Κώστας Κύργιας: Στόχος μας η δραστική μείωση της ανεργίας και η συγκράτηση των νέων στον τόπο τους. | Συνέντευξη στο TIMSEL - ένθετο του Θάρρους Δυτικής Μακεδονίας

By Δεκεμβρίου 21, 2018

Ο Κώστας Κύργιας έχει μια τελείως διαφορετική άποψη για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας Δήμος. Πιστεύει πως ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια. Να είναι ανοικτός στις προκλήσεις των καιρών, να δίνει ευκαιρίες στους νέους της όποιας γνωστικής βαθμίδας, δίνοντας προτεραιότητα στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της εργασίας και της παραγωγικότητας, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα.

Θέλει να δημιουργήσει ένα Δήμο πρότυπο ανάπτυξης και διαφάνειας με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Πολιτικό πρότυπο έχει τον Ι. Καποδίστρια. Έχει ως σλόγκαν να δημιουργεί τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθεί. Είναι ένας τεχνοκράτης που θέλει να υπηρετήσει τον τόπο του.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Είναι καιρός για ανθρώπους μη ενταγμένους κομματικά όπως εσείς;

Επέλεξα από πολύ μικρή ηλικία να μην έχω κομματική ταυτότητα. Ασφαλώς και έχω όπως όλοι μας μια ιδεοπολιτική θεώρηση, αλλά άλλο να είσαι πολιτικοποιημένος και άλλο κομματικοποιημένος με παρωπίδες. Τους κομματικοποιημένους τους χρειάζονται τα κόμματα. Ο Δήμος όμως έχω την άποψη ότι χρειάζεται όλους τους συνδημότες με αδέσμευτη σκέψη που να επιλέγουν τη Δημοτική τους Αρχή χωρίς κομματική οδηγία.

Θεωρώ πως κάθε Δημότης μπορεί αβίαστα να επιλέγει τους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν έργο. Με ξενίζει το γεγονός πως συνδημότες μου, που επιθυμούν να διεκδικήσουν το Δήμο, διαγκωνίζονται για το ποιος θα πάρει το χρίσμα από το κάθε κόμμα.

Εγώ δεν επιθυμώ κανενός είδους χρίσμα.

Έχω λάβει το ένα και μοναδικό χρίσμα όταν γεννήθηκα και βαπτίστηκα Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός. Και αυτό για μένα είναι υπέρτατη τιμή. Τι άλλο χρίσμα να ζητήσω και από ποιον.

Αυτό που επιθυμώ είναι να εμπιστευτούν οι συνδημότες μου το συνδυασμό μας (Αδέσμευτοι πολίτες δήμου Κοζάνης) και εφόσον συμβεί αυτό δεν υπόσχομαι αλλά δεσμεύομαι πως ό,τι πρόγραμμα ανακοινώσω θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Τα συνθήματα του συνδυασμού μας και το έμβλημα νομίζω ότι περικλείουν την ειλικρινή πρόθεσή μας για προσφορά.

Τα συνθήματά μας είναι:
Καθολική συμμετοχή – κοινωνική δικαιοσύνη και Δήμος – εκκλησία – πολιτεία στην υπηρεσία του Δημότη.
Αυτά είναι συνθήματα καρδιάς και όχι προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Ασχολείστε με τα κοινά γιατί αγαπάτε τον τόπο ή θεωρείτε ότι είστε πιο ικανός ώστε να λύσετε καλύτερα τα προβλήματα της Κοζάνης.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αξία κανενός, όλοι μας έχουμε δει και αξιολογήσει τα έργα των έως τώρα δημοτικών αρχών.
Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ισοπεδωτικός.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για κακή πρόθεση. Ούτε τους παλιούς, ούτε τους νυν.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή διέψευσε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Δεν καταλογίζω όπως είπα κακή πρόθεση, αλλά αδυναμία να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες του συμπολίτη. Φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ήταν μια συγκυριακή πραγματικότητα που έφερε στη διαχείριση του Δήμου αυτή την παράταξη, που δεν πίστευε πως θα έπαιρνε την εντολή της διαχείρισης και που δεν είχε κανένα πρόγραμμα.

Έχω τη βεβαιότητα ότι πέραν αυτών είχε την καλή πρόθεση να προσφέρει. Αλλά άλλο το θέλω και άλλο το μπορώ και αυτή η παράταξη δεν μπόρεσε γιατί δεν ήξερε.

Το σημαντικό πράγματι έργο της Βιβλιοθήκης που πρόσφατα εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο μάλιστα της Δημοκρατίας κο Παυλόπουλο δημιουργεί ένα τεράστιο λειτουργικό κόστος το οποίο δεν είχε υπολογιστεί επαρκώς από τη μελέτη σκοπιμότητας και στην πορεία νομίζω ότι θα βρεθούν εμπόδια κατά τη λειτουργία του. Και δεν είναι μόνο το έργο της βιβλιοθήκης και της πλατείας, υπάρχουν και άλλα έργα που παρουσιάζουν περίπου τις ίδιες δυσκολίες στη διαχείριση.

Όσον αφορά εμένα:
Ναι, θεωρώ πως έχω όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι επαρκή και που συνδυαστικά με τους άξιους συνεργάτες μου, μου επιτρέπουν να διεκδικήσω το Δήμο με γνώση, συνέπεια και υπευθυνότητα.

Εγώ βλέπω το Δήμο ως μια επιχείρηση που ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Δήμαρχος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και μέτοχοι οι δημότες, στους οποίους η εκάστοτε δημοτική αρχή πρέπει να λογοδοτεί, όχι μόνο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλά σε τακτικές λαϊκές συνελεύσεις με απολογισμό των πεπραγμένων.
Σύνθημά μας ως παράταξη εμείς έχουμε πάνω σε αυτό να πούμε το Ναι, ΘΕΛΟΥΜΕ – ΞΕΡΟΥΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ να υλοποιήσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Η διαχρονική πορεία μου στον κοινωνικό και εργασιακό τομέα δείχνει ότι όταν βάζω έναν στόχο τον πετυχαίνω.

Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός στον οποίο εργαζόμουν μέχρι πρόσφατα (15 Σεπτεμβρίου δήλωσα την παραίτηση μου) επί 22 χρόνια με τίμησε με την εμπιστοσύνη του δίνοντάς μου θέσεις ευθύνης, εκτιμώντας το ζήλο, την προσήλωση, και φυσικά τα αποτελέσματα παραγωγής.

Ξεκίνησα από την Κοζάνη, μετά την αποστράτευσή μου που επί 10ετία υπηρέτησα στον ελληνικό στρατό λαμβάνοντας μάλιστα και εύφημο μνεία από τους Αμερικανούς μεταβολών που έκανα σε οπλικά συστήματα. Κατόπιν ανέλαβα το κλειθροποιείο του πατέρα μου. Ήταν μια δουλειά που δεν με γέμιζε αλλά, επειδή έχω τον εγωισμό πως σε ό,τι κάνω θέλω να είμαι ο καλύτερος, έκανα την πρώτη εταιρεία συστημάτων ασφαλείας, η οποία λίγα χρόνια αργότερα πήρε την ονομασία LOCK CENTER HELLAS που διατηρώ ως σήμερα, και παράλληλα ανέπτυξα ηλεκτρονικά συστήματα με την εμπορική ονομασία Kamlock. Συστήματα που εξάγονται στο εξωτερικό με άριστη προτίμηση, ιδιαίτερα από τραπεζικούς οργανισμούς.

Στη συνέχεια κατασκευάστηκε η πρώτη θωρακισμένη πόρτα αδιάρρηκτης κατασκευής, η μόνη με διεθνή αναγνώριση και ασφάλεια.

Η επιχείρηση έκανε άλμα προσλαμβάνοντας ειδικούς ηλεκτρολόγους μηχανικούς και πλέον ασχολείται με την ΕΡΕΥΝΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ στα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων.

Η δραστηριότητα αυτή εκτιμήθηκε και έτσι υπογράφθηκε η πρώτη σύμβαση 10ετούς διάρκειας με χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Η σύμβαση αυτή ανανεώθηκε για άλλη μια 10ετία και ξανά ανανεώθηκε για άλλα 10 έτη, στην πορεία όμως με δική μου πρωτοβουλία διακόπηκε λόγω εξαντλητικών υποχρεώσεων.

Μεταπηδώντας σε άλλο επενδυτικό όμιλο συνεχίζω να παρέχω τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε θέματα ασφάλειας επενδυτικού κεφαλαίου.

Παρόλα αυτά συνεχίζω με τον γιο μου να διατηρώ την επιχείρηση στην Κοζάνη και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εδώ στην πόλη που μεγάλωσα.

Αν και η έδρα της επιχείρησης είναι στη Θεσσαλονίκη, παρ’ όλα αυτά, εγώ πηγαινοέρχομαι καθημερινά γιατί αγαπώ την πόλη μου.

Θέλω η πόλη μου να γίνει πρότυπο ανάπτυξης και δημιουργίας, διαφάνειας, δημοφιλίας.

Θέλω να δώσουμε πίσω το δικαίωμα στους νέους να ονειρεύονται.

Έχοντας όλα αυτά στις αποσκευές μου νομίζω πως έχω το θάρρος αδέσμευτος να ζητήσω την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου.

Τι σας πονάει σ’ αυτό τον τόπο;
Είναι μεγάλη ερώτηση. Ένα από τα πιο βασικά είναι ότι κανείς ποτέ μετά τις εκλογές δεν κοίταξε την καθημερινότητα και τις ανάγκες των συνδημοτών μου.

Η μάστιγα της ανεργίας, η υποβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η περιφρόνηση των συνανθρώπων μας με ειδικές δεξιότητες και γενικά η έλλειψη φροντίδας σε όλους τους κοινωνικούς τομείς με απογοητεύει.

Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται αποσπασματικά και χωρίς διάρκεια.

Ο ανεκμετάλλευτος πλούτος της περιοχής, η έλλειψη στρατηγικής για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, η πολιτιστική αδράνεια, η υπολειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και ένα σορό άλλα πράγματα με θυμώνουν.

Πάντως όσοι διαχειρίστηκαν αυτόν τον τόπο απογοήτευσαν τους συνδημότες και διέπραξαν ένα τραγικό σφάλμα.
Απογοήτευσαν ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν ειλικρινά τις υπηρεσίες τους και τους απώθησαν από το να ασχοληθούν με τα κοινά. Θέλω να διευκρινίσω πως δεν έχω αντιπαλότητα με κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε κανένα κόμμα.

Είμαι ξεκάθαρα αντίθετος με το σύστημα και με όποιον υπηρετεί αυτό το σύστημα που μας έφερε έως εδώ. Εγώ αντίπαλό μου έχω μόνο τα προβλήματα του δήμου και της καθημερινότητας των συνδημοτών μου.

Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος για να πάει μπροστά;
Με τρεις λέξεις θα το πω: Χρειάζεται ΓΝΩΣΗ από αυτούς που θα αναλάβουν τη διαχείριση του Δήμου. ΣΥΝΕΠΕΙΑ λόγων και έργων. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ για ό,τι πράξουν.

Χρειάζεται όμως όραμα και πρόγραμμα που να είναι α)ΕΦΙΚΤΟ β) ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ γ) ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ.

Έχουμε λοιπόν ως συνδυασμός όλα τα στοιχεία να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα.

Γιατί έχουμε πρόγραμμα, έχουμε βρει τις χρηματοδοτήσεις για τα σχέδια που θα καταθέσουμε και έχουμε στοχεύσει τους χώρους που θα υλοποιήσουμε.

Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία διαχείρισης με ένα νέο οικονομικό μοντέλο και με μια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήμου, ώστε να γίνουν πιο φιλικές στο συνδημότη και πιο αποδοτικές με αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και η οικονομική ανάπτυξη των τοπικών διαμερισμάτων για μας αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα.

Το πρόγραμμά μας απαντά σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας του συμπολίτη και είναι αδύνατον να παρουσιαστεί μέσα από μια συνέντευξη.

Μας ρωτούν από πού θα βρείτε τα χρήματα. Από εκεί που αυτοί δεν βλέπουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν ούτε να το σκεφτούν.

Στο πρόγραμμα που θα καταθέσουμε θα υπάρχει και η δέσμευση πως, εάν δεν καταφέρουμε να το δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο μέρος μέσα σε 2 ή 2,5 χρόνια, εγώ θα παραιτηθώ από επικεφαλής του συνδυασμού.

Δεν έχω ανάγκη ούτε το μισθό του Δημάρχου, ούτε καμιάς σύνταξης.

Δόξα το Θεό αυτά έχουν καλυφθεί.

Η μόνη μου ενασχόληση είναι για προσφορά και μόνον. Ο δε μισθός, όποιος και αν είναι αυτός του Δημάρχου, θα κατατίθεται σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Ποιο πολιτικό, Έλληνα ή ξένο, έχετε ως πρότυπο;

Αν πούμε για Έλληνα πολιτικό, έχω τον Ι. Καποδίστρια.
Θεωρείτε πολιτική αφύπνιση τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ή την επανεμφάνιση ενός δεξιόστροφου εθνικισμού όπως ισχυρίζονται κάποιοι;

Όχι, δεν θεωρώ ότι τα συλλαλητήρια γίνονται για να υπάρξει πολιτική αφύπνιση. Οι πολιτικοί ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν.
Ο λαός όμως, έχει δύο τρόπους να διαμαρτυρηθεί ή να δηλώσει τη βούλησή του. Εκτός της κάλπης, τα συλλαλητήρια, έχει και το δημοψήφισμα. Όσο για την επανεμφάνιση του δεξιόστροφου εθνικισμού, η ιστορία διδάσκει πώς και γιατί εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα και είναι πολιτική βούληση να τα αντιμετωπίσει εν τη γενέσει τους εάν είναι εφικτό. Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση του κόσμου από την ασκούμενη πολιτική είναι από τα κύρια στοιχεία που εκτρέφουν καταστάσεις εθνοπατριωτισμού. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι κυβερνώντες.

Νιώθετε να αλλάζει κάτι στην περιοχή, να οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις; Τι λέει το ένστικτό σας ως παλιού στρατιωτικού;
Εάν κάποιος έχει διαβάσει για το σχέδιο ΜΠΟΥΛΓΚΡΑΒΙΑ, δεν θα του προξενήσουν έκπληξη τα σημερινά δρώμενα.

Το σχέδιο προέβλεπε την παγκοσμιοποίηση, την πανθρησκεία και την αλλοίωση του πληθυσμού της Ευρώπης και κατά βάση της Ελλάδας.

Η πολυπολιτισμικότητα που διακονείται από το Ιερατείο της παγκοσμιοποίησης έχει έναν και μόνο στόχο. Τον πλήρη έλεγχο του πληθυσμού. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν δια μέσου
α) του πλαστικού χρήματος
β) των ΜΜΕ
γ) της αλλοίωσης του πληθυσμού, χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό και δημιουργώντας έτσι ένα τοξικό περιβάλλον προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι το κέντρο των εξελίξεων. Βρίσκεται όμως στο κέντρο των εξελίξεων και αυτό με ανησυχεί. Έχω κάνει αρκετές ομιλίες σε διάφορες ομάδες ανθρώπων σε αρκετές πόλεις και αναλύσαμε επαρκώς τα φαινόμενα και αυτά που έρχονται. Στο πολύ κοντινό μέλλον έρχονται ραγδαίες αλλαγές, ιδιαίτερα στον εργασιακό τομέα, που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες.

Π.χ. από τον τραπεζικό τομέα ετοιμάζεται τσουνάμι εξόδου από την ενεργό δράση, κοντά στους 10.000 εργαζόμενους, έως το τέλος του 2019. Αυτό θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της εργασιακής ζωής του τόπου.

Η ανάλυση των γεωστρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή δεν προοιωνίζει κάτι το θετικό για εμάς.

Πρέπει να κτίσουμε μηχανισμούς άμυνας και ασφάλειας για τον κόσμο άμεσα, πριν μας προλάβουν τα γεγονότα.

Συνολικά η πολιτεία δεν μπορεί να το σχεδιάσει γιατί είναι άλλος ο ρόλος της και η ευθύνη για την άμυνα της χώρας.

Για τον τοπικό πληθυσμό του εκάστοτε Δήμου υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή.

Κάποια στιγμή θα κάνω και στην Κοζάνη μια ομιλία, όπου θα γίνει εκτενής ενημέρωση για το τι σχεδιάστηκε από το παγκόσμιο ιερατείο της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας και τον τρόπο άμυνας που έχουν οι Δήμοι.

Όταν γνωρίζεις τα πράγματα μπορείς με κατάλληλη προετοιμασία να τα αντιμετωπίσεις.

Η στατιστική που έχω στα χέρια μου είναι αποκαρδιωτική. Λέει δηλαδή πως τα επόμενα 15-17 χρόνια ο γηγενής πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι 50 -50 με τους ξένους που σε λίγο θα γίνουν έποικοι, ενώ σε 22-25 χρόνια ο γηγενής πληθυσμός θα είναι 2,5 εκατομμύρια, δηλαδή θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας.

Η στατιστική λαμβάνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα με την υπογεννητικότητα, τη θνησιμότητα και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Πάντως εμείς ως συνδυασμός είμαστε έτοιμοι, εάν οι πολίτες μάς εμπιστευτούν να οργανώσουμε την άμυνα και την ασφάλεια του Δήμου, έτσι ώστε απερίσπαστοι να μπορούμε να εφαρμόσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουμε με πολύ κόπο καταρτίσει. 

Πρέπει εδώ να δηλώσω απερίφραστα πως δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε ξενοφοβικός, αλλά η πρόληψη είναι αρετή με θετικό πρόσημο.

Η περιοχή μας αποτελεί προγεφύρωμα για τα Βαλκάνια και γνωρίζουμε τους γείτονές μας καλύτερα από κάθε άλλον. Θεωρείτε ότι το άνοιγμα στα Βαλκάνια είναι μια ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία;

Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν και οι αποχρώσεις του γκρι. Τα πάντα είναι θέμα διαχείρισης. Ναι, είναι μια καλή ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα. Χρειάζεται ένας προσεκτικός σχεδιασμός που να έχει άμεσα αποτελέσματα, διαχρονικότητα και αναπτυξιακή βάση. Για να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται συντονισμός έργων και υποδομών σε συνεργασία κυβέρνησης – περιφέρειας και εμπλεκομένων Δήμων. Είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο εγχείρημα; Ρητορική η ερώτηση. Νομίζω πως δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι ώστε να καταστήσουμε τη Δυτική Μακεδονία κόμβο εμπορίου και υπηρεσιών. Εμείς θα επιδιώξουμε να κάνουμε πραγματικά την Κοζάνη Κέντρο Εμπορίου.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και θαύματα δε γίνονται. Πείτε μας όμως μια δική σας πρόταση που θα έφερνε ανατροπή στα σημερινά δεδομένα για την Κοζάνη, κατ’ αρχήν στα οικονομικά σε συνδυασμό βέβαια με τις πολιτικές εξελίξεις που διαβλέπετε.

Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν έχει κάνει σχεδόν καμία σημαντική αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου. Λειτουργεί με ένα αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης εξυπηρετώντας μικροεκδουλεύσεις με σκοπό την επανεκλογή στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Έτσι όπως γινόταν πάντα, ίσως γιατί η συνταγή απέδιδε.

Εμείς θα εφαρμόσουμε νέο μοντέλο διοίκησης που θα στοχεύει στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, στον καθημερινό έλεγχο απόδοσης έργου και την άμεση εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νοοτροπία για να αποδώσει τα μέγιστα οικονομικά οφέλη προς όφελος των συνδημοτών μας. Είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Έχουμε τόσο καλά προετοιμασμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα με δράσεις για όλους τους τομείς, που θα βγάλουμε αυτόν το Δήμο από τη μιζέρια στον πρώτο χρόνο διαχείρισης. Πρόγραμμα απόλυτα τεκμηριωμένο που κανένας άλλος συνδυασμός δεν έχει, ούτε καν σκεφτεί, αφού το μέλημά τους είναι πώς και πότε θα λάβουν το χρίσμα για να πετύχουν ένα καλό ποσοστό στις εκλογές και τίποτα περισσότερο.

Είμαστε μικρή κοινωνία και όλοι μας λίγο πολύ γνωριζόμαστε.

Οι συμπολίτες μας ας δούνε τα έργα και τις ημέρες του καθενός μας, την κοινωνικότητα και την ιστορία, την πορεία της ζωής μας, και ας επιλέξουν μεταξύ κόμματος και προσωπικότητας. Τα έργα και τις ημέρες του κάθε υποψηφίου Δημάρχου.

Όπως και πριν λίγο είπα, εγώ δεν υπόσχομαι αλλά δεσμεύομαι για ό,τι πω.

Σε μια προσεχή συγκέντρωση θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και θα απαντήσουμε για το πώς θα το κάνουμε πράξη. Θα απαντήσουμε και στο συχνό ερώτημα για το που θα βρούμε τα χρήματα.

Οι μέχρι σήμερα διαχειριστές του Δήμου είναι κολλημένοι στα διάφορα προγράμματα όπως ΕΣΠΑ κ.λ.π. που και μόνον για χρόνο ωρίμανσης απαιτούνται τουλάχιστον 2-3 χρόνια, χώρια η υλοποίηση τους. Και τους ρωτώ εάν δεν υπάρχουν προγράμματα δεν θα κάνουν κανένα έργο;

Ο κάθε τόπος έχει τα δικά του αυθεντικά χαρακτηριστικά. Αυτά πρέπει να αναδείξουμε διατηρώντας την οικολογική ισορροπία, με σεβασμό στο περιβάλλον, να δώσουμε μια αισθητική υπεραξία και να τα προβάλουμε ώστε να γίνουν πόλος έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος. Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε συμπολίτη να κάνει τη δική του πρόταση για τον τόπο που ζει. Η επιστημονική μας ομάδα θα αναλύσει την πρόταση και θα τη θέσει υπόψιν των κατοίκων για αξιολόγηση και περαιτέρω ενέργειες. Έτσι σκοπεύουμε ως ένα γενικό πλάνο να διοικήσουμε το Δήμο κάνοντας πράξη τα συνθήματα του συνδυασμού.

Καθολική συμμετοχή, κοινωνική δικαιοσύνη και Δήμος – εκκλησία – πολιτεία στην υπηρεσία του Δημότη.

Θέλω μέσα από αυτή τη συνέντευξη να αποτανθώ προς τους συνδημότες μου και να τους καλέσω να πλαισιώσουν το συνδυασμό μας, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, αδέσμευτοι από παροχολογίες, από στείρες αντιπαραθέσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος και να συνδράμουν με τη γνώση τους ώστε αυτός ο τόπος να γίνει πρότυπο διαχείρισης, διαφάνειας και προόδου. Ιδιαίτερα θα παρακαλούσα τους νέους να συμμετέχουν ενεργά γιατί αυτοί είναι το μέλλον και αυτοί έχουν λόγο για να καθορίσουν τον τρόπο που θέλουν να ζήσουν σε αυτόν τον τόπο. Πρέπει αυτοί να διαμορφώσουν το αύριο που ξεκινά από σήμερα.

Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία στο περιοδικό σας και για την ευκαιρία που μου δίνεται να προβάλω κάποιες από τις σκέψεις μου.

Να ευχηθώ καλές πωλήσεις στο περιοδικό και να σας συγχαρώ για την τόσο φιλόδοξη προσπάθεια, όπου σε μια δύσκολη εποχή εσείς κρατάτε το σκήπτρο της ενημερώσης.

Καλή συνέχεια

Last modified on Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 14:04
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ