Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με τον Κορυφαίο Ευρωπαίο Νέο Αγρότη του 2020 Παύλο Τσακίρη

By Φεβρουαρίου 20, 2021

Τον «Κορυφαίο Ευρωπαίο Αγρότη για το 2020», Παύλο Τσακίρη υποδέχθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη η επικεφαλής Μαρία Αντωνίου. Η κ. Αντωνίου συνεχάρη το νεαρό Βορειοελλαδίτη  επιχειρηματία που κατάφερε να αποσπάσει μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.  

Ο Παύλος Τσακίρης κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 200 νέους αγρότες από 21 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης Tsakiris Family, όπου δραστηριοποιείται στην παραγωγή αβγών, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά Βιώσιμη Γεωργία».

Η πρότυπη επιχείρηση εφαρμόζει τη λεγόμενη κυκλική οικονομία και ως εκ τούτου δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου :

«Τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε να τις επιβραβεύουμε διότι στέλνουν ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για όλο τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας και δείχνουν ότι διαθέτουμε κουλτούρα και πρακτικές για παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Στις προτεραιότητές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανάδειξη του αγροτοδιατροφικού τομέα ως βασικού πυλώνα της οικονομίας μας. Στην κατεύθυνση αυτή, λοιπόν, έχει σχεδιάσει ένα φιλόδοξο εθνικό σχέδιο εκσυγχρονισμού  των αγροτικών υποδομών, που διασφαλίζει την επιτυχή μετάβαση σε μία γεωργία που θα είναι ανταγωνιστική και εξωστρεφής.

Με βασικά εργαλεία τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ θωρακίζουμε την αγροτική μας οικονομία καταλήγει η κ. Αντωνίου στην ανακοίνωσή της.

 

Last modified on Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 08:37

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ