Αξιωματούχοι του FBI κατηγορούνται για κακοδιαχείριση στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λάρι Νασάρ

By Σεπτεμβρίου 15, 2021

Αξιωματούχοι του FBI κατηγορούνται ότι χειρίστηκαν λανθασμένα τις αρχικές κατηγορίες που είχαν για τον Λάρι Νασάρ ο οποίος τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση περισσοτέρων από 250 αθλητών και αθλητριών.
Οι πληγές που άφησε πίσω της η υπόθεση του Λάρι Νασάρ στη γυμναστική των ΗΠΑ φαίνεται ότι όχι απλά δεν έχουν κλείσει, αλλά ανοίγουν συνεχώς νέα μέτωπα.
Η δικαστική επιτροπή της Γερουσίας συνεχίζει τις έρευνες για να καθίσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης όλοι οι ένοχοι.
Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα Τετάρτη θα καταθέσουν στο Κογκρέσο τέσσερις από τις αθλήτριες που έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Νασάρ.
Οι Αμερικανίδες πρωταθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάϊλς, ΜακΚάϊλα Μαρόνεϊ, Μάγκι Νίκολς και Αλι Ρέϊσμαν θα δώσουν στοιχεία για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια των ερευνών.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η αποτυχημένη αρχική έρευνα του FBI.
Σύμφωνα με την αρχική έκθεση που υπάρχει για το ζήτημα ανώτεροι αξιωματούχοι του FBI στην Ινδιανάπολη χειρίστηκαν εντελώς λάθος την υπόθεση.
"Παρά τον εξαιρετικά σοβαρό χαρακτήρα των κατηγοριών και την πιθανότητα να συνεχίσει τις ενέργειές του ο κ. Νασσάρ, ανώτεροι αξιωματούχοι του FBI στην Ινδιανάπολη απέτυχαν να απαντήσουν με τη σοβαρότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα που αξίζουν οι κατηγορίες.
Εκαναν πολλά λάθη και παραβίασαν πολλούς κανόνες του FBI", καταλήγει η έκθεση.
Από το Κογκρέσο θα περάσουν τις επόμενες ημέρες τόσο ο αρχηγός του FBI όσο και ο επικεφαλής επιθεωρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάικλ Χόροβιτζ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Νασάρ είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 175 ετών για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 250 αθλητών και αθλητριών γυμναστικής.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ