Κοινοβουλευτική ερώτηση Κ. Βέττα και Ολ. Τελιγιορίδου για την αποζημίωση των καλλιεργητών ελιάς στην Κοζάνη

By Φεβρουαρίου 24, 2021

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ  Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Αποζημιώσεις καλλιεργητών ελιάς στην Κοζάνη για τον παγετό 2017».

Στην ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων Κοζάνης (2.2.21), γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους καλλιεργητές από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του παγετού που επικράτησε κατά τη χειμερινή περίοδο του  2017.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παραγωγή της συγκεκριμένης χρονιάς ανήλθε στους 13 τόνους ελαιόλαδο και 10 τόνους βρώσιμης ελιάς όταν, την προηγούμενη και την επόμενη χρονιά αντίστοιχα, παρήχθησαν 150 τόνοι ελαιόλαδο και 450 τόνοι βρώσιμης ελιάς.

Οι καλλιεργητές, δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια απάντηση, παρά το γεγονός ότι έκαναν τις δηλώσεις τους τον Μάιο του 2019, διεκδικώντας τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του εύλογου δικαιώματος των καλλιεργητών, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική ζημιά στους ίδιους και την τοπική οικονομία.

 

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ