Tharos

Tharos

Enduro στο Βελβεντό

Αυγούστου 23, 2019

Enduro στις 14-15 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν στο Βελβεντό οι πρωτοστάτες της προσπάθειας αυτής εξηγώντας το λόγο του εγχειρήματος τους: «Ξεκινήσαμε να ποδηλατούμε στην περιοχή του Βελβεντού χονδρικά πριν απο μια δεκαετία. Σε μια κλασική ‘’εποικοδομητική’’ συζήτηση μετά από τυπικό ride ομόφωνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως «αρκετά καβαλήσαμε μόνοι μας σε αυτό το βουνό, ήρθε η ωρα να γουστάρει κι άλλος κόσμος» και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα για τη διοργάνωση του 1st VelvetRides Enduro!

Οι απερχόμενοι, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Κασαπίδης και Δήμαρχος Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδης «σφράγισαν» την συνεργασία τους εκφράζοντας τα καλύτερα… ο ένας για τον άλλον κατά την προχθεσινή διαδικασία έγκρισης του έργου συντήρησης του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας. Θα διατεθεί το ποσό των 511.500€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό γενικότερα του εν λόγω σχολίου!

«σώζει ζωές..»

Αυγούστου 23, 2019

Πιλοτικό πρόγραμμα με την τοποθέτηση 120 Απινιδωτών Δημόσιας Πρόσβασης εφαρμόζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο εκπόνησε τη σχετική μελέτη για την χωροθέτηση των απινιδωτών. «Τα οφέλη του πιλοτικού αυτού προγράμματος είναι πολλαπλά, καθώς προλαμβάνει και σώζει ζωές, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί τον εθελοντισμό. Αποτελεί μια σημαντική δράση η οποία θα αποτελέσει οδηγό και για άλλες περιφέρειες της χώρας», τόνισε σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης!

Την ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Κοζάνης Κοζάνης επέλεξε η νέα Δημοτική Αρχή Κοζάνης για το «ξεκίνημα» της. Την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 19:30, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου Αιανής θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, Λάζαρου Μαλούτας των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων Κοινοτήτων και των Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης.Ειδικά για την περίσταση το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα παραμείνει ανοιχτό από τις 18:00 έως τις 19:30, προκειμένου οι προσκεκλημένοι να έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν.

Τους νέους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.Μεταξύ των επτά νέων διοικητών συμπεριλαμβάνεται και το ο όνομα του Γιώργου Τοπαλίδη. Ο Τοπαλίδης, ορίστηκε ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας. Αναμφίβολα πρόκειται για σημαντική θέση και δείχνει, μεταξύ άλλων, την «επιρροή» του Γιώργου Τοπαλίδη στον κυβερνητικό κομματικό μηχανισμό. Ταυτόχρονα η τοποθέτηση του κ. Τοπαλίδη στην σημαντική αυτή θέση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στις μεγάλες «εκκρεμότητες» στο τομέα της υγείας στην περιοχή τι οποίες ο Γιώργος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα!

Παρουσία φορέων, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση της νέας πτέρυγας του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα. Την ικανοποίηση τους για την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου εξέφρασαν ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος μίλησε για εκτέλεση ενός έργου μεγάλης αξίας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. «Είναι ηθική μας υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους …» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κοζάνης!

Στην πανεπιστημιακή κοινότητα αρκετοί θεωρούν ότι η εκλογική διαδικασία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν «έκλεισε» γιατί εκκρεμεί η εκδίκασή της ένστασης του Στέργιου Γκανάτσιου. Ο μέχρι πρότινος Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε ένσταση αναφορικά με την απόρριψη της υποψηφιότητας του από την εκλογική διαδικασία των πρυτάνεων από την εφορευτική επιτροπή και πολλοί είναι αυτοί που δεν αποκλείουν την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας….!

Με άνετη διαφορά και με υπερδιπλάσιους ψήφους από τον δεύτερο ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης αναδείχθηκε Πρύτανης του νέου συγχωνευμένου πλέον Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στο χώρο του μεγάλου αμφιθέατρου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου. Αναλυτικά, ο κ. Θεοδουλίδης έλαβε 110 ψήφους και ποσοστό 67,8% και Μαρνέλλος Γεώργιος 52 ψήφους και ποσοστό 32,2%.

Η Διοίκηση του Α.Σ. Καστοριάς μετά την παραίτηση του κου Ναούμ Δίτσιου από τη θέση του προέδρου και στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του συλλόγου, προχώρησε σε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. το οποίο έχει πλέον την εξής μορφή:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λαγγιώτης Αναστάσιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλαϊτζίδης Μωϋσής
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Θυμιόπουλος Παναγιώτης
ΤΑΜΙΑΣ: Κώτσης Ιωάννης
ΜΕΛΗ: Καλόγηρος Παναγιώτης
            Μπασακύρος Κωνσταντίνος
            Ντόντης Ναούμ
            Παπαδημητρίου Βασίλειος
            Στεφανής Χρήστος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Μπασακύρος Κωνσταντίνος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ – ΕΦΟΡΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:
ΑΝΔΡΙΚΟ: Καλόγηρος Παναγιώτης
ΕΦΗΒΙΚΟ: Καλαϊτζίδης Μωϋσής
ΠΑΙΔΙΚΟ: Παπαδημητρίου Βασίλης
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ: Στεφανής Χρήστος & Παπαδημητρίου Βασίλης
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ: Ντόντης Ναούμ & Κώτσης Ιωάννης
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Θυμιόπουλος Παναγιώτης
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: Ντόντης Ναούμ

Τέλος η Διοίκηση του Α.Σ. Καστοριάς έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη νέα ομάδα προπονητών για τη σεζόν 2019-2020:
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ: Καραταγλίδης Γιώργος ΒΟΗΘΟΣ: Καλόγηρος Παναγιώτης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΟΥ: Καραταγλίδης Γιώργος ΒΟΗΘΟΣ: Καλόγηρος Παναγιώτης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ: Καραταγλίδης Γιώργος ΒΟΗΘΟΣ: Τερσενίδης Χριστόφορος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ: Καραταγλίδης Γιώργος ΒΟΗΘΟΣ: Τερσενίδης Χριστόφορος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ: Δαραβίγκας Δημήτρης, Κοσμανίδου Φωτεινή, Ντόντης Βαγγέλης & Τερσενίδης Χριστόφορος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ντόντης Βαγγέλης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: Ντόντης Βαγγέλης & Κοσμανίδου Φωτεινή
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Παπαδόπουλος Σάκης
 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές Χάϊδω Νίκου και Γιώργο Μάρα, για την πολύχρονη προσφορά τους στο Σύλλογο.
Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Μακεδονικού Κοζάνης εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στον προπονητή Τάκη Καραθανάση για την απώλεια του πεθερού του.
Θερμά συλλυπητήρια και στην σύζυγο του προπονητή μας, Άρτεμη Απαζίδου για την απώλεια του αγαπημένου της πατέρα καθώς και σε όλη την οικογένεια τους.

Υγεία, κουράγιο και να τον θυμάστε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Σελίδα 1 από 397
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ