Αυγενάκης: "Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα"

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε πως μέσα Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και εκτίμησε πως τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, εφόσον βέβαια η Ελλάδα συνεχίσει να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την πανδημία του κορωνοϊού.

«Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντίστοιχες ομοσπονδίες», δήλωσε στην ΕΡΤ 1 ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Οι ημερομηνίες για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν το μέλλον των πρωταθλημάτων

Μέχρι το τέλος του μήνα (Απριλίου) θα ληφθούν οι αποφάσεις τόσο σε υπερεθνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς και των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Το Soccerplus.gr παρουσιάζει τις ημερομηνίες λήψης των αποφάσεων:

-Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 23/4, οπότε θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις που προκαλεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Την Τρίτη 21/3 για το θέμα θα ενημερωθούν οι γενικοί γραμματείς των 55 ομοσπονδιών – μελών της UEFA.

– Την ίδια ημέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με τις ομοσπονδίες και την ΕΟΕ.

-Την Παρασκευή 24/4 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1, το οποίο στις 2/4 αποφάσισε ότι «η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020», προκειμένου «η κατάσταση να επανεκτιμηθεί». Όπως ανακοινώθηκε «συστήθηκε ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων, π.χ. σε θέματα αδειοδότησης».

– Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προκειμένου να λάβει μια «κεντρική» απόφαση για το πώς θα ολοκληρωθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Γ’ Εθνική και πρωταθλήματα των ΕΠΣ), κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων. Η Επιτροπή Διοργανώσεων συνεδρίασε τη Μεγάλη Τρίτη και όπως διέρρευσε αποφάσισε να εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων προεπιλογής, αλλά και των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων.

Το σχέδιο επιστροφής στα γήπεδα

Πριν από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα παρακάτω μπορούν να ισχύσουν αν δώσουν το «ΟΚ» οι λοιμωξιολόγοι και ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με το insport.gr αυτό είναι το σχέδιο για την επιστροφή στα γήπεδα:

Αν λοιπόν δοθεί το «ΟΚ» όπως αναμένεται θα ακολουθηθούν τα παρακάτω ή μερικά από τα παρακάτω:

Οι ποδοσφαιριστές θα πηγαίνουν ντυμένοι με την αθλητική τους στολή στο γήπεδο.

Οι διαιτητές θα χρησιμοποιούν κάποια από τα αποδυτήρια των ομάδων έτσι ώστε θα κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Τα φύλλα αγώνα θα υπογράφονται από τους αρχηγούς εντός του αγωνιστικού χώρου λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Θεατές δεν θα υπάρχουν.

Μετά τη λήξη του αγώνα θα αποχωρούν χωρίς να κάνουν μπάνιο.

Οι αποστολές των ομάδων θα γίνονται είτε με μεγαλύτερα πούλμαν είτε με περισσότερα.

Πολλά ματς θα διεξάγονται σε γήπεδα που βολεύουν και όχι στις έδρες των γηπεδούχων. Μάλιστα για τις μεγαλύτερες κατηγορίες αναμένεται να γίνεται αυτό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έτσι ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις με αεροπλάνα κλπ.

Σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αυτά αποτελούν μια διαφορετική «κατηγορία» και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις της ΕΠΟ για αυτά. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει την ευθύνη και να μην πετάξει το μπαλάκι στις ενώσεις.

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ