Ο τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Ε.Παναγιωτάκης

By Σεπτεμβρίου 14, 2021 166

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ Θ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

Ο Θεμιστοκλής  Ξανθόπουλος υπήρξε από τους πλέον φωτισμένους διοικητές της ΔΕΗ. Η περιοχή της Δ. Μακεδονίας έχει ειδικούς λόγους να τον μνημονεύει και να τον τιμά. Συγκεκριμένα, o εκλιπών, μεταξύ άλλων:

  • – Υποστήριξε ενεργά και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για την υλοποίηση των τηλεθερμάνσεων της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης,τα ο κρίσιμο διάστημα 1989-1993.
  •  – Αποφάσισε την κατασκευή της 5ης Μονάδας του Αγ. Δημητρίου, συγκρουόμενος με τον τότε υπουργό κ. Μάνο ,ο οποίος ήθελε κάθε νέα μονάδα παραγωγής να γίνεται από ιδιώτες.Αυτό ήταν μία από τις αιτίες της απομάκρυνσής του από τη διοίκηση της ΔΕΗ,τον Απρίλιο του 1993,6 μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.
  •  – Επί των ημερών του καταρτίστηκε το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ορυχείων από τη Γερμανική εταιρεία RHEIN BROWN.

 Είναι χαρακτηριστική του ενδιαφέροντός του για την περιοχή και τη σημασία που της απέδιδε, η σύσταση υπηρεσιακής μονάδας στάθμης διεύθυνσης, υπαγόμενη απευθείας στον ίδιο με έδρα την Πτολεμαΐδα, προκειμένου να ενισχύσει τη διοικητική παρουσία της ΔΕΗ στην περιοχή για τη μελέτη και επίλυση των τοπικών προβλημάτων,

Ε.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 15:57

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ