Η διευθύντρια του σχολείου της ΖΕΠ Μαρίνα Χαρισοπούλου, για την επίσκεψη του υπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στο σχολείο της αλλά και τα “πρωτόκολλα”

By Σεπτεμβρίου 14, 2021 38

“Μια νέα σχολική χρονιά, ξεκίνησε τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου το 2021. Ένα όμορφο ταξίδι στη γνώση και στη μάθηση.

Η αγωνία των μαθητών αυτήν την ημέρα κάθε χρόνο είναι έκδηλη. Ποιο δάσκαλο θα έχω; θα είναι δύσκολα τα μαθήματα; θα τα καταφέρω; θα έχω φίλους; Είναι μερικές από τις σκέψεις που γυρίζουν στα μικρά κεφαλάκια.

Τόσο οι Διευθύνσεις, όσο και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας έχουν κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη. Είναι καταρτισμένοι, ενημερωμένοι με κύριο γνώμονα την αγάπη για τους μαθητές. Κατανοούν το άγχος της πρώτης ημέρας στο σχολείο και ειδικά αυτό που έχουν τα "πρωτάκια" μας, που βγαίνουν από τη φωλιά της οικογένειας και ανοίγουν τις φτερούγες τους στην κοινωνία.

Όπως κάθε σχολική χρονιά η μετάβαση των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον πρέπει να είναι ομαλή. Να μην υπάρχουν συγχύσεις, ούτε άγχος ούτε υπερβολές. Πρέπει όλοι να δώσουμε στα παιδιά το συναίσθημα της ασφάλειας και της ηρεμίας, διότι μόνο έτσι θα τα δούμε να προοδεύουν.

Για 2η όμως σχολική χρονιά έχουμε διαφορετικές συνθήκες στις λειτουργίες των σχολείων και γενικότερα στη ζωή μας, λόγω του ιού covid 19. Οι Διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί των σχολείου μας είναι έτοιμοι και πλήρως ενημερωμένοι για τα πρωτόκολλα λειτουργίας, όπως τη σωστή χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων, την υγιεινή των χεριών κτλ και σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά.

Αγαπητοί γονείς μαζί με τη δική σας συνεργασία και στήριξη θα δώσουμε στα παιδιά μας μια όσο το δυνατόν ανώδυνη και ασφαλή χρονιά. Ο στόχος είναι οι μαθητές να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης ακόμα και κάτω από αντίξοες καταστάσεις.

Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε στο δύσκολο έργο που καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε στην ιδιαίτερη εποχή της πανδημίας.

Επιστρέψαμε στον στίβο της καθημερινής κοινωνικής πραγματικότητας μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές με κέφι, όρεξη και θέληση για να αγωνιστούμε για τον φωτισμό των μαθητών μας μέσω της αληθινής παιδείας που αποδέχεται το διαφορετικό, ενεργεί για το όφελος του κοινωνικού συνόλου και συνεισφέρει με αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω:

  • τον Υφυπουργό για θέματα μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο,
  • την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, κα Όλγα Πουταχίδου
  • τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λάζαρο Μαλούτα
  • τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Σάκης Παπαευαγγέλου

για την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση. Ξέρουμε πως θα είναι δίπλα μας και θα μας στηρίζουν στον έργο μας.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς του 19ου Δημοτικού Σχολείου, που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να στηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους.

Ευχαριστώ, και εύχομαι, όλοι να έχουμε υγεία για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Καλή σχολική χρονιά παιδιά μου! Καλή σχολική χρονιά αγαπητοί γονείς! Καλή σχολική χρονιά συνάδελφοι”.

 

Rate this item
(0 votes)

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ