Δια ζώσης λειτουργία με εμβολιασμό

ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ  Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

 

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται προς την πολίτικη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που το βλέπει θετικά, το χειμερινό εξάμηνο να ξεκινήσει δια ζώσης τον Οκτώβριο τόνισε, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΊ, ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να μην γίνουν τα πανεπιστήμια υγειονομικές βόμβες και να εμβολιαστούν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τόνισε ότι κατά την συνάντηση με την κ. Κεραμέως επισημάνθηκε ότι το υπουργείο σχεδιάζει την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα camp.

Σημείωσε παράλληλα ότι είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί όπως rapid τεστ ή μοριακό τεστ.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι η εξεταστική Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως έγινε και τον Ιούνιο.

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, στη σκιά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, είχε τονίσει νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηθείσα εάν η διδασκαλία θα γίνεται μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές ανέφερε «τα συζητάμε όλα». «Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ