Εισβολέας του Καπιτωλίου απείλησε ότι θα σκοτώσει τα παιδιά του αν τον καταδώσουν

By Ιανουαρίου 19, 2021

Τις ημέρες που ακολούθησαν των γεγονότων στο Καπιτώλιο, δεν ήταν ασυνήθιστο τα παιδιά να καταδίδουν στις αρχές τους ακροδεξιούς γονείς τους 

Διαδηλωτής που εισέβαλε στο Καπιτώλιο απείλησε να πυροβολήσει τα ίδια του τα παιδιά προκειμένου να μην τον καταδώσουν σε ομοσπονδιακούς πράκτορες, σύμφωνα με το FBI.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου, Γκάι Ρέφιτ, αναφέρει ότι εκείνος προειδοποίησε την κόρη και τον γιο τους: «Αν με καταδώσετε είστε προδότες, και ξέρετε τι παθαίνουν οι προδότες… Τους προδότες τους πυροβολούμε». Σύμφωνα με το TMZ όλες αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται σε ένορκη κατάθεση που υπογράφει ο ειδικός πράκτορας του FBI, Τόμας Ράιαν.

Στην ένορκη κατάθεση, που βρίσκεται στη διάθεση του ΤΜΖ, ο πράκτορας του FBI υποστηρίζει ότι μάρτυρες τοποθετούν τον Ρέφιτ σε περιοχές του Καπιτωλίου που είναι αποκλεισμένες από το κοινό, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων της 6ης Ιανουαρίου. Ο Ρέφιτ κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παρακώλυση δικαιοσύνης.

Ο Γκάι Ρέφιτ διακρίνεται στο 00:40:

Οι κατηγορίες εις βάρος του, όμως, δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τους πράκτορες, ο Ρέφιτ είπε στην κόρη του ότι «θα φυτέψει σφαίρα» στο κινητό της τηλέφωνο, αν εκείνη τολμήσει να αποκαλύψει στους φίλους της ότι ο πατέρας της ήταν στο Καπιτώλιο.

Φωτογραφίες του Ρέφιτ από τα επεισόδια τον δείχνουν να έχει τοποθετήσει στο κράνος του αντικείμενο που θυμίζει κάμερα, ενώ το FBI αναφέρει ότι ο ίδιος παραδέχτηκε στον γιο του ότι «έκανε έφοδο στο Καπιτώλιο» και ζήτησε από την οικογένειά του να διαγράψει το υλικό που είχε τραβήξει στις 6 Ιανουαρίου με τη φωτογραφική του μηχανή, επειδή το FBI ήταν στα ίχνη του.

Η σύζυγός του δήλωσε στους πράκτορες ότι ο άνδρας της είναι μέλος ακροδεξιάς πολιτοφυλακής, συγκεκριμένα των Three Percenters, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα πραγματοποιούσε τις απειλές που φέρεται να εξακόντισε, αλλά την ανησύχησε η ακραία ρητορική του.

Σύμφωνα με το FBI, ο Ρέφιτ δήλωσε σε πράκτορες ότι βρισκόταν στο Καπιτώλιο, χωρίς όμως να μπει ποτέ εκτός του κτιρίου.

 

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ