου να είσαι ΕΣΥ ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σώσει κάποιο παιδάκι…
Πόσο μαγικό συναίσθημα!!! Γίνε σήμερα Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!!! Ήδη στα (4) τέσσερα χρόνια συνεργασίας του συλλόγου μας με το ΚΕΔΜΟΠ εγγράψαμε 9.500 υποψήφιους δότες! Βρέθηκαν και (36) συμβατοί!!!

Παγκοσμίως έχουν εγγραφεί πάνω από 34 εκ. δότες! Κι όμως… δεν αρκεί!

Ίσως είσαι ΕΣΥ ο μόνος που μπορείς να προσφέρεις αυτό το Δώρο Ζωής σε ένα νεογέννητο, σε ένα παιδάκι, σε έναν έφηβο που κάνει όνειρα για το μέλλον του… μην αδιαφορείς, μην γυρνάς το κεφάλι… 

Οι μορφές καρκίνου από τις οποίες νοσούν τα παιδιά είναι οι λευχαιμίες, τα λεμφώματα και οι διάφορες μορφές όγκων που στην ογκολογία ονομάζονται συμπαγείς όγκοι. Στον παιδικό καρκίνο δεν υπάρχει πρόληψη, υπάρχει όμως δράση! Υπάρχουν υγιείς άνθρωποι που προσφέρουν ζωή από τη ζωή τους.

Ενημερώσου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» και  γίνε Αιμοδότης, δότης Αιμοπεταλίων, Βλαστοκυττάρων (σε συνεργασία με το Γ.Ν.Θ. « Γ. Παπανικολάου»), Μυελού των Οστών (σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

Έλα να χτίσουμε μια Γέφυρα Ζωής για όλα αυτά τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη!!!
*Παρακολουθήστε το σχετικό βιντεάκι: https://www.youtube.com/watch?v=j_4wgdpua9Q

Σας προσκαλούμε στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης (οδός Ευτέρπης και Μουσών).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική επιτροπή

Πρόγραμμα
09:30 – 10:00 Εγγραφή ομάδων
10:00 – 13:00 Έναρξη διαγωνισμού – Αξιολόγηση κατασκευών
13:00 – 13:30 Παρουσίαση έργων στο κοινό.
13:30 – 14:30 Χαιρετισμοί – Απονομή βραβείων.
Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση έργων ομάδων ρομποτικής

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των μελών της συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στον τομέα της Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Υλοποιεί εκ νέου στην Κοζάνη Ετήσια Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

500 ωρών!!!

Στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται:
Εισηγήσεις, Εισήγηση για Νέες Τεχνολογίες στην Ειδική Αγωγή, Πρακτική άσκηση σε δομές , Συμμετοχή σε συνέδριο, e-learning (ασύγχρονη παρακολούθηση μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα), παροχή Λογισμικού, Αξιολόγηση των επιμορφούμενων για την πιστοποίηση των σπουδών

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ από Δημόσιο Φορέα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). 
Τόπος Διεξαγωγής: ΚΟΖΑΝΗ
Έναρξη εγγραφών: Φεβρουάριος 2019

Έναρξη Μαθημάτων: Μάρτιος 2019

ΤΙΜΗ: 660 € (Έκπτωση σε Ανέργους, ΑμεΑ)

Σκοπός του σεμιναρίου είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία να αποκτήσουν τη γνώση και τα εφόδια τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο ώστε μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: τηλ 6948833092 Ντοβόλη Γιώτα

(απογευματινές ώρες)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 20 Φεβρουαρίου 2019ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη απόφασης

 1. Έγκριση ετήσιου απολογισμού 2018, Έγκριση ετήσιου προγράμματος Δράσεων 2019 & Έγκριση πρ/σμού οικ. Έτους 2019 της ΔΙΑΔΥΜΑ

Εισηγητής Εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης και προσδιορισμός ενεργειών ΚΕΔΕ – Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. Υπουργικής απόφασης αριθμ 2/6748/ΔΛΚ/24-01-2019 του Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών κ. Γ Χουλιαράκη.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Έγκριση αποφάσεων ΔΕΠ.

Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ιορδανίδης.

 1. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Δ/ντής Τ.Υ. Δήμου Εορδαίας κ. Τσακιρίδη Γ

 1. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Δ/ντής Τ.Υ. Δήμου Εορδαίας κ. Τσακιρίδη Γ

 1. Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων

Εισηγητής : Ο ΔΣ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κατσίδης Ευστάθιος.

 1. Αναδοχή χρεών των υπό εκκαθάριση Δημοτικών επιχειρήσεων ΚΕΚ & ΔΕΑΠ προς Δ.Ο.Υ που αφορούν οφειλές ετών 2015, 2016 και 2017

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Αριστερίδης Ιωάννης

 1. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής Υπηρεσιών Δήμου Εορδαίας

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Αριστερίδης Ιωάννης

 1. Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης αιτήσεων για επιστροφή ανταποδοτικών τελών κατά 30% σε πολύτεκνους και ΑΜΕΑ .

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Αριστερίδης Ιωάννης

 1. Έγκριση πρακτικής Άσκησης καταρτιζόμενων ΙΕΚ Πτολεμαΐδας στο Δήμο Εορδαίας .

Εισηγητής Ο Πρόεδρος ΔΣ Παντελής Παπαοικονόμου

 1. Έγκριση απόφασης ΚΟΙΠΠΑΠ σχετικά με την «Υποχρεωτική Αναμόρφωση Π/Υ οικονομικού έτους 2019»

Εισηγητής Η ΔΣ και Πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ Κύρκα Μαρία

 1. Έγκριση αποφάσεων ΤΚ

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.

 1. Έγκριση αποφάσεων Σχολικών Επιτροπών Α-θμιας εκπαίδευσης

Εισηγητής Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Αριστερίδης Ι.

 1. Έγκριση πρακτικού επιτροπής κυκλοφορίας Αστικού Δικτύου

Πτολεμαΐδας

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Χαιτίδης

Σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις και την αριθ. 1/2019 απόφαση του Δ.Σ.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τα μέλη του Συλλόγου στην Ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα γίνει την 06η Μαρτίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:30΄ π.μ. στην πόλη της Κοζάνης (αίθουσα Κοβενταρείου Ιδρύματος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Λογοδοσία πεπραγμένων Διοίκησης

 • Έγκριση Απολογισμού έτους 2018

 • Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2019

 • Συζήτηση κλαδικών θεμάτων

 • Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

 • Βράβευση παιδιών συναδέλφων που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (ακαδημαϊκό έτος 2018-2019) .

 • Εκλογές για ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΣΩΤΗΡΑΣ» καλεί τα μέλη σε Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί 24-2-2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00΄ στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα (απέναντι από το υδραγωγείο), με τα παρακάτω Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

  • Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

  • Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.

  • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και ελεγκτικής επιτροπής.

Αμέσως μετά την Γ.Σ. θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 23-2-2019να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η στο τηλέφωνο 6985633478 & 6940890873.

Κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Σελίδα 1 από 301
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ