Η διατροφή το «μυστικό» για να νικήσετε τον καρκίνο

Μια ισορροπημένη ανώτερης ποιότητας διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου του πάσχοντα από καρκίνου έως και κατά 65%, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JNCI Cancer Spectrum.

Ερευνητές του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας και Επαγγελματιών Υγείας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα μελέτησαν την επίπτωση της διατροφής στον καρκίνο με στοιχεία από τη μελέτη Third National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES III) για την περίοδο 1988-1994.

Στην έρευνα είχαν συμμετάσχει σχεδόν 34.000 άτομα και όλοι είχαν συμπληρώσει διατροφικά ημερολόγια.

Για τη ποιότητα της διατροφής οι ερευνητές πήραν ως οδηγό τις διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας, ώστε να αξιολογήσουν μια υποομάδα 1.200 ατόμων με διάγνωση καρκίνου.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες καθορίζουν τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης, πρωτεϊνών, γαλακτοκομικών, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου.

Και οι 1.200 καρκινοπαθείς ετέθησαν υπό ιατρική παρακολούθηση κατά μέσο όρο για 17 χρόνια, με τους ερευνητές να καταγράφουν όλους τους θανάτους έως και το 2011. Μέχρι τότε είχαν πεθάνει οι μισοί ασθενείς.

 Αλλά οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι εκείνοι που είχαν καταναλώσει τις πιο θρεπτικές δίαιτες είχαν 65% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, είτε από καρκίνο, είτε από άλλη αιτία, συγκριτικά με εκείνους που είχαν χειρότερη διατροφική ποιότητα.

Μάλιστα, η ισορροπημένη ποιοτικά διατροφή απένειμε οφέλη επιβίωσης ακόμα και όταν συνεκτιμήθηκαν οι κίνδυνοι θανάτου από συγκεκριμένους καρκίνους, όπως του δέρματος και του μαστού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
Tharos.gr Logo
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ